CHP, Soma ve Gezi’yi danışma kurulu toplantısında andı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Danışma Kurulu`nda konuşmak isteyen CHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Hicri Nalbant`a konuşma hakkı verilmemesi tepkilere neden oldu. Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder`in açılış konuşmasının ardından basına kapalı gerçekleştirilen Danışma Kurulu`nda son güncel gelişmeler ve seçim süreci tartışıldı. Partililerin `Soma` yazılı tişörtler ile katıldığı toplantıda Soma`da yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden işçiler ile Gezi olaylarında hayatını kaybeden vatandaşlar da anıldı.

810
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe örgütünün organize ettiği Danışma Kurulu geçtiğimiz Cumartesi günü Belediye Nikah Salonu`nda gerçekleştirildi. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, ilçe belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri ile partililer katıldı. Partililerin toplantıya `Soma` yazılı tişörtlerle katılması dikkat çekti.
 
 
Soma unutulmadı
Soma`da yaşanan maden faciasında ve gezi eylemlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar toplantıda anıldı. Saygı duruşu öncesi “Soma`yı ve geziyi unutmayalım” yazılı pankart açan partililer, Soma yazılı tişörtlerle Soma`da meydana gelen faciada hayatını kaybeden işçileri unutmadı. Saygı duruşu öncesi `Soma` yazılı tişörtlerle toplantıya damga vuran partililer, Soma ve Gezi olaylarında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulmasını talep etti. Soma ile Gezi olaylarında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulduğu toplantı İstiklal Marşı`nın okunmasıyla devam etti.
 
 
Önder; “Herkese konuşma fırsatı vereceğiz”
Toplantıda bir konuşma yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder; “Yerel seçimin ardından CHP Merkez İlçe Örgütü olarak Danışma Kurulu toplantısı düzenledik. Bu danışma kurulumuzda üyelerimizin değerli önerilerini almak için bu toplantıyı düzenledik. Hepinizin bildiği üzere yerelde CHP olarak merkezde Çanakkale Belediye Başkanlığı`nı ve Kepez Belediye Başkanlığı`nı meclis üyelerinin çoğunluğu bizim olmak üzere kazandık. İl Genel Meclisi`nde 3 il genel meclis üyemiz çıktı. Merkezde Çanakkale Belediye Meclis Üyesi sayısı 20 Kepez`de de 6. Yerel seçimlerde CHP`ye yakışır bir şekilde ve CHP ahlakı taşıyıp emek harcayan, başarıda katkısı olan herkesi kutluyorum ve saygıyla önlerinde eğiliyorum” dedi. “Kahve köşelerinde meşru olmayan zeminlerde gerek partimizi gerekse partililerimizi ve il ile ilçe yöneticilerini eleştiriyor olmanın CHP`lilere sığmadığı düşüncesindeyim” diyen Önder; “Bu yasal ve meşru zeminde herkese konuşma fırsatı vereceğiz. Ben konuşma hakkı isteyen arkadaşlarımdan CHP`ye yakışır bir şekilde konuşma yapacağını ve siyasi ahlak taşıyan konuşma yapacakları anlayışla herkese katılımından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Yapılan açılış konuşmasının ardından CHP Danışma Kurulu Toplantısı basına kapalı olarak devam etti.
 
 
Nalbant`a konuşma hakkı verilmedi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Danışma Kurulu`nda konuşmak isteyen CHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Hicri Nalbant`a konuşma hakkı verilmemesi tepki çekti. CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder`in herkese konuşma hakkı vereceklerini ifade etmesine rağmen toplantıda Nalbant`a konuşma hakkı verilmemesi ise dikkat çekti. CHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Hicri Nalbant, toplantıda konuşmak istediğini bildirdi ancak Nalbant`ın konuşma isteğinin reddedilmesi partililer tarafından da tepkiyle karşılandı. Nalbant`ın toplantıda konuşturulmaması ile birlikte Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, toplantıda herkesin konuşma hakkının olduğunu ve konuşmak isteyen partililere söz verilmesi gerektiğini ifade ederek Nalbant`a destek verdi.
Paylaş