havadurum

CHP'de hedef; sosyal demokrat iktidar

956

 CHP’de bir süredir tartışma, ayrışma ve çeşitli iddialar üzerinden sürdürülmeye çalışılan delege seçimleri tüm hızıyla devam ediyor. Önceki akşam Çanakkale Belediyesi’ne ait CHP lokalinde bir araya gelen Mavi Liste emekçileri, delege seçimleri ve kongreler sürecinin ardından yerel ve genel seçimlere odaklanma mesajı verdiler. Buradaki toplantıya CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Serdar Soydan, İl eski Başkanı Hamza Karagöz, Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis üyesi Rebiye Ünüvar, Kepez Belde Başkanı Birol Arslan, CHP’nin etkili isimleri Belediye Spor Başkanı İsmet Güneşhan, ismi merkez ilçe adaylığında geçen Ali Uyanık ve çok sayıda partili katıldı. ilk konuşmayı yapan Güneşhan, “Çok önemli bir seçim dönemi geçiriyoruz. Herkes çok çalıştı, çalışıyor. Mavi liste-beyaz liste yok, kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacak. Bu demokratik bir yarıştır ve burada bir ayrışma değil, farklı listelerle politika üretme süreci yaşanıyor. Ayrışma ve düşmanlık değil, partidaşlığımız, sosyal demokrat ilkeler çerçevesinde tüm CHP’lilerin birlikteliği çok daha güçlü olarak yolumuza devam ediyoruz” dedi. İl Eski Başkanı Hamza Karagöz ise, “Herkese çok teşekkür ediyorum. Yolumuza devam ediyoruz, partimizi önce Çanakkale genelinde, sonra da Türkiye genelinde iktidara taşıyacağız” dedi. 

 
“Tartışma alanı örgüt ve kongrelerdir”
CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Serdar Soydan ise burada yaptığı konuşmasında, “Mücadelemiz, sosyal demokrat anlayış çerçevesinde devam ediyor. Kimse kimseye karşıt değil, İsmet arkadaşımızın da dediği gibi farklı iki listenin yarışı söz konusudur. Kazanan CHP olacaktır. Tüm partililerimize çağrımdır, parti içi mesele ya da bu yarıştaki görüşlerinizi sosyal medya üzerinden paylaşmayın. Parti içi meselelerin adresi, örgüttür, danışma kurulları ve kongrelerimizdir” dedi. 
 
“Çanakkale ve Türkiye’de iktidar olacağız”
CHP’li Belediye Meclis üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, “Örgütümüz sandığa iradesini yansıtmaya devam ediyor. parti içi demokrasiyi işlettiğimiz, parti içinde her üyeye dokunduğumuz bu süreçteki çalışmalarımızı yerel ve genel seçimlere de yansıtacağız, Çanakkale’de ve Türkiye’de iktidar olacağız” derken, Merkez İlçe adaylığında ismi yüksek sesle dile getirilen Ali Uyanık ise, “Bu seçim sürecine katkı sağlayan, burada bulanan arkadaşlarımız başta olmak üzere herkese, tüm partililerimize çok teşekkür ediyorum. Bu yolda adımları birlikte atıyoruz, birlikte adım atmaya devam edeceğiz. Kazanan partimiz olacak, Cumhuriyet Halk Partisi olacak” değerlendirmesinde bulundu. 
 
Hedef AKP!
CHP Çanakkale Milletvekili Avukat Muharrem Erkek, kongreler sürecinin ardından seçimlere hızlı bir şekilde hazırlanarak, AKP’ye Çanakkale’de fark atmayı hedeflediklerini ifade etti. Erkek, “Dün Merkez İlçe Başkanlığından bir mesaj gitti tüm üyelere. Mesajda şu yazıyordu; ‘Özgür iradenizi yansıtacağınız, Fevzipaşa Mahallesi, Namık Kemal Mahallesi ve Kemalpaşa Mahallesi seçimleri Merkez İlçe Başkanlığımızda yapılacaktır. Bugün taban, özgür iradesini yansıttı. Aynı Esenler ve İsmetpaşa’da olduğu gibi. Çanakkale’de Cumhuriyet Halk Partisi tabanı özgür iradesini ortaya koydu, buna saygı göstermek gerekir. Biz adaleti tesis ediyoruz. Genel Merkezden gözlemci geliyor, her iki listeden de gözlemciler sandığın başında duruyor ve adaletli bir seçim yapılması sağlanıyor. Sandığa ellerin girmesine müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz de. Parti içi demokrasi ve adalete inanıyoruz, sandıktan kim çıkarsa çıksın saygı gösteriyoruz. Bu seçimler sonucunda, sağlıklı, çalışkan, basiretli yönetimler oluşturacağız ve beyaz listeye oy veren tüm arkadaşlarımızla birlikte partimizi büyüteceğiz. Üyelerimizi aktif hale getireceğiz, ilçelerle koordineli bir şekilde Cumhuriyet Halk Partisi’ni büyüteceğiz, hem genel hem de yerel seçimlerde, il genelinde AKP’ye gerçek farkı atacağız. Merkezde sildiğimiz gibi il genelinde de AKP’yi silelim. Bizim amacımız, derdimiz bu. Parti içi yarışlarda kazanan, kaybeden yoktur. Görev değişikliği, bayrak değişikliği olur. Birlikte çalışmaya devam edersiniz. Seçimlerin ardından partimiz için çok daha güzel günler gelecek. Yolumuz açık olsun…” ifadelerine yer verdi.
 
Başkan Gökhan’dan ‘sosyal demokrat iktidar” mesajı
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, partililere seslenerek sosyal demokrat iktidar mesajı verdi. Başkan Gökhan, “Bundan böyle CHP, Çanakkale’de partisine, sosyal demokrat anlayışına yakışan, partilisini kucaklamış bir biçimde örgüt seçimlerini tamamlayacaktır. Birbirimizden hiçbir çıkarımız yok, ama hepimizin ortak bir hedefi var. O da, Türkiye’de sosyal demokrat iktidarı, Çanakkale’de olduğu gibi, bu iktidarı sağlamak ve sürdürebilmektir. Burada yoğun bir çaba olduğunu görüyorum. Bir de memnun olduğum durum var, merkez ilçedeki kadın arkadaşlarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Büyük bir özveri gösteriyorlar. Niye? Çünkü onlar bu bilincin içinde. Yani eğer Cumhuriyet Halk Partisi varsa, sosyal demokrat iktidar varsa, sadece Çanakkale’deki değil, Türkiye’de tüm kadınlar özgürleşecektir. Her geçen gün saldırılar artıyor. Onun için kadınlarımızın bunun bilincinde olması çok önemli. Ama eksiğimiz var. Umarım bu seçimlerden sonra, gençlerle ilgili daha yoğun bir proje çalışması yapmak zorundayız. Bu parti gençlersiz olmaz, çünkü bu ülkenin geleceği gençler. Gençlik bizim yerimizi alacak. Şuana kadar gidişat gayet güzel, zaten tahmin edilen bir süreçti. Adım adım ilerliyoruz. Hedefimiz tek ve hedefimiz belli. Bu ülkenin, bu iktidardan kesinlikle kurtulması lazım. o bakımdan bu çabalarımızın başarıya ulaşmış olmasından büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş