havadurum

CHP'de devir teslim

2045

 23 Şubat’ta gerçekleşen CHP İl Kongresi’nde yapılan seçimde Metin Ümit Ural ve yönetimi 258 oyla seçilerek yönetime gelmişti. Dün mazbataları alan Ural ve ekibi bugün CHP İll Binası’nda düzenlenen törenle görevi devraldılar.  CHP İl Binasında gerçekleştirilen devir teslim törenine İl Başkanı Metin Ümit Ural, önceki dönem İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve yeni seçilen İl Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.  Görevini Ural’a devreden Güneşhan yaptığı konuşmada, “Şimdi bize düşen görev, örgütümüzün bize vermiş olduğu görevi harfiyen yerine getirmektir. Ben, arkadaşlarım ve tüm parti üyelerimiz bundan sonra yeni seçilen İl Başkanımız ve İl Yönetimimizin emrindeyiz” ifadelerini kullanırken, Görevi devralan Ural ise; hepimize çok büyük görevler düşüyor. Bu görevlerin en önemlisi, artık geçmiş her şeyin üstüne sünger çekeceğiz. Yeniden iktidara giden yolda, daha büyük başarılara nasıl imza atacağımızı konuşacağız” dedi.

 
“Partimizi iktidara getirmek için canla, başla çalışacağız”
Güneşhan konuşmasında; “Kongrede delegelerimiz, Metin Ümit Ural arkadaşım ve ekibine 2 yıl partiyi yönetme görevi vermiştir. Dolayısıyla biz de geçmiş dönemde görev yapmış kişiler olarak bugün kendilerine partimizin mührünü, evraklarını, anahtarını teslim edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi bugün halkın umududur. Ülkemizin içinde bulunduğu koşullar ortada. Dün 25 Baro Başkanı bir açıklama yaptı. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki en ağır yargı krizini yaşadığını söylediler. Türkiye’nin şu anda Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı var. Cumhuriyet Halk Partisi şu anda iktidar olmaya en yakın siyasi partidir. Partimizi dışardan karıştırmak isteyen birçok güç var. Ama biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak görev sorumluluğumuz ve bilincimiz içerisinde bu dışardan karıştırmalara kesinlikle uymayacağız. Birlik, beraberlik içerisinde halkın beklentisi olan partimizi iktidara getirmek için canla, başla çalışacağız” dedi.
  
“Bize düşen görev örgütümüzün bize vermiş olduğu görevi yerine getirmektir”
Konuşmasında “şimdi bize düşen görev, örgütümüzün bize vermiş olduğu görevi harfiyen yerine getirmektir” ifadelerini kullanan Güneşhan; “Ben, arkadaşlarım ve tüm parti üyelerimiz bundan sonra yeni seçilen İl Başkanımız ve İl Yönetimimizin emrindeyiz. Ne görev verilirse, yerine getireceğiz. Şu andaki dönem, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olma dönemidir. AK Parti’den bu ülkenin bir an önce kurtulma dönemidir. Onun için biz tüm Cumhuriyet Halk Partililer olarak, tüm örgütümüzle, belediye başkanlarımızla, İl Genel Meclis Üyelerimizle, Belediye Meclis Üyelerimizle, Kadın Kollarımızla, Gençlik Kollarımızla iktidara yürümek için canla, başla çalışacağız. Bizim başka şekilde hareket etme lüksümüz, davranışımız yoktur. Başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine tekrar hayırlı olsun diyorum” dedi.
 
“Omuz omuza mücadele edeceğiz”
Güneşhan’a İl Başkanlığı döneminde yaptığı başarılı çalışmalar ve partiye olan hizmetleri dolayısıyla teşekkür eden CHP yeni İl Başkanı Metin Ümit; “Yeniden iktidara giden yolda, daha büyük başarılara nasıl imza atacağımızı konuşacağız. Hepimiz kol kola gireceğiz. Omuz omuza mücadele edeceğiz ve bunu başaracağız.  Baştan beri söylediğim gibi bu bir bayrak taşıma yarışıydı. Dört çarpı dört bayrak yarışlarında etaplar vardır. Etapların sonunda da sonuç alınır. Biz şu anda değerli yönetimimizden bir görevi devraldık. Belirli etapta bu bayrağı taşıma görevi aldık. Bizim en son bayrağımızı taşıyacak olduğumuz yer iktidardır ve iktidarda o bayrak sonucuna ulaşmış olacaktır. Dolayısıyla bu etapta taşıyacağımız bayrak bizim için çok değerlidir. Bu bayrağı, bu etaptaki sürede en hızlı şekilde taşıyıp, iktidara giden yolda da en hızlı ve en kısa sürede ulaştırmamız hepimizin en büyük dileği olacaktır. Bunu yaparken hepimize çok büyük görevler düşüyor. Bu görevlerin en önemlisi, artık geçmiş her şeyin üstüne sünger çekeceğiz. Yeniden iktidara giden yolda, daha büyük başarılara nasıl imza atacağımızı konuşacağız. Hepimiz kol kola gireceğiz. Omuz omuza mücadele edeceğiz ve bunu başaracağız. Geçmiş dönemde başarılı çalışmalar, faaliyetler yürüten değerli İl Başkanıma ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi, Çanakkale’de yaklaşık 5 yıldır önemli görevlere imza atmıştır. Bu görevlerden en önemlisi, birinci parti olmayı başarmıştır. Yine en önemlisi, referandumda hep beraber yaptığımız çalışmalarla birlikte Çanakkale’de iyi sonuçlar almamızdır. Yine önemlisi, 2018 seçimlerinde yine iki milletvekili çıkarmamızdır. En önemlisi de 2019 Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Parti’nin tarihinde ilk defa İl Genel Meclisinde çok önemli bir başarıya imza atarak İl Genel Meclisinin başkanlığını elimize almış olmamızdır. Bu konuda da tüm üyelerimize, tüm ilçe örgütlerimize, tüm belde örgütlerimize, tüm partililerimize, özellikle de İl Yönetimine ve destek olan herkese huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Kongre sürecinde birlik, beraberlik ve kucaklaşmadan söz ettiğini hatırlatan Ural, “Biz ‘birlik ve beraberlik’ dedik, ‘kucaklaşacağız’ dedik ve kucaklaşıyoruz diyerek Güneşhan ile kucaklaştı. Konuşmaların ardından Güneşhan, yeni İl Başkanı Ural’a çiçek takdim ederek, partinin mührünü, evraklarını ve anahtarını teslim etti.
(Eren Aşnaz)
Paylaş