havadurum

CHP'li Erkek'ten "Siyasi suikast" iddiası

960
Küçükkuyu Belediye Başkanı CHP`li Cengiz Balkan, Cuma günü mesai bitimine yaklaşık bir saat kala gözaltına alındı. Belediyeye gelen polislerce, Fen İşleri Müdürlüğü`nde iki çalışan ile birlikte Başkan Cengiz Balkan`ın gözaltına alındığı öğrenildi. Başkan Balkan ve iki Belediye çalışanı gözaltına alınmasının ardından Ayvacık İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne getirildiler. Operasyonun Ayvacık Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla yürütüldüğü öğrenildi. 
 
Rüşvet iddiası!
Göz altıları uygulamasına neden soruşturmanın ise yaklaşık bir yıl önce bir vatandaşın "rüşvet verdiğini" iddia ederek şikayetçi olması üzerine başladığı öğrenildi. Belediye Başkanı Cengiz Balkan`a rüşvet verdiğini iddia eden kişiyle Başkan Balkan`ın karşılıklı açtıkları davaların olduğu, söz konusu rüşvet iddiası üzerine gözaltı uygulamasının yapıldığı bilgisine ulaşıldı. 
Genel Başkan Yardımcısı Erkek Ayvacık`ta
Gözaltı haberinin alınmasının ardından CHP Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Avukat Muharrem Erkek ile Çanakkale Belediyesi Grup Başkanvekili Erdal Gezen`in Ayvacık`a gittiği, burada Ayvacık İlçe Başkanı Emre Öz ve Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram ile süreci takip ettikleri öğrenildi. 
 
Sabah Gazetesi 2017 yılındaki ihaleleri gündeme getirmişti 
Sabah Gazetesi`nde geçtiğimiz günlerde, 2017 yılında 4 milyon 333 bin TL tutarındaki 4 ihaleyi gündeme getirmiş, ihalelerin pazarlık usulüyle önceden belirlenen firmaya verildiğini ve Başkan Balkan`ın da aralarında olduğu 18 kişi hakkında dava açıldığını yazmıştı. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Denetçileri tarafından tespit edilen bulgular üzerine Cumhuriyet Başsavcılığına Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan`ın da aralarında olduğu 18 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğu haberde yer almıştı.
Şikayet Temmuz ayında yapıldı
Ayvacık Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla yürütüldüğü öğrenilen soruşturmanın gerekçesinin, K.T. isimli vatandaşın Temmuz 2021 tarihinde "yapı ruhsatı çıkartma işlemi sırasında kendisinden, Küçükkuyu Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili M.E.`nin 15 bin TL`yi usulsüz olarak kendisinden aldığı, bu işlemin Belediye Başkanı Cengiz Balkan`ın bilgisi dahilinde yapıldığı" iddiaları olduğu öğrenildi. 
 
CHP`liler Ayvacık Emniyeti önünde
Cuma günü aksam üzeri Ayvacık Emniyet Müdürlüğü`ne getirilen Cengiz Balkan ve beraberindeki gözaltıların işlemi devam ederken, Cumartesi günü sabahın erken saatlerinden itibaren, CHP Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Muharrem Erkek, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, ilçe başkanları ve belediye başkanları ile çok sayıda partili Ayvacık İlce Emniyet Müdürlüğü ve Ayvacık Belediyesi önünde bekleyişe geçti. 
"İfadeye çağırılsa gelecek olan seçilmiş belediye başkanını neden gözaltında tutuyorsunuz?"
Ayvacık`ta bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Muharrem Erkek, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan`ın haksız yere gözaltına tutulduğunu söyledi. Çağrıldığında ifadeye gelebileceğinin bilinmesine rağmen, Cuma günü mesai bitimine yakın yapılan gözaltı uygulamasının bir kumpas olarak nitelendirilebileceğini söyledi. Erkek, "Ortada somut bir delil yokken, zorunluluk durumu yokken niye gözaltı uygulaması yapıyorsunuz? Bugüne kadar niye gerekli araştırmaları yapmadınız da Cuma günü aksam üzeri gözaltı uygulaması yapıyorsunuz. İfadeye çağrıldığında her zaman gelip ifade verebilecek seçilmiş bir belediye başkanını niçin gözaltına alıyorsunuz?" diye sordu. 
 
"İftira ve kumpaslarla bir şey elde edemeyeceğini hala anlamayan bir yapı ile karşı karşıyayız"
"Umarım bu gözaltı işlemi bir an önce sonlanır" diyen CHP`li Erkek, CHP`li Belediye Başkanlarına yönelik, somut deliller olması dahi, iktidarın bir itibar suikast yapma çabasında olduğunu ifade etti. `Hukuk` vurgusu yapan Erkek, "Ancak bunlar ne kamuoyunun vicdanında, de toplumun vicdanında yer bulur. Hukuk, hukuksuzluk yapanları da sonuna kadar takip eder. Hukukun böyle bir huyu vardır. Hiçbir baskı da bize geri adım attıramaz. Böyle iftiralarla, kumpaslarla hiçbir şey elde edemeyeceklerini hala anlamamış, bir yapı ile karşı karşıyayız. Süreci takip ediyoruz. Dosya savcının önünde, içeriğine dair net bir açıklamayı, dosyayı inceledikten sonra yapacağız" dedi. 
Balkan ve bir personel serbest; ""Bir kez daha büyük bir ailenin ferdi olduğumu anladım"
Ayvacık İlçe Emniyet Müdürlüğü`nde iki personeli ile birlikte yaklaşık 27 saat boyunca gözaltında tutulan Küçükkuyu Belediye Başkanı CHP`li Cengiz Balkan, Ayvacık Adliyesi`nde 4 saati aşkın süren savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Soruşturma Savcısı talebini aynen uygulayan Ayvacık Adliyesi hakimi, Belediye Başkanı Cengiz Balkan`ın ve bir personelle ilgili adli kontrol şartı ile serbest kalmasına karar verdi. Başkan Balkan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Muharrem Erkek, belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililerce Ayvacık Adliyesi önünde karşılandı. Başkan Balkan, Adliye önünde, "Bu soğuk havada bekleyen herkese çok teşekkür ederim. Bir kez daha büyük bir ailenin ferdi olduğumu anladım" açıklamasında bulundu.
 
Bir belediye personeli tutuklandı
Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan ile birlikte gözaltına alınanlardan belediye personeli M.E. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hafta içi, verilen tutuklama kararına itiraz edileceği öğrenildi.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş