havadurum

CHP Milletvekili İsmet Güneşhan'dan Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlaması

CHP Milletvekili İsmet Güneşhan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı için coşkuyla kutlama mesajını paylaştı. Güneşhan, "Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır" dedi.

1104

CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü münasebetiyle kutlamalara katılarak anlamlı bir mesaj yayınladı. Güneşhan'ın bu özel mesajı, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu ve tarihimizin önemini vurguladı.

"Cumhuriyet: Kurtuluştan Kuruluşa Büyük Bir Destan"

CHP'li Güneşhan, Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla kutlarken Türkiye Cumhuriyeti'nin değerini vurgulayarak, "Kanla irfanla kurduğumuz Cumhuriyetimiz 100 yaşında. Bildiğimiz gibi önce cephelerde büyük bir kahramanlıkla emperyalizme diz çöktürdük, savaşı kazandık ve kurtulduk. Ardından büyük bir devrim gerçekleştirdik ve Cumhuriyeti kurduk. Özetle kurtuluştan kuruluşa büyük bir destandır tarihimiz" ifadelerine yer verdi.

"Ortadoğu ülkesi değilsek, Cumhuriyet sayesindedir"

Güneşhan, Cumhuriyetin sadece bir tarihî olay olmadığını her bir vatandaş için içselleştirilmiş bir değer olduğunu açıklayarak, "Ve bugün Cumhuriyetimiz 100 yaşına girdi. Asırlık çınar ama genç filiz olan Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır. Unutulmasın ki bizler Cumhuriyeti korumak ve kollamakla görevli yurttaşlarız. Çünkü biz Cumhuriyet sayesinde yurttaş olduk. Birey olduk. Haklarımızı alan insanlar olduk. Bugün Ortadoğu ülkesi değilsek, Cumhuriyet sayesindedir" dedi.

Cumhuriyeti Koruma Sorumluluğu

Güneşhan, Cumhuriyeti koruma ve kollama sorumluluğunun her vatandaşın omuzlarında olduğunu belirterek, "Geldiğimiz noktada Cumhuriyeti hâlâ içine sindirememiş ve göstermelik olarak bile kutlamayan saray iktidarı var. Bizim sözümüz, duruşumuz net: Ne Cumhuriyeti kutlamaktan vazgeçeriz, ne de Değişmez Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde yürümekten. Varsın saray ve şürekâsı Cumhuriyeti kutlamamak için 50 takla atsın. Biz büyük bir coşkuyla en büyük bayramımızı kutlayacağız. Nice 100 yıllara. Yaşasın Cumhuriyet" dedi.

(Damla Yeltekin)

Paylaş