havadurum

CHP'li Kalkan, Kavakköy'den Belediye Başkan Aday Adayı oldu

CHP’li emekli öğretmen Saadet Kalkan Gelibolu’ya bağlı Kavakköy Beldesine Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

1483

Kavakköy doğumlu ve halen Kavakköy’de oturan emekli öğretmen Saadet Kalkan Gelibolu’ya bağlı Kavakköy Beldesine Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Adaylık başvurusunu sosyal medya hesabından duyuran Kalkan, “Genel Başkanımızın ısrarla belirttiği gibi kadın adayların cesaretle öne çıkmalı sözünü biz Kavakköy kadınları olarak meclisimizi yarısı kadın yarısı erkek üyelerden oluşturduk. Üreten kadınların yönetimde de söz sahibi olmasını sağlayacağız. Çanakkale bölgesinde belediye başkanlığına aday 2 kadından biriyim. Partimizin 'kadın adayların bir adım önde olacaktır’ anlayışı bizi umutlandırıyor. Kararlıyız, cesaretliyiz. Her şey çok güzel olacak.” ifadelerine yer verdi.

Saadet Kalkan’ın biyografisi ise şu şekilde:

Saadet Kalkan, 5 Aralık 1959 yılında Çanakkale şehrine bağlı Kavakköy Beldesinde doğdu.

İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümünden 1982 yılında mezun oldu.

1982 - 1985 yılları arasında İstanbul’da ve 2007 - 2010 yılları arasında Gelibolu’da üniversite hazırlık dershanelerinde fizik ve matematik öğretmenliği yaptı. 1985 yılından 2007 yılına kadar Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kadrolu olarak fizik öğretmenliği yaptı.

2007 yılında Kağıthane Anadolu Lisesinden emekli olduktan sonra doğum yeri olan ve geniş ailesinin yaşadığı Kavakköy Beldesine taşındı. Kavakköy Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin başkanlığını yapan eşi Sebahattin Kalkan ile birlikte aile mesleği olan çiftçiliğe daha modern dokunuşlar yaptılar ve bunun yanında da tarım ve hayvancılık işletmelerini birlikte yürütmektedirler.

40 senelik bir evlilikten iki kızları olan Saadet ve Sebahattin Kalkan’ın iki kızı da mimar olarak mesleklerine devam etmektedirler. Büyük kızı Gizem Amerika’da, küçük kızı Ekin ise İzmir’de aktif olarak mimarlık yapmaktadırlar.

2014 yılından beri Kavakköy Beldesinde iki dönemdir meclis üyeliği yapan Saadet Kalkan aynı zamanda meclisin tek kadın üyesidir. Kendisi 16 kişilik CHP Kadın Kolları örgütünün kurulmasına öncülük etmiş ve sivil toplum kuruluşları da dâhil çalışmalarına hala devam etmektedir.

(Haber Merkezi)

Paylaş