havadurum

CHP'li Özgür Ceylan, “Partide köklü bir değişim şart”

CHP İl Kongresinde konuşan milletvekili Özgür Ceylan, parti içinde yaşanan sorunlara, genel başkan tartışmasına ve seçmenle helalleşme sürecine değinerek, partide köklü bir değişimin şart olduğunu vurguladı.

1603

CHP İl Kongresinde konuşan milletvekili Özgür Ceylan, parti içinde yaşanan sorunlara değinerek, “Bizim yapmamız gereken çok köklü bir değişim. Parti tüzüğümüz, parti programımızda ve yönetim kadrolarımızda bu değişimi gerçekleştirip ancak bu değişikliği sağlayabiliriz” dedi.

Parti içi eleştiriler

Ceylan, iki adayın yarıştığı kongrede yaptığı konuşmada, parti içerisinde yaşanan sorunların çözümü için tek yolun değişim olduğunu söyledi. Ceylan, “Hepimiz bunları biliyoruz. Kimini, tebessümle, kimini biraz kızarak izledik. Bu sorunların hepsinin çözümü aslında tek. Bizim yapmamız gereken çok köklü bir değişim. Parti tüzüğümüz, parti programımızda ve yönetim kadrolarımızda bu değişimi gerçekleştirip ancak bu değişikliği sağlayabiliriz” diye konuştu.

Genel başkan tartışması

Ceylan, genel başkan tartışmasına da değinerek, “Şimdi benden önce konuşmacılarda söylendi. Ya işte bir tek Genel Başkan gitsin her şey hallolacak. Hayır. Asla böyle bir değişim içinde değiliz. Bizim istediğimiz bu değil. Belki bunu genel başkanla son derece saygı duyan, sevgi duyan bir Milletvekili bir parti üyesi olarak söylüyorum. Asla bizim derdimiz bu değil” ifadelerini kullandı.

Seçmenle helalleşme

Ceylan, seçmenle helalleşme sürecine de değinerek, “Kaybettiğimiz, başaramadığımız seçimden sonra artık örgütümüzde bize oy verenler de ciddi bir geriye gidiş oldu. Partiye küsme, sandığa gitmeme, reddetme hali meydana geldi. Bizim bunları aşmak kendi ilimizde olan bir şey. Biz bunu bir fırsata çevirerek, bu fırsatta gerekli yenilenmeyi, değişimi, dönüşümü sağlayarak aşmalıyız” dedi.

"Özgür Özel ekibiyle hareket ediyorum"

Ceylan, Özgür Özel ekibinde yer aldığını belirterek, “Bizim bunları aşmak kendi elimizde olan bir şey. Biz bunu bir fırsata çevirerek, bu fırsatta gerekli yenilenmeyi, değişimi, dönüşümü sağlayarak aşmalıyız. Ben ilçe kongrelerinde hep bahsettim, istediğim değişiklikleri ben bu değişiklikleri Özgür Özel ekibinde ve onunla liderliğinde gördüğüm için şu an onunla beraber hareket ediyorum. Her fırsattasöylüyorum; her fırsatta bizim kişilerle işimiz yok. Biz prensip olarak bir şeylerin değişmesi yönündeyiz” şeklinde konuştu.

"Bunun sorumlusu bizleriz"

Ceylan, son olarak sorumluluk ve bedel ödeme konusuna da değinerek, “Sorumluluk ne kadar artarsa ödenecek bedel de o kadar ağırdır. Çünkü bu kararları kim verdiyse bu kararların bedelini ödemek zorundadır. Çünkü cumhuriyet tarihinin en önemli seçimiydi belki. Biz bunu kaybettik. Şu anda Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğunda Atatürk’ten ve cumhuriyet ilkelerinden nefret eden bir güruh var. Bunun sorumlusu bizleriz” dedi.

"Bizim eksiğimiz, Çanakkale örgütünü yönlendirmek noktasındadır"

Ceylan, ayrıca örgüt çalışması ve seçim hazırlığı konusuna da değinerek, örgütün elinden geleni yaptığını ancak daha verimli ve stratejik yönlendirilmeye ihtiyaç duyduğunu söyledi. Ceylan, “Meral Şimşek misafirimizin tüm saygımla Kendisi konuşmasında örgüt çalışmıyora getirdi. Bunu da pek çok konuşmacıdan dinliyorum. Hayır. Çanakkale örgütü çalışmıştır. Çanakkale örgütü elinden geleni yapmıştır. Çanakkale'de bizim eksiğimiz, Çanakkale örgütünü yönlendirmek noktasındadır. Daha verimli nasıl yapabiliriz? Daha yeni ne stratejiler üretebiliriz? Bizim derdimiz bu olmalı. Yoksa örgütümüz elinden geleni yapmıştır” dedi.

"Herkes sorumluluğu oranında bedel ödemelidir"

Ceylan, ayrıca seçimlere hazırlık sürecinde partide tartışma ortamının yaratılması gerektiğini belirterek, “Bu partide 'Şimdi zamanı değil daha seçimler var' düşüncesi hakim; seçim zamanı bunlar tartışılmasın diye. Aslında şimdi zamanı ve tam zamanı. Çünkü biz, bize küsen seçmeni, bizi tercihlerinden çıkaran seçmeni tekrardan kazanmak zorundayız. Bu partinin belli organları vardır. Onlar nerede diye soruyorsunuz. Haklısınız da diyorum. Herkes sorumluluğu oranında bedel ödemelidir. Ödenecektir de. Ama maalesef özellikle bizim yanımızda değişikliği de bunları içeriyor. Biz tüzüğümüz gereği genel başkanımıza olağanüstü tepkiler vermiş haldeyiz” diye konuştu.

Ortada yanlış bir şey varsa yanlış olduğunu söylemek zorundayız

Ceylan, ayrıca parti içindeki karar süreçlerine katılım konusuna da değinerek, parti meclisi üyeleri ve milletvekilleri olarak pek çok konudan haberdar olmadıklarını söyledi. Ceylan, “Parti meclis üyelerimiz buradayız az önce. Divan Başkanımız da parti meclis üyesi. Ben bir milletvekili olarak milletvekili grubunda da bakın Helalleşmeden son yarım saatte haberimiz oldu. Sonra hep beraber savunduk. Türban yasası getirildi ve türban yasasından haberim yoktu. Gazetelerde öğrendim. Milletvekili olarak size söylüyorum bunu. Amerika seyahati, üzerinde işte yapılan Zafer Partisi’nde yapılan İçişleri protokolünü bile pek çok kimsenin haberinin olmadığını görüyoruz arkadaşlar. Ama bir şey yanlışsa da yanlış demek zorundayız değerli arkadaşlar. Ortada yanlış bir şey varsa yanlış olduğunu söylemek zorundayız” dedi. (Damla Yeltekin)

Paylaş