CHP'li kadınlardan dayanışma toplantısı

1127

 CHP Çanakkale İl Kadın Kolları, tüm CHP’li kadınların katıldığı bir toplantı düzenledi. Şarkı ve marşlar eşliğinde geçen toplantı coşkuyla sürdü. Toplantıya, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, CHP YDK üyesi M. Serdar Soydan, CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan ve eşi Nilden Güneşhan, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, CHP Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in eşi Özen Algönül Erkek ve CHP’li kadınlar katıldı. Toplantıya destek veren kadınlar, ellerinde bayraklarla tezahüratlar eşliğinde toplantıya hazırlık yaparken, CHP’li yetkililer de bayraklarla tezahüratlara eşlik ettiler. Toplantı, İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol’un konuşmasıyla başladı. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Erol’dan sonra CHP Merkez İlçe Başkanı Uyanık, CHP İl Başkanı Güneşhan, Başkan Gökhan ve YDK üyesi Soydan konuştu. Erol, CHP’li kadınlara hitap ettiği konuşmasında; “Bugün bizim, dışarıdaki insanlardan bir farkımız var. Dışarıda iki tip insan var. Ya hiçbir şeyin farkında değiller ya da her şeyi kabul ettiler ve devam ediyorlar. Burada da farklılık yaratan sizler varsınız. Siz, dışarıda olup bitenlere ‘hayır’ diyen insanlarsınız. Siz, ülkesinde doğru şeylerin olmadığını gören insanlarsınız. O yüzden yolunuz açık olsun. Daha nice güzel etkinliklerde, ilçemizle, merkez ilçemizle Çanakkale’nin her köşesinde hep birlikte olacağız” dedi.

 
“Bu toplantılar, yarınlara uzanabilmemiz için çok önemli”
Konuşmasında, toplantının önemine değinen Merkez İlçe Başkanı Uyanık; “Bu toplantı, yarınların daha iyi olması noktasında çok önemli. Çanakkale’nin aklı başında, duruşuyla, yüreğiyle, aklıyla geleceği korumak üzere bir araya gelen güzel insanlar kendine ve tecrübesine güvenen insanların varlığıyla en güzel ve güçlü ibaresi olan bir başlangıç olarak hepinize saygılar sevgiler sunuyorum” dedi.
 
“Ya ‘demokratik, laik Türkiye’ diyeceğiz ya da ‘diktatörlük’ diyeceğiz”
Yerel seçimlerin, ülkenin çıkmazdan çıkarılabilmesi için çok önemli olduğunu söyleyen CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Türkiye, gerçekten çok karanlık, zor günler geçirmekte. Ülkemiz, freni patlamış kamyon gibi hızla aşağıya doğru ilerlemekte, nerede nasıl duracağı belli değil. İşte bunu durdurmak için CHP ve siz değerli kadınlarımız var. Önümüzde çok zorlu bir süreç var. 2019’daki yapılacak olan yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri bu ülkenin kaderini belirleyecek. Bu seçimlerde biz, Türkiye olarak bir şeye karar vereceğiz. Ya demokratik, laik Türkiye Cumhuriyetini devamı için ‘Evet’ diyeceğiz ya da tek adam rejimine, beraberinde bir yönetim yapısına ve beraberinde diktatörlüğe  ‘Evet’ diyeceğiz. Burada doğru kararı bizler vereceğiz, ama doğru yolun seçilmesi noktasında başta kadınlarımız olmak üzere tüm CHP’lilerimize çok büyük görevler düşüyor” ifadelerini kullandı.

“Bu seçimlerin şakaya gelir tarafı yok”
Başarının yerel seçimlerden geçtiğini söyleyen Güneşhan, yerel seçimlerin alınmasının diğer seçimler için çok önemli olduğunu belirterek; “ Biz, CHP olarak bu ülkeyi kuran, cumhuriyeti kuran bir parti olarak tarihi bir görevle karşı karşıyayız. Bu görev karşısında, ülkemizin girmiş olduğu girdaptan kurtarmak bizim elimizde. Burada özellikle kadınlarımıza çok büyük görevler düşüyor. Eğer yerel seçimlerde başarılı olursak, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de başarılı oluruz. Bakın bu işin şakaya gelir tarafı yok. Eğer yerel seçimlerde başarılı olamazsak AKP iktidarı, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de başarılı olur. o zaman laik, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin yerine İslami kurallara dayalı, dinin kurallarına dayalı bir İslam devleti ile karşı karşıya kalırız. Buradaki en büyük zararı bugün kadınlarımız nasıl çekiyorsa, o zamanda kadınlarımız çekecek” dedi.
 
“İlk hedef, elimizde olmayan belediyeleri kazanmak”
Bu tür toplantıların kendilerine moral aşıladığını ifade eden Başkan Gökhan; “Bu toplantılar, çok önemli toplantılar. Bu toplantılarda, birbirimizi hissediyoruz, birbirimizi bir daha görüyoruz. Burada yaşadığımız coşku ve bu gibi toplantılar bize moral veriyor. Artık seçim zamanına girdik sayılabilir. Yani kesin olan bir tarih var. Önümüzdeki Mart ayı itibariyle yerel seçimler olacak. Eğer daha önce genel seçimler olmaz ise önümüzdeki ilk seçim yerel seçimdir. Bu yerel seçimlerin önemi çok fazla. Özellikle CHP yerelde aldığı bütün beldelerde, ilçelerde çalışmalarını başarıyla yürütüyor ve bundan sonraki ilk hedefimiz, şuanda belediyemiz olmayan belde ve ilçelerde belediye seçimlerini kazanmak. Dolayısıyla yapacağımız tek şey yerel yönetim seçimlerine birlikte hazırlanmak. Biz, bu bağlamda merkez olarak özellikle belediyesi olmayan Bayramiç, Ayvacık, Ezine, Yenice, Çan, Gökçeada gibi ilçelere çok destek vermek zorundayız. Çünkü bizler, oraları alabilme potansiyeline sahibiz. Geçmişt3e, Eceabat’ı, Ezine’yi, Bayramiç’i çok farklı yanlışlarla kaybettik. Artık belediyeleri kaybetmek istemiyoruz. Lapseki’nin Umurbey’ini, Çardak’ını alabileceğimiz diğer ilçeleri de almamız lazım. Çan’ı alabiliriz, Yenice’de kendisini alamasak da en azından diğer beldelerinde başarılı olabiliriz. 

“Bizim en güçlü silahımız kadınlarımızdır”
Seçimlere hazırlanmada kadınlara büyük görevler düştüğünü söyleyen Gökhan; “Bu şansları iyi kullanıp ‘Biz burayı alamayız’ demememiz lazım. Buralarda çok ciddi çalışmalar yapmamız lazım. Tabi burada da temel unsur, kadınlarımızdır. Çünkü kadınlarımız, evlere girebilen insanlarımız. Kadınlarımız birebir evlere girebiliyorlar. Erkeklerin, kadınlar gibi evlere girebilme şansları yok. Dolayısıyla bizim en güçlü silahımız kadınlarımızdır. Bu bağlamda tekrar söylüyorum. Hangi illerin, hangi ilçelerin hangi noktalarda ihtiyacı varsa sonuna kadar desteklerimizi vereceğiz. Biz, onlara elimizden gelen her türlü lojistik desteği sağlayacağız. Kadınlarımız bunu başaracak ve biz de çok iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Yerel seçimlerin bir başka önemi, ondan sonraki aynı yıl içinde genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri olması. Yerel seçimlerden alacağımız oylar, başarılı sonuçlar, bizi genel seçimlerde de aynı tempo ile başarıya götürecek. Onun için yerel seçimler öncesi çok yoğun çalışmalar içerisine girmeliyiz” cümlelerine yer verdi.
 
“Motivasyon yaratan bu toplantılar son derece önemli”
İktidarı yok etmenin yollarının birlik ve beraberlikten geçtiğini vurgulayan Başkan Gökhan; “Örgütlerimiz ile toplantılar yapılıyor. Belediye Başkanlarımızla, İlçe Başkanlarımızla, İl Genel Meclis Üyelerimizle toplantılarımızı yapıyoruz. Herkes çok umutlu ve bunun başarı ile sonuçlanacağına inanıyor. Onun için motivasyon yaratan bu toplantıları yapmamız son derece önemli. Hiç endişeye mahal yok. Bu iktidarı hem yerelde hem genelde yok etmenin yolları birlik ve beraberlikten geçmektedir. Birliğimizi ve beraberliğimizi bozmayacağız, aynı hedefe kilitleneceğiz, kadınımızla’ gencimizle’ erkeğimizle bunun sonunda başarıya ulaşacağız. Biz bu seçimleri Çanakkale’de başaramazsak nerede başaracağız. İl Başkanımızın, İl örgütümüzün bir prensibi var. İl Başkanım ‘Her ilçe örgütü kendi kararlarını, kendi adaylarını kendi tespit edecek ve kendisi seçecek. Hiçbir şekilde müdahale etmeyeceğiz’ diyor. Burada sorumluluk ilçelerde, ilçeleri en iyi bilen ilçede yaşayandır” dedi.
 
“Yaşanacak bir Türkiye’yi yaratacak olan sizlersiniz”
Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu şeylerin CHP’de olduğunu ifade eden YDK üyesi Soydan; “Biz, bugün çok başarılı bir şey yaptık ve çok güzel bir örnek sergiliyoruz. Bugün Türkiye’de en çok ihtiyaç duyduğumuz şey nedir? Dostluktur, kardeşliktir, dayanışmadır. Bugün komşuluk ilişkilerimizi bile sorguladığımız bir dönemde bir araya gelmek gerçekten çok güzel bir örnek oldu. Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu şey bizde var. Demokrasi bizde var, özgürlük bizde var. Bizim savunduğumuz, hak, hukuk, adalet ve bunları toplumun her kesimine en iyi şekilde yaymak zorundayız. Bizim asıl önemli mücadelemiz bu. Eğer bundan sonra güzel bir ülke, yaşanacak bir Türkiye yaratacaksak inanın bunu sizler yaratacaksınız. Nasıl bir Türkiye’de yaşamak istiyorsak onun örneklerini bu toplantılarda vereceğiz. Bu toplantıda dayanışma örneğini verdik, bunu her yere birlikte yayacağız. İşte o zaman Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bırakmış olduğu ülkenin keyfini hep birlikte süreceğiz” dedi. 
(Oya Koyuncu)
Paylaş