CHP'li Öz; "Tescilli FETÖ'cülere ne zaman sıra gelecek"

320

 CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, geçtiğimiz Çarşamba günü TBMM genel kurulunda söz alarak, Mustafa Armağan’ın bir televizyon programında Atatürk’e yönelik söylediği hakaret içerikli sözlere değindi. Öz, iktidarın daha önce Ensar Vakfında yaşanan çocuk tacizlerinde olduğu gibi şimdi de FETÖ’cülere göz yumduğunu ifade etti. Öz konuşmasında; “Ulusal yayın yapan bir kanalda müptezel birisinin hadsiz sözleri Atatürk’ün manevi şahsiyetine yapılmış bir hakarettir. Bu kişilerin amacı tarih programı yapmak değil, hadsiz açıklamalar yaparak milli değerlerimizi yıpratmaktır. Üstelik bu programı yapan kişinin FETÖ ile ilişkisi, FETÖ şüphesi ile hapiste yatan binlerce kişiden daha açıktır. Adeta tescilli FETÖ’cüdür. Ensar‘a kulaklarını tıkayanlar şimdide gerçek FETÖ’cülere gözlerini kapatmaktadır. Ulusal yayın yapan bir kanalın, derin tarih adı altında derin terbiyesizlik yapılan programda, Atatürk’e ve maneviyatına iftira atan o hadsiz kişilere hukuk sürecinin başlatılması bir nebze olsa sevindiricidir. Fakat bu kişiler hakkında hukuki sürecin hızlandırılması ve hakkettikleri cezanın bir an önce verilmesi gerekmektedir ki kimse bir daha milli değerlerimizi ve Ulu Önder Mustafa Kemal ’i yıpratmaya cesaret edemesin. FETÖ’cü şüphesiyle binlerce kişi hapisteyken, açlık grevindeyken, FETÖ’ye övgüler düzen, cilt cilt kitaplar yazan Mustafa Armağan ’a bunca zaman neden bir işlem yapılmadığını iktidara sormak istiyorum. Ensar ’a kulak tıkayanlara, Gerçek FETÖ’cülere gözlerini kapatanlara, Ülkemizin Kurucusu Ulu Önder Atatürk’e yapılan bu hakaretler için neden hiçbir şey demediklerini merak ediyorum” dedi.

 
“FETÖ’cüleri kollayan düzen yıkılacak”
Son 15 yılda Atatürk’e yönelik saldırıların giderek arttığını ifade eden Öz; “Tarihimiz boyunca hiç zaman milli değerlerimizin yıpratılmak istendiği bu kadar alenen yapılmamıştı, son 15 yılda sistematik olarak gerek sosyal medya da, gerek görsel ve basılı medyada tarihimize ve Mustafa Kemal Atatürk’e iftiralarla saldırma girişimleri yapılmaktadır. Artan yıpratma girişimlerine sessiz kalan ve gerekli cezai yaptırımları uygulamayan iktidar, bu iftiraların önüne geçmek için de hiçbir gayret göstermemiştir. Tescilli FETÖ’cüleri besleyen, koruyan, kollayan düzen yıkılacak. Tarihçilikle yalancılığı birbirine karıştıranlar gücünü kimden alıyorsa ortaya çıkacak” dedi.
 
“Atatürk’ü yok edemeyecekler”
Atılması gereken adımların takipçisi olacağını ve milli değerlerin yıpratılmasına asla müsaade etmeyeceğini ifade eden Öz, genel kurulda yaptığı konuşmada; “Buradaki konuşmam dakikalarla sürelidir ama mücadelemiz asırlarca sürecektir. Emelleri ne olursa olsun Cumhuriyetimizi ve Mustafa Kemal Atatürk’ü yok edemeyecekler” dedi. 
(Şebnem Güven)
Paylaş