CHP'li Başkanlar "Yeni kadrolar iktidar yolunda umut olacaklar"

1190

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) beklenen olağan kongre takvimi geçtiğimiz günlerde açıkladı.  37’inci Büyük Kurultaya gidecek süreç, 8 Kasım tarihinde başlayacak mahalle delege seçimleri start alacak. Delege seçimleri Aralık ayının ilk günlerinde tamamlanacak, 14 Aralık 2019- 27 Şubat 2020 tarihleri arasında ilçe kongreleri gerçekleşecek. 2 Ocak-3 Mart 2020 tarihlerinde il kongreleri gerçekleyecek ve Nisan 2020’de ise 37’inci Olağan Büyük Kurultay gerçekleşecek. CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık olağan kongre ile ilgili düşüncelerini gazetemiz Çanakkale OLAY’la paylaştılar. Partinin olağan kongreyi normal zamanında yapılması görüşüne katıldığını belirten İl Başkanı Güneşhan;  “Bu yürüyüş yolunda her şey daha dinamik, örgütlerin onayından geçmiş, örgütlerin güvenini kazanmış yönetimlerle gitmesi daha doğru olur” dedi. Adayların partinin gerçek sahibi üyelerin önünden geçerek belirlenmesinin önemine vurgu yapan Merkez İlçe Başkanı Uyanık ise; “CHP, belirlenen yeni kadrolar ile yeni dönemde ülkeye umut olmaya devam edecek. Her zamankinden daha fazla umut olacak” dedi. 

“Partimiz, herkesin kabul ettiği gibi iktidara yürüyor”
Kongre sürecini değerlendiren İl Başkanı Güneşhan; “Partimizin normal olağan kongreler süreci içerisinde 2 yılda bir kongremizi yasa gereği yapmak zorundayız. İstenirse bir yıl uzatılabilir ancak Parti Genel Merkezimiz Kongreyi zamanında yapmayı uygun gördü. Bende bu görüşe katılıyorum. Örgütlerimiz, genel, Cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimler olmak üzere çok zorlu seçimlerden geçti. Ancak bu yerel seçimlerde belediye meclis üyelikleri, il genel meclis üyelikleri, belediye başkanlıkları dolayısı ile yönetimlerde boşalmalar oldu. Partimiz, şu anda herkesin kabul ettiği gibi iktidara yürüyor. Bu yürüyüş yolunda her şey daha dinamik, örgütlerin onayından geçmiş, örgütlerin güvenini kazanmış yönetimlerle gitmesi daha doğru olur. Dolayısı ile partimiz kongreler sürecini başlattı ve takvimi açıkladı. Ben bu süreç içerisinde tüm partili arkadaşlarımızın, partimize yakışır bir şekilde demokrasiye yakışır şekilde bir yarı içerisine geçip partimiz için oluşabilecek en iyi yapıyı oluşturacaktır” dedi.
 
“CHP her zamankinden daha fazla umut olacak”  
Merkez İlçe Başkanı Uyanık; “Örgüt seçimleri ile ilgili takvimi belli oldu. Yeni dönem partimizde yönetimler sorgulanacak. Yeni isimler çıkabilir yada mevcutlar devam edecek. Üyemizin onayını alacak. Parti içi demokrasiyi gerçekte işletecek, her zaman savunduğu ideal 96 yıllık kurumsal kültürü partiyi var eden, partinin gerçek sahibi olan üyesinin önünden geçecek. Belirlediği yeni kadrolar ile yeni dönemde ülkeye umut olmaya devam edecek. Her zamankinden daha fazla umut olacak. Yerel seçimlerde martın sonu bahardı ve gerçekten ülkeye bahar geldi. Birçok yerde insanlar Cumhuriyet Halk Partisi’ni tercih ediyor.  Tercihlerini bu yönde kullandılar ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne bir şans verdiler. Yerel seçimlerin ülke iktidarında ayak sesleri olduğunu görüyoruz. Türkiye artık yönetilemez olmuş, Türkiye’de sıkıntılar had safhada. Elektriğe kaç lira zam geldiğini ve bu kışın nasıl geçeceğini düşündüğümüzde içimiz kararıyor. Suriye’ye bakıyoruz içimiz kararıyor. Tarıma bakıyoruz içimiz kararıyor. Halk bunlardan bıktığını ifade ediyor. Halk tercihini ortaya koyacaktır. CHP bu seçimlerde örgüt seçimleri ile bu iş yapacak, en iyi kadrolarını ortaya çıkartacaktır. Tepeden inmecilikle değil, tabanın sesine her zaman kulak verme zamanıdır” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş