havadurum

CHP Milletvekili Erkek "Türkiye'nin normalleşmeye ihtiyacı var.."

1151

 Yerel seçim süreci sonrasında CHP Genel Merkezi’nde çalışmalarına devam eden CHP Genel Sekreteri, Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, İstanbul Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu’nu Genel Merkez’de karşıladı. Milletvekili Erkek, yerel seçim sonrası İstanbul ve Ankara’da devam eden tartışmalara yönelik yaygın basına açıklamalarda bulundu.  Milletvekili Erkek değerlendirmesinde; "CHP`nin yani Millet İttifakı`nın adayları seçimi kazanmıştır. Bunu kabul etmek gerekir. Sandıktan çıkan sonuca, seçmenin iradesine saygı duymak gerekir. İzmir`de zaten büyük bir farkla kazandık, Ankara`da da ciddi bir fark var. İstanbul`da da Ekrem İmamoğlu bileğinin hakkıyla kazandı. Millet İttifakı olarak sandığa, demokrasiye sahip çıkıyoruz" dedi. Oy farkının ortadan kalkmasının mümkün olmadığını ifade eden Erkek, Türkiye’nin normalleşme sürecine ihtiyacı olduğunu söyledi. Erkek; “İstanbul`da ve Ankara`da biz zaten ciddi bir enkaz devralacağız, ama bunu mazeret olarak ileri sürmeye-ceğiz. Türkiye`nin en borçlu belediyeleri AK Parti`nin belediyeleri, neden? CHP`li belediyelere bakın; “Çanakkale`ye, Aydın`a, İzmir`e, Eskişehir`e, Hatay`a, Edirne`ye bakın, oralarda yapılan yatırımlara bakın, huzura bakın” dedi.

“Türkiye`nin normalleşmeye ihtiyacı var”

Siyasi partilerin itiraz hakkının elbette bulunduğunu belirten Erkek, "Ama itirazın bir dayanağı olmalı, haklı gerekçeleri olmalı. Siz sandık başında hiçbir şeye itiraz etmemişsiniz, ıslak imzalı tutanaklar, birleştirme tutanakları düzenlendikten sonra, YSK sonuçlarına, kazanan belli olduktan sonra itiraz ediyorsunuz.  Türkiye`nin normalleşmeye ihtiyacı var.  İşsizlik, hayat pahalılığı, enflasyon gibi ağır sorunlara ilişkin ortak akılla çalışılması gerekiyor, üretmek gerekiyor.  Türkiye`nin sevgiye, saygıya, hoşgörüye, uzlaşmaya ihtiyacı var. Herkes gerçeği gördü, İstanbul`u Ekrem İmamoğlu kazandı. Bu sonucu devletin gücünü kullanarak masa başında çevirmeye çalışmak demokrasiye, Türkiye`ye zarar verir" dedi. 
 
“İtirazlar dayanaksız”
İtirazların dayanaksız olduğunu belirten Erkek; “AK Parti İstanbul İl Başkanını dinlediğiniz zaman bile itirazların ne kadar dayanıksız olduğunu şimdiden görüyoruz. İki tane sandık sonuç tutanağından örnek vermekle 24 bin oy farkı değişir mi? Geçersiz oylar her seçim döneminde olur. İstanbul’da 2014 yerel seçiminde çok daha fazlaydı geçersiz oylar. Geçersiz oyların önemli bir bölümü de boş oylardır zaten, protesto oylarıdır. Bunlara sığınmak doğru değil. Demokrasiye sahip çıkmak, olgun olmak ve kazananı tebrik etmek gerekir" dedi.
 
“CHP’li Belediyelere bakın”
CHP’li belediyelerin huzur içerisinde yönetildiğini ifade eden Milletvekili Erkek; "Bir an önce halkın sorunlarına eğilmek lazım, bir an önce gündeme, gerçeklere dönmek lazım. İmamoğlu ile İstanbul zaten çok daha güzel olacak. Bakın, Sayın Erdoğan ‘nasıl yönetecekler, bakalım, göreceğiz` diyor. Şu açıdan baktığınızda, İstanbul`u ve Ankara`yı özellikle, beton ormanına çevirdiler, kentleri öyle bir hale getirdiler ki… Buna rağmen bizim belediye başkanlarımızla birlikte kentlerde yeşil alanlar artacak, sosyal belediyecilikle, halkçı, dürüst belediyecilikle kentlerde yoksullukla mücadele edilecek. Türkiye`de CHP`li belediyelerin yönettiği kentlerde insanlar niçin yaşamayı tercih ediyor çünkü o kentlerde özgürlük, çağdaşlık var. Biz, zaten ciddi bir enkaz devralacağız. İstanbul`da ve Ankara`da ama bunu mazeret olarak ileri sürmeyeceğiz. Türkiye`nin en borçlu belediyeleri AK Parti`nin belediyeleri, neden? CHP`li belediyelere bakın; Çanakkale`ye, Aydın`a, İzmir`e, Eskişehir`e, Hatay`a, Edirne`ye bakın, oralarda yapılan yatırımlara bakın, huzura bakın” dedi.       (Eren Aşnaz)
Paylaş