CHP'de seçime doğru

749

 Cumhuriyet Halk Partisi, bölge toplantılarının üçüncüsünü Bursa`da gerçekleştirdi. Bursa, Afyonkarahisar, Kütahya, Sakarya, Bilecik, Düzce, Yalova, Çanakkale ve Balıkesir illerinin katıldığı toplantıya, eski İl, İlçe Belediye Başkanları ve Milletvekilleri ile mevcut Milletvekilleri ve Başkanları katıldılar. Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Orhan Sarıbal, Muharrem Erkek ile ev sahibi Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş`un divanı oluşturduğu toplantının gündemi ise‘yerel seçimler’ oldu.  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, toplantıyla ilgili görüşlerini gazetemiz Çanakkale OLAY’a değerlendirdiler. Başkan Gökhan, yerel seçimlerde aday belirleme yönteminin belirlenmesi, küskünlüklerin giderilerek yerel seçimlere birlik içerisinde hazırlanılması açısından toplantının önemine vurgu yaptı. İl Başkanı Güneşhan, her bölgenin kendi yapısına göre aday belirleme yöntemi olacağını ifade ederek, bu görüşü toplantıda dile getirdiklerini söyledi. Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, toplantıyla ilgili; “Tabii ki tek değer yalnızca ön seçim değil. Anket, kamuoyu yoklaması, STK’ların devreye girmesi gibi genel bir akılla toplantı gerçekleşti” dedi. Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ise Çanakkale’nin ön seçim talebini yaptığı konuşmasında dile getirdiğini ifade ederek; “Merkez İlçe olarak bütün genel seçimler, Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis üyeliği ve İl Genel Meclis üyeliği için üye bazında ön seçim talep ettik. Bunu açıkça ben söz alarak talep ettim. Genel Merkezin bütün ihtimalleri göze alarak partiyi, seçimlerden başarı ile çıkartacak bir süreci muhakkak yönetmesi mecbur” dedi.

 
“Her bölge aynı şekilde değerlendirilemez”
Belediye Başkanı Gökhan, toplantıyla ilgili; “Eski yöneticiler, eski İl Başkanları, eski Belediye Başkanları, Milletvekillerive mevcutlar ile bir bölge toplantısı yapıldı. Toplantıya, Bursa, Afyonkarahisar, Kütahya, Sakarya, Bilecik, Düzce, Yalova, Balıkesir ve Çanakkale olmak üzere 9 ilimiz katıldı. Burada tüm başkanlar yerel seçimlerle ilgili görüşlerini bildirdiler. Hangi yöntemler ile aday tespit edilmeli, nasıl olmalı, halka nasıl ulaşılmalı…? Tüm bunlara cevap arandı. Aynı zamanda parti içerisindeki küskünlüklerin giderilmesi ve ileriye bakılması gerektiği ve yerel seçimlerin önemi vurgulandı. Bu şekilde bir bölge toplantısı gerçekleştirdik” dedi. 
6 aylık süreçte seçim hazırlıklarının geniş bir şekilde konuşulduğunu belirten İl Başkanı Güneşhan; “Genel Merkezimiz Türkiye’nin her yerinde bölge toplantıları düzenliyor. Bu bölge toplantıları, o bölgedeki illerin, İl Başkanları, Milletvekilleri, Parti Meclis üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolu Başkanları ve geçmiş dönemde görev yapmış il Başkanları, Milletvekilleri ve Belediye Başkanları da katıldılar. Önümüzdeki 6 aylık süre içerisinde yerel seçimlere hazırlıklarla ilgili öneriler, tespitler, katkılar konuşuldu. Türkiye’nin her bölgesinin kendine özgü bir yapısı var. Dolayısı ile her bölge aynı şekilde değerlendirilemez. Bu, Çanakkale içinde geçerli. Örgütlerin benimseyeceği ve kabul edeceği bir yöntemle adaylarımızı tespit edeceğiz. Bunu da Çanakkale olarak belirttik” dedi.
 
“Genel Merkezin, seçimlerde başarı ile çıkacak bir süreci yönetmesi mecbur”
Kepez Belediye Başkanı Mutan; “9 ilde eski yeni il Başkanları, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, il ve İlçe Başkanları ile geniş bir yelpazede toplantı gerçekleşti. Çanakkale ile ilgili eski Vekilimiz Sarıbaş olmak üzere İl Başkanımız, Merkez İlçe Başkanımız konuştu. İl ve Merkez İlçe Başkanımız merkezle ile ilgili aldıkları kararı beyan ettiler. Başkanlık belirlemesinde üye bazında ön seçim dediler. Genelde ise tabii ki ön seçim tek değer değil. Anket, kamuoyu yoklaması, STK’ların devreye girmesi…gibi genel bir akılla toplantı gerçekleşti.
 
Çarşamba günü 5 gibi bitecek” dedi. 
Genel Merkezin partinin seçimlerdeki başarısını öne çıkartacak süreci yönetmesinin mecbur olduğunu ifade eden Uyanık; “Mevcut yöneticiler, İlçe Başkanları, Kadın Kolları Başkanları, Gençlik Kolları Başkanları eskilerden görev yapmış olan vekiller ve başkanlar önceki dönem görev almış olanlar, hepsi toplantıda yer aldı. Bununla beraber toplantının konusu ise yerel seçimler. Bursa İl Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlenen bir toplantı. Genel Başkan Yardımcılarımız Oğuzhan Halıcı, Muharrem Erkek, Orhan Sarı ile Bursa İl Başkanımız Divan’ı oluşturdular. Herkes söz alarak bölgesinin hassasiyetleri ile önümüzdeki dönemden beklentilerini ifade ettiler. Bizde, Merkez İlçe olarak bütün Genel seçimler, Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis üyeliği ve İl Genel Meclis üyeliği için üye bazında ön seçim talep ettik. Bunu açıkça ben söz alarak talep ettim. Genel Merkezin bütün ihtimalleri öne alarak partiyi seçimlerden başarı ile çıkartacak bir süreci muhakkak yönetmesi mecbur. Bunun bilinci ile örgütlerde üyelerinin hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak, hem örgütlerden hem de kamuoyunda karşılığı olacak ve partiyi başarıya götürecek aday belirleme noktasında süreci gerçekleştirmeliler. Toplantının amacı da asıl olarak bu” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş