CHP yangın yeri

2022

 CHP Merkez İlçe Delege seçimlerinde yaşanana skandal iddiaların ardı arakası kesilmiyor. Mavi listenin büyük farkla kazandığı İsmetpaşa delege seçimlerinin Merkez İlçe Yönetim Kurulu tarafından ‘Yeterli Seçim Şartları Oluşmadığı’ gerekçesi ile iptal edilmesi ile başlayan kriz her geçen gün derinleşiyor,  her gün yeni gelişmeler ve skandallar yaşanıyor. İsmetpaşa delege seçimlerinin ardından Barbaros Mahallesi ve Cevatpaşa Mahallesi delege seçimlerini erteleyen Merkez İlçe yönetiminin ardından sahneye çıkan CHP İl yönetimi de Esenler Mahallesi Delege seçimlerini iptal etti. 

 
CHP Merkez İlçe yönetim kurulunu toplayamadı!
İptal ve erteleme kararlarının ardından önceki gün yönetim kurulu toplantı kararı alan CHP Merkez İlçe’nin, yönetim kurulu üyelerinin katılım göstermemesi sebebiyle toplantının yapılamadığı ileri sürüldü. Ertelenen ve iptal edilen seçim tarihlerinin belirlenmesi için toplantı kararı alınmasına rağmen toplantının yapılamaması, dün yaşanacakların da sinyali oldu!
 
Nejat Önder gözetiminde sahte oy iddiası!
Merkez İlçe Yönetim Kurulu toplanamadığı iddialarının ardından önceki akşam bir basın yayın organı tarafından haberleştirilen ve sosyal medyada elden ele dolaşan görüntüler de CHP’deki krizin tuzu biberi oldu. İsmetpaşa delege seçimleri sırasında CHP İl Başkanı  Nejat Önder’in gözetiminde bir Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi tarafından ‘sahte oy’ atıldığına dair iddialarla servis edilen görüntüler, CHP içerisinde bomba etkisi yarattı. 
 
Merkez ilçeden üç istifa 
CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu tarafından sabah basın açıklaması yapma kararı alınırken, açıklamanın yapılmasına yarım saat kala açıklama iptal edildi. Yönetim kurulunu toplayamayan, basın açıklaması kararını iptal eden CHP Merkez İlçe Başkanı Dr Celal Karakaş tepkilerin odağındaki diğer bir isim oldu. Sular gün boyu durulmadı, daha da yükseldi. Dün gün içinde CHP’de istifaların yaşanabileceği, hatta CHP İl Başkanı Nejat Önder ve yönetimi ile Merkez İlçe Başkanı Dr. Celal Karakaş ve yönetiminin istifa edebileceği ileri sürülmüştü. Ancak akşamüzeri, CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Emre Berk Aktaş, Aydın Karasaç ve Ali Rıza Berkit’in yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettikleri öğrenildi. 

Önder istifa etmedi!
‘Sahte oy’ görüntülerindeki isimlerden biri olan ve dün gün içinde istifa edebileceği ileri sürülen CHP İl Başkanı Nejat Önder, istifa etmedi ve saat 17:30’da basının karşısbına geçti. CHP’li Önder kurguya kurban edilmek istendiğini ifade ederek, yanında yönetim kurulu üyeleri ve CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Alptuğ Akkoca ile birlikte açıklamada bulundu. Önder; “Benim böyle bir olaya katkı vermem mümkün değildir. Büyük bir yapılanmaya ve kurguya kurban edilmek istendim. Hedeflerimden beni vazgeçiremezler. CHP`de devam edeceğim” dedi. 
 
“Artık susmayacağım” 
Elimde belgeler olmasına rağmen bunu sakladığını ancak bu saat itibariyle buna katlanmayacağını ifade eden Önder; “İsmetpaşa’daki görüntüler için disiplinden öte hukuki süreç başlatacağım. Bu görüntüleri siyasi ahlakım gereği paylaşmadım, hukuki olarak paylaştım ama şimdi bunları paylaşacağım. Yarın bunları açıkladığımda partinin neresinde duracaksınız. Hafta içi bu kaseti paylaşacağım. Siyasi ahlaki yüzümden sustum artık susmayacağım. 13 gündür yutkunuyorum. Genel merkeze adalet istediğimi söyledim yorum sizin” dedi.
 (Eren Aşnaz - Seçkin Sağlam) 
Paylaş