havadurum

CHP’li İsmail Işık, “Yeniden ‘Mutlu Biga’ yaratacağım”

2014-2019 yılları arasında Biga Belediye Başkanlığı yapan İsmail Işık, 2024 seçimleri için de kolları sıvadı. İlçenin sevilen belediye başkanlarından, “Mutlu Biga” sloganıyla çalışmalarını yürüten Başkan Işık,  “Biga 2019 yılından beri Fetret Devri yaşıyor desem yalan olmaz. Bigalılar, belediye çalışanları mutsuz” dedi. 

1081

Biga’nın önceki dönem Belediye Başkanı, 2024 seçimleri için CHP’den aday adaylığını açıklayan İsmail Işık, Gazetemiz Çanakkale OLAY’ı ziyaret etti. Gazetemiz Sahibi Mehmet Özkurnaz ve OLAY Haber Merkezi ile bir araya gelen İsmail Işık, mevcut Biga Belediyesi çalışmaları, kendi dönemindeki çalışmalar ve geleceğe dair düşüncelerini paylaştı. Başkan Işık, halkın talebi ve ilgisinin kendisini yeniden siyasi kulvara soktuğunu, çalışmalarına kendisine gösterilen sevgi ile devam ettiğini söyledi. Işık, gelecek dönemde aday olduğunda seçimi kazanacak tek isim olduğunu vatandaştan gelen geri bildirimlerle gördüğünü söyledi.

“Motivasyonumuzu halktan alıyoruz”

Biga Belediye Başkan aday adayı İsmail Işık, halkla ve demokratik kitle örgütleri ile bir araya gelmeye devam ettiğini söyledi. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Işık, Gazetemiz Çanakkale OLAY’a yaptığı açıklamada “31 Mart 2019’da seçimi kaybettikten sonra devam edeceğimi, aday olacağımı her ortamda söyledim. 21 Haziran 2023’te de resmi olarak aday adaylığı açıkladım. Siyasetin gereği vatandaşlarla temas ederek, aday olduğumuzu, çalışmak istediğimizi, Biga’nın sorunlarını bildiğimizi anlatarak bugüne kadar ev, esnaf gezmeleri, kahve ziyaretleri, sanayi sitesi, sivil toplum örgütleri gibi her tarafa ulaşmaya yetişmeye çalışarak, aday adaylığımızı duyurmaya çalışıyoruz. Vatandaşımızdan da ciddi anlamda teveccüh görüyoruz, bu süreçte sürekli 2014-2019 döneminde yaptıklarımızla alakalı insanlar ilgilerini alakalarını hiç eksik etmediler, hep bunlardan bahsettikleri için bizi motive ettiler, dinamik tuttular, halen o yolda uğraşıyoruz” dedi. .

“153 yılın en kötü belediye yönetimi”

Biga’nın mevcut belediye yönetimini eleştiren Işık, “Bu sene Biga Belediyesi’nin kuruluşunun 153’üncü sene, şu anki yönetim bence 153 yılın en kötü yönetimi. Bizim bıraktığımız hazır projeleri devam ettirselerdi, uygulama noktasında bıraktık projeleri; kamyon barajı, merkezler sitesi, galericiler sitesi. Bunlar yapılsaydı Biga’ya ekonomik anlamda da çok katkı sağlayacaktı. Biga’da pancar deposu diye tabir edilen bir yer vardır, orada bir mola yeri, yöresel ürün satış yeri, kafeterya, restoran, 7/24 çalışacak bir projemiz vardı, onların da aynı şekilde uygulama projesi hazırdı, kaç metre demir gideceğinden ne kadar beton kullanılacağına varana kadar hazırdı her şey ama ne yazık ki dikkate alınmadı, yapılmadı” dedi.

“Biga Fetret Devrini yaşıyor”

“2023 yılında Biga’nın en büyük sorunu; su sorunu” diyen Başkan Işık, “Evlerden su akmıyor, Biga bu hale geldi. Bir belediyenin; su, kanalizasyon, çok, kaldırım olmazsa olmazıdır. Kaldırım yaptım ya da çöpü topladım diye bunu söylemeye gerek bile yok, belediyenin varlık sebepleri bunlar, Biga beş yılda ciddi anlamda çok geri gitti. Bizim hayatın bütün unsurları ile ilgili çalışmalarımız vardı; ekonomik, sanatsal, kültürel, eğitimle alakalı, sosyal belediyeciliği çok geliştirmişti, ne yazık ki bizim bıraktıklarımızı bile devam ettiremediler. Biga 2019 yılından beri Fetret Devri yaşıyor desem yalan olmaz. Bigalılar, belediye çalışanları mutsuz. 2024 yılında su ile ilgili sorun yaşanabilir mi ama yaşanıyor Biga’da” dedi.

“Biga’da İyi Parti ile ortak bir noktada buluşabiliriz”

Kurultaydaki değişime dikkat çeken Başkan Işık, “Bizim 38’inci Kurultayımız, 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde bir ilk oldu; ilk defa bir genel başkan kurultayda değiştirildi. Bu durumun partimiz için de faydalı olacağını düşünüyorum çünkü bir sinerji geldi, toplumun isteklerine Cumhuriyet Halk Partisi delegeleri de destek oldular, inşallah yeni yönetimimiz de daha dinamik bir şekilde çalışarak, belediye sayımızı arttıracağımıza inanıyorum. 2019 seçimlerinde ittifaklar vardı, bu seçimlerde özellikle İYİ Parti, her yerde ayrı ayrı seçime gireceklerini ifade ediyorlar, yine de sayın Meral Akşener sözlerinin sonunda yerel bazda farklı şeyler olabilir, örgütlerimiz değişik angajmanlara da girebilir diye söylüyor, bu anlamda Biga’da İYİ Parti ile ittifak yapabiliriz diye düşünüyorum, böyle olursa daha güçlü oluruz çünkü Cumhur İttifakı’nın ayrılmayacağı belli. Her iki Cumhur İttifakı büyük partisinin genel başkanlarının açıklamaları devam edeceği yönünde, bizde Biga’da İYİ Parti ile ortak bir noktada buluşuruz diye tahmin ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“Halk kimi istiyorsa aday o olmalı”

“CHP’nin adayı nasıl belirleyeceği yönünde, yeni genel başkanımız da bu konu ile ilgili açıklamalar yapıyor” diyen Işık, “Ön seçimden bahsediyorlar ama üye yapısının çok yeterli olmaması nedeniyle ön seçim değil de temayül yoklaması yapacağız diyorlar ama aslında anketlere de dikkat edeceğiz diyorlar, yani partililerden ziyade, halk kimi istiyor, biz belediyeyi kiminle kazanırız kısmını da dikkate alacağız diyor. Biga’da kamuoyu yoklaması yapılırsa en doğru sonucun o şekilde alınacağını inanıyorum, açıklamalar da bu yönde, bekliyoruz. Genel merkezimizin alacağı kararlara saygılıyız, uyarız. Genel merkez atama, temayül ya da anket de yapsa biz hepsine hazır ve razıyız, genel merkezimizin kararlarının yanındayız” ifadelerine yer verdi.

“Projelerimiz ekonomi ağırlıklı olacak”

Işık, gelecek döneme ilişkin olarak ise ekonomi ağırlıklı projelerle çalışacaklarını söyledi. Başkan Işık, “Geçen seçimde, benim 2019 yılında açıkladığım projelerin hiçbir tanesi yapılmadı. Açıkladığımız projeleri revize ederek devam edeceğiz. Öncelikle su sorununu çözmemiz lazım, 2024 yılında sabah kalkıyorsunuz sular akmıyor, özellikle yüksek kesimli evlerde. İlk yapacağımız iş su sorununu çözmek ardından insanların yaşamaktan gurur duyduğu, mutlu olduğu bir Biga, o anlamda çalışmalarımız olacak. Geçen sefer yaptıklarımızın devamında Biga halkının mutlu ve huzurlu yaşaması için, Biga’nın tanınması, yöresel ürünlerinin; eti, sütü, domatesinin gibi bir sürü ürünümüz var, bu ürünlerin tanıtılması ve satışından da esnafımızın gelir elde etmesi için çalışmalarımız olacak. Ekonomik ağırlıklı projelerimiz bu sefer daha fazla olacak çünkü insanlar ciddi geçim sıkıntı yaşıyor, işsizlik had safhaya geldi, pancar deposu projemiz en az 25-300 kişiye iş imkanı sağlayacak, Biga ölçeğinde önemli bir rakam. Doğtaş’ta bin kişi çalışıyorsa, 4’te 1’i kadar insan çalışacak orada, 250-300 önemli bir rakam. Bizim görev yaptığımız dönemde üç noktaya çok önem veriyorduk; şehrin temiz olması, şehrin ekonomisine ve eğitimine katkı vermek. Eğitimle ilgili olarak okullar açtık, açılmasına destek olduk, kreşler açtık. Temizlikle alakalı olarak özel birtakım çalışmalar yaptık; çöp konteynerini yerin altına aldık, küçük araçlarla çöp toplamaya başladık, çöp taksiyi yaptık. Ekonomi ile ilgili alışveriş günleri yaptık ve dört beş gün süren indirim günleriydi, esnafımız da bu noktada ciddi anlamda faydalandı, bu ana eksen üzerinden; eğitim, ekonomik ve temizlik noktasında faaliyetlerimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Kazanmaya en yakın aday benim”

Işık son olarak ise, “Ben Biga’da kazanmaya yakın aday olduğumu düşündüğüm için adayım, Cumhuriyet Halk Partisi’nin aldığı oylarla bizim belediye seçimlerinde aldığımız oyları karşılaştırdığın zaman bu ortaya çıkıyor zaten, bu sebeple ben tekrar 21 Haziran’da adaylığımı resmi olarak açıkladım, bu süreçten sonra çalışmalarımızı arttırarak devam ettirdik. Takdir Cumhuriyet Halk Partisi’nin” dedi. (Dilan Kaynak-Seçkin Sağlam)

Paylaş