havadurum

CHP, Ömer Faruk Mutan'ın üyelik başvurusunu reddetti

1259
Kepez`in önceki dönem Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, 2019 seçimlerinin ardından mesleğine geri dönmüş ve Gelibolu Başhekim Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Emeklilik kararı alan Mutan, geçtiğimiz günlerde CHP Merkez İlçe Başkanlığı`na üyelik başvurusunda bulundu. Çanakkale`de Sağlık İl Müdürü olarak görev yapan, meslek örgütlenmelerinde bulunan ve kentte sendikal mücadele veren Dr. Ömer Faruk Mutan, bir dönem DSP iki dönem CHP olmak üzere, Kepez Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. 2019`da Kepez`den aday olmayan ve Çanakkale Belediye Başkanlığına aday adayı olan Mutan, 2 yıldır siyasetten uzak kalarak mesleğini yapıyordu. 
 
Üyeliği reddedildi 
Emeklilik kararı alan Mutan, geçtiğimiz günlerde CHP Merkez İlçe Başkanlığı`na üyelik başvurusunda bulunarak, aktif siyasete dönmek istedi. Ancak; Mutan`ın üyelik başvurusu CHP Merkez İlçe Yönetiminde oy birliği ile 2 Şubat tarihinde reddedildi. 
 
İl yönetimine itiraz edecek 
CHP`nin etkili isimlerinden Dr. Ömer Faruk Mutan`ın önümüzdeki günlerde Merkez İlçe Yönetiminin kararına itiraz başvurusunu yapacağı öğrenildi. İl Yönetiminin itiraz noktasında alacağı karara göre mücadele seyrini belirleyeceği ifade edilen Mutan`ın aktif siyasette ısrar edeceği öğrenildi.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş