havadurum

CHP mahalle toplantılarına devam ediyor

CHP, önceki akşam Cevatpaşa Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek hem yerel seçimleri hem de kentin sorunlarını konuştu. Mahallelerdeki komisyonların oluşturulması çalışması kapsamında yapılan toplantının 2014 yerel seçimleri için önemli olduğu ifade edildi.

1154
Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı’nın organize ettiği mahalle toplantıları Cevatpaşa Mahallesi ile devam etti. Önceki akşam Çanakkale Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nin üst katında Nikah Salonu’nda düzenlenen toplantıya çok sayıda Cevatpaşa Mahallesi üyeleri katıldı. Toplantıda ayrıca CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Muzaffer Özgen, belediye meclis üyeleri Cem Belli, Muharrem Erkek, Mehmet Çetin Ersan ve partili yöneticiler de hazır bulundu.
 
 
“Bu toplantıları önemsiyorum”
CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, toplantının açılış konuşmasını yaptı. Başkan Önder, açılış konuşmasında bu tür toplantıları önemsediğini ifade etti. Önder, “Bu toplantılar, hem 2014 yerel seçimleri noktasında partimiz hem de sosyal demokrat belediyecilik anlaşımız açısından önemlidir. Ben bu toplantıları çok önemsiyorum. Mahalle sakini üyelerimizin mahallelerindeki, yörelerindeki eksiklikleri burada paylaşarak hem partimizin seçimlerdeki gücünün artmasını hem de belediyelik anlayışım gereği hizmet götürme noktasında önemli olacaktır” dedi.
 
 
“1989 ruhu ile seçimlere çıkılmalı”
Cevatpaşa Mahallesi’nin CHP’li üyelerinden İhsan Sakaltaş, burada söz alarak yaptığı konuşmasında “1989 seçimlerinde büyük bir başarı yakalanmıştı. Ancak bu başarı korunamadı ve 1994 seçimlerde CHP’li belediye sayısı 51’den 7’ye düştü. AKP iktidarı döneminde CHP bir kıyı partisi görümü verdi. Ancak bu seçimlerde başarılı olmak istiyorsak, öncelikle İstanbul ve Ankara büyük şehir belediyelerinde iddialı olmalıyız ve bunlardan birini CHP’li yapmalıyız. Çanakkale’de de mevcut belediyelerimizi korumalı, yeni belediyeler eklemeliyiz” dedi.
Paylaş