havadurum

CHP'li İsmail Ağa'nın paylaşımı tepki çekti

961

CHP önceki dönem milletvekili aday adayı İsmail Ağa`nın sosyal medya hesabından Türk Silahlı Kuvvetleri vazife malulü gazisi Emin Başol`un İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile olan fotoğrafını "Konya`da öldürülen doktor Ekrem Karakaya`nın katili" sözleriyle yayınlaması tepki çekti. Bayramlaşma programında tepkisini dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, CHP`li Ağa`yı sert sözlerle eleştirdi.

 
"Sosyal medya yasasının çıkması lazım"
AK Partili Turan, CHP`li Ağa`nın, gazi Emin Başrol paylaşımına tepki göstererek, "Katil dediği, Çanakkale Merkez İlçemizde Yönetim Kurulu Üyesi Emin abimiz. Katil dediği, Güneydoğu gazimiz, Emin abimiz. Çok üzücü. Çok ayıp. Bunun adı siyaset değil. Bunun adı ilke değil. Bu nedenle sosyal medya yasasının çıkması lazım. Biz bunu dediğimizde, `sosyal medya düşmanı` diyorlar. `Demokrasi karşıtı` diyorlar. Hayır. Bu büyük bir haksızlık, yanlışlık. Gazimize bu ithamı yapmak, çok büyük haksızlık. Hiç kimse bunu yapmasın. Siyaset her türlü değerin ayaklar altına alındığı bir zemin olmaması lazım" dedi. 
"Hak ararken başka mağduriyetlere kapı açmamalıyız"
Konya Şehir Hastanesi`nde görevli doktor Ekrem Karakaya`nın katledilmesinin ardından doktorların iş bırakma eylemlerine ilişkin Milletvekili Turan ayrıca şu sözleri söyledi, "Maalesef bir doktorumuz şehit edildi. Yüreğimiz yandı, üzüldük, kahrolduk. Dünyanın her yerinde benzer işler olabiliyor. Bir akılsız, bir katil, bir sorunlu adam çıkıp bazen bir kadınımıza, bir doktorumuza her türlü yanlışı yapabiliyor. Dün de böyle bir sıkıntıyla karşılaştık. Doktorumuza Allah`tan rahmet diliyorum. Hepimiz buradayken söylüyorum, sağlık çalışanlarımıza karşı daha hassas olalım. Onlar bizim için görev yapıyor. Daha dikkatli olalım. Özellikle pandemi döneminde çok yoruldular. Ancak bu süreç bir istismarın kapısını açmamalı. PKK liderine özgürlük isteyen Türk Tabipleri Birliği Başkanı`nın ortaya koyduğu siyasal anlayış doktorların genel kanaati değildir, olmamalıdır. Bir insanımızı mağdur ederek, hastamızı mağdur ederek hak aramayız, aramamalıyız. Hak ararken başka mağduriyetlere kapı açmamalıyız."
(Damla Yeltekin)
Paylaş