CHP'lİ Ceylan; "Kazdağları sahipsiz değildir"

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu'nda Kazdağı Ekofestivali'nin yasaklanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Festivalin önce Balıkesir'de ardından Bayramiç'te yasaklanmasına değinerek; "Zor olan, insanı en yaralayan ise doğamızı korumaya çalışırken, kamu otoritesinin de yaşam savunucularının karşısında durmasıdır" dedi.

1130

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği`nin, gerçekleştirilecek olan Kazdağı Ekofestivali`nin yasaklanması üzerine Dernek üyelerinin yaptığı basın açıklamasının ardından ifadeye çağrılmasıyla birlikte, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan Meclis Genel Kurulu`nda konuyu gündeme getirerek tepkilerini dile getirerek; "Hem de ormanlar kamu denetiminde imha edilirken, Orman yangınları bahane edilerek, doğamızı bizden korumaya kalkıyorlar. Oldukça ironik bir gerekçe" şeklinde konuştu.

Milletvekili Ceylan; "Oldukça ironik bir gerekçe"
Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği üyelerinin Kazdağı Ekofestivali`nin iptal edilmesinin ardından, yaptıkları basın açıklaması sebebiyle emniyete çağrılmalarını Meclis Geneş Kurulu`nda eleştiren CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan; "Zor olan, insanı en yaralayan ise ormanlarımızı, doğamızı, içme suyu kaynaklarımızı korumaya çalışırken kamu otoritesinin de yaşam savunucularının karşısında durmasıdır. Hem de ormanlar kamu denetiminde imha edilirken, Orman yangınları bahane edilerek, doğamızı bizden korumaya kalkıyorlar. Oldukça ironik bir gerekçe. Süreçle ilgili basın açıklaması yapan dernek yöneticileri ise emniyete ifadeye çağrılıyor" ifadelerini kullandı. Anayasa`da "Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir" ifadelerinin yer almasına karşın, dernek üyelerinin emniyet tarafından ifadeye çağırılmasının kabul edilir bir durum olmadığını vurgulayan Özgür Ceylan, "Kazdağları sahipsiz değildir" dedi.
(Atilla Akın)

Paylaş