havadurum

CHP’nin aday adaylığı cep yakıyor!

CHP Merkez Yürütme Kurulu ülke genelinde yerel seçimlerde aday adaylarının bağış ücretlerini belirledi. CHP Çanakkale İl Örgütü’nün de il bazında belirlediği bağışlarla birlikte toplam tutar asgari ücreti aştı.

1404

CHP MYK'de alınan karar doğrultusunda 31 Mart 2024'teki yerel seçimlerde aday adaylarının bağışları belirlendi. Bir tarife de CHP Çanakkale İl Örgütü İlçe Başkanları toplantısından geldi. Çanakkale Belediye Başkan aday adaylarından, Meclis üye aday adaylığına kadar olan tüm başvurulardan ilçe ve il örgütüne bağış yapılması kararlaştırıldı. Çanakkale Belediye Başkan Aday Adaylığına başvuracak kişiler genel merkeze ödemesi gereken bağışın dışında, Merkez ilçeye 30 bin il bağışına 20 bin olmak üzere toplamda 50 bin lira bağış yapması gerekecek. CHP Genel Merkezi’nin aldığı karar doğrultusunda en düşük aday adaylığı nüfusu 5 binin altındaki yerlerde 3 bin lira olarak belirlenirken, Çanakkale İl Örgütü ise Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığı için ilçeye bağışlanmak üzere 5 bin ile bağışlanmak üzere 2 bin 500 lira bağış miktarı belirledi.

CHP Genel Merkezi’ne bağışlanacak tutarla birlikte en düşük aday adaylığı başvuru bağış tutarının bir aylık asgari ücreti geçmesi parti içinde tepkilere neden oldu. Asgari ücretle geçinen partililerin bu tutarları nasıl ödeyeceği merak konusu oldu. İşçilerin bu tutarları nasıl ödeyeceğini soran partililer karardan dönülmesi için çalışmalara başladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e konuyla ilgili bilgilendirmede bulundukları öğrenildi.(Damla Yeltekin)

Paylaş