CHP MYK'sından ters köşe!

1938

 CHP Genel Merkezinin, Merkez İlçe delege seçimleri ile ilgili kararını dün haber olarak gazetemiz Çanakkale OLAY sayfalarına taşımıştık. Esenler seçimlerinin CHP Genel Merkezi tarafından onaylandığını ve seçimlerin “seçim mahallinde” yapılması ile ilgili genel merkez kararlarını duyurmuştuk. Ancak gazetemiz baskıya verildikten sonra CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş imzalı bir SMS, 7-8 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek Cevatpaşa ve Barbaros mahallesi delege seçimleri ile ilgili adresi parti merkezi olarak gösterdi. İlgili SMS’te, “Özgür İradenizi yansıtacağınız Barbaros Mahallesi Muhtarlık Bölgesi Delege Seçimleri 08.10.2017 Pazar günü saat 09:00-17:00 saatleri arasında Merkez İlçe Binamızda yapılacaktır. Oy Kullanabilmek için kimliklerinizle birlikte gelmeniz önemle rica olunur” dendi… 

 
Varan1: 
İptal edilen seçimler geçerli sayıldı
CHP Merkez Yönetim Kurulu, dün uzun bir toplantı yaptı. Toplantıdaki gündem maddelerinden biri de Çanakkale’de yaşanan sorunlardı. Toplantıda, öncelikle iptale dilen seçimler konusu görüşüldü.  16 Eylül tarihinde gerçekleşen ve mavi listenin 554 oy, beyaz liste ise 232 oy alarak sonuçlandığı Esenler Mahallesi delege seçimlerini il yönetimi, 17 Eylül tarihinde gerçekleşen ve mavi listenin 330’a 190 kazandığı İsmetpaşa Mahallesi seçimlerini ise Merkez İlçe yönetimi iptal etmişti. İşte dün toplanan Cumhuriyet Halk Partisi’nin en üst karar organı olan Merkez Yönetim Kurulu iptal kararlarını görüştü. CHP MYK’sı iptal kararlarını ‘veto’ ederek, seçimlerin geçerli olduğuna karar verdi. CHP MYK’sı bu kararı ile hem Esenler hem de İsmetpaşa Mahallesi seçimlerini mavi listenin kazandığını tescillemiş oldu.  
 
Varan2: 
“Seçimler mahallinde yapılacak”
Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu toplantısında görüşülen diğer bir Çanakkale konusu ise ertelenen seçimlerle ilgiliydi. 23 Eylül Cevatpaşa ve 24 Eylül Barbaros Mahallesi seçimleri, 22 Eylül Cuma günü gece 23:55’te Merkez İlçe yönetimi tarafından alınan bir karar ile ileri bir tarihe ertelenmişti. Önceki gün toplanan Merkez İlçe yönetimi genel merkezden gelen yazıya rağmen seçimlerin mahallinde değil, parti merkezinde yapılmasına karar vermişti. CHP MYK’sı bu kararında tersi bir karara imza atarak, seçimlerin seçim mahallinde yapılmasına karar verdi. 
(Seçkin Sağlam)
Paylaş