CHP`li Önder, Kepez`deki panele tepki gösterdi

CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, “Merkez İlçe Başkanlığımızdan izin alınması veya resmi bilgi verilmesi gerekirken, hiçbir izin alınmadan ve resmi bilgi verilmeden bu toplantı düzenlenmiştir” dedi.

975
CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, Kepez`de gerçekleşen ve Muğla Milletvekili sanatçı Tolga Çandar`ın katıldığı paneli eleştirdi. Panelin izinsiz yapıldığına dikkat çeken Önder, “22 Kasım Cuma günü Kepez CHP Belde Örgütünce “Öğretmenler Günü” nedeni ile bir panel düzenlenmiştir. Bu panele konuşmacı olarak Yeni Kuşak Köy Enstitüler Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş ile şair ve yazar Hidayet Karakuş ile Muğla Milletvekili Tolga Çandar konuşmacı olarak katılmış ve paneli CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş yönetmiştir. CHP Tüzüğü gereği bu tür toplantıların yapılması için belde örgütünün bağlı olduğu Merkez İlçe Başkanlığımızdan izin alınması veya resmi bilgi verilmesi gerekirken, hiçbir izin alınmadan ve resmi bilgi verilmeden bu toplantı düzenlenmiştir. Toplantı sonrası edindiğimiz bilgilere ve toplantı görüntülerden yaptığımız incelemelere göre Sayın Prof. Dr. Kocabaş ile Sayın Karakuş’un konuşmalarında panelin amacına uygun, eğitimle ilgili, bizimde katıldığımız değerlendirmeler yaptığı görülmüştür. Ancak Sayın Milletvekili Tolga Çandar’ın yaptığı konuşmalar incelendiğinde panelin konusu dışında değerlendirmeler yaptığı görülmüştür. Özellikle Sayın Çandar’ın başbakana yönelik sağlığı ve yaşam hakkı ile ilgili değerlendirmelerine katılmamız mümkün değildir. CHP Çanakkale Merkez İlçe Örgütü olarak, kim olursa olsun, herkesin sağlıklı bir yaşam sürdürmesini istemenin, insan haklarına saygının bir gereği olduğuna inanırız. Bu bağlamda Sayın Başbakanın yaşam hakkı ile ilgili yapılan bu tür değerlendirmelere kesinlikle karşı olduğumuzu açıkça ilan ederiz. Siyaseten karşı olduğumuz Sayın Başbakana, içtenlikle uzun ve sağlıklı bir yaşam dilerken siyasi yaşamını kısa tutmak için demokratik yöntemleri kullanarak sonuna kadar uğraş vermeye devam edeceğimizi açıkça belirtiriz” dedi.
 
“Kabul edemeyiz”
Önder, açıklamasında “Biz, CHP gibi demokratik bir partide eleştiri yapmanın bir zenginlik ve hak olduğuna inanırız. Ancak siyasi etik gereği, resmi parti kurulları dışında, eleştirilen kişilerin olmadığı ortamlarda tek taraflı şova dayalı eleştirileri demokratik hak olarak görmeyiz. Yapılan panelde; Sayın Çandar’ın CHP’yi, Genel Başkanımızı ve Parti Yöneticilerimizi eleştirmesini bu çerçevede görüyor ve uygun bulmuyoruz. Panel Yöneticisinin de böyle bir ortam karşısında sessiz kalmasını da kabul edilemez bir yönetim anlayışı olarak değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“Genel merkeze bildireceğiz”
Önder, konunun il başkanı ve milletvekilleri aracılığı ile genel merkeze bildirileceğini ifade ederek, “CHP Çanakkale Merkez İlçe Örgütümüz, Kepez Belde Örgütünün tüzüğümüz dışına çıkarak yaptığı bu toplantı hakkında inceleme başlatmıştır. Ayrıca Sayın Çandar’ın panelde yaptığı konuşma ve paneli yöneten Milletvekilimiz hakkındaki bilgiler il Başkanlığımız aracılığı ile gerekli değerlendirmelerin yapılması amacı ile Genel Başkanlığımıza iletilmiştir” şeklinde konuştu.
Paylaş