havadurum

"CHP, yeni tüzüğüyle daha demokratik"

CHP`nin 1 Mart 2012`de devreye girecek olan ve 47 maddede değişiklik getiren yeni tüzüğü, Çanakkale’de CHP üyeleri tarafından olumlu karşılandı. Kurultaya katılan ve medyadan takip eden üyeler, yeni tüzüğün CHP’nin demokratik altyapısını güçlendirdiğini belirttiler.

598
 
Nuri Somalı
“Yeni tüzüğün demokratik ve faydalı olduğunu düşünüyorum. Kadınlara ve gençlere ayrılan kota demokratikleşme adına sevindirici. Kurultayın çok kalabalık geçmesi de muhaliflerin çabalarını boşa çıkardı.
 
 
Hanifi Biçer
“Demokratik bir tüzük olduğunu düşünüyorum, siyasi partiler yasasına rağmen CHP’nin olabilecek en demokratik tüzüğü yaptığına inanıyorum. Bu partiyi 20 sene boyunca diktatör bir tüzükle yönetenler şimdi çıkmış yeni tüzüğü beğenmiyor ve hizipçilik yapıyorlar, tabi beğenmezler işlerine gelmiyor çünkü.”
 
 
İbrahim Uyanık
“Genel Başkanımızın bu kurultaydan güçlenerek çıktığına inanıyorum. Partideki birleşme çabasını, tek yürek olma çabasını gözlerimle gördüm. Tüzüğü antidemokratik diye eleştirenler geçmiş yıllarda yönetim kendilerinde iken demokratikleşme adına ne yapmışlar sormak lazım, kendi koltukları sevdasına demokratikleşme isteklerini hep görmezden geldiler. Kamuoyunda İsa Gök’ün dışarıya çıkarılması hususunda yanlış bir algı oluştu, Genel Başkan konuşurken müdahale etmeye çalıştığı için dışarıya çıkarıldı aslında.”
 
 
İrfan Kütüklü
“CHP 26-27 Şubat tarihinde düzenlediği kurultayla halkla daha fazla bütünleşme maksadı olduğunu içinde olduğunu belli etmiştir, yeni tüzüğün bir öncekine göre daha demokratik bir tüzük olduğu kesindir. CHP emekten ve çağdaş sosyal demokrasiden yana tavrını bir kez daha göstermiştir, umarım demokratik tüzükler tüm siyasi partilere nasip olur. Bundan sonra önümüze bakıp parti tabanı ile bütünleşerek iktidarı hedeflemeliyiz.”
Paylaş