havadurum

CHP'li Erkek: "Yürümek çok güzeldir"

Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, adaylık belirleme sürecinde ön seçim talep eden Belediye Başkan Aday Adayı İrfan Mutluay’ın Ankara’ya yürüyecek olması hakkında, “Yürümek çok güzeldir. Ama ben, İrfan Bey’in CHP’nin adayının yanında yürümesini ister ve beklerim.” dedi.

1068

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) meclis toplantısının ardından Çanakkale Belediye Başkan Adaylığı kesinleşen Muharrem Erkek; şehre gelerek, CHP İl Başkanlığı binasının bulunduğu Tarla Sokak’ta kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Erkek, dün Pençe Kilit Operasyonu’nda hayatını kaybeden şehitler nedeniyle coşkulu bir kutlama yapmak istemediklerini kaydederek, tebrikleri kabul etti.

Sokakta gerçekleşen kısa buluşma sonrası CHP Çanakkale İl Başkanlığında basın mensupları ile bir araya gelerek, soruları yanıtladı. Konuşmasına süreç içerisinde desteğini gösteren herkese teşekkürlerini ileterek başlayan Erkek, uzun dönem Çanakkale’de yürüttüğü siyasi hayatının kısa bir özetini anlattı.

Sosyal belediyecilik vurgusu

Geçtiğimiz genel seçimlerde partinin başarılı olmadığını belirten Erkek, “Ben milletvekili de adayı da olmadım. Şimdi hem partimizin, hem tabanımızın hem de Çanakkale kamuoyunun değerli takdiriyle bu sürece geldik. Şimdi Çanakkale için çok çok çalışma zamanı. Çok çalışacağız, sosyal belediyeciliği temel alacağız, daha da geliştireceğiz. Çünkü derinleşen ekonomik kriz özellikle yoksul aileleri derinden vuruyor. Bugün ülkemizdeki çocuklar yeterli seviyede protein alamıyor, sağlıklı evlerde barınamıyor. Mutlaka onlara dokunacağız. Öğrencilerimize desteklerimizi artıracağız. Dezavantajlı gruplarla çok yakından ilgileneceğiz. Yani ‘sosyal belediyecilik’, önümüzdeki dönemde temel felsefemiz olacak. Tüm çalışmalarımızı onun üzerinde yükselteceğiz. Çanakkale’yi bir akıllı kent yapacağız, ayrıntıları önümüzdeki süreçte paylaşılacak. Bütün belediye hizmetleri teknoloji ile bütünleşecek. Tüm sorunları birlik beraberlik içerisinde çözeceğiz. Yeni katılımcı stratejik plan hazırlayacağız. Katılımcı demokrasiye çok önem vereceğiz. Biz bunu meclis döneminde de yaptık. Zamanında kentte sivil inisiyatifin ve yerel demokrasinin gelişmesinde de yer aldım. Milletvekilliği döneminde de ülkede demokrasi için büyük mücadeleler verdik. Biz Ankara’da bürokrasi ile bakanlıklar ile ilişkilerin nasıl kurulacağını çok iyi biliyoruz. Şimdi hem mesleki hem de siyasi birikimimizle, deneyimimizle Çanakkale halkına hizmet vereceğiz. Her şey Çanakkale için, her şey çok daha güzel olacak. Biz bu memlekette doğduk, büyüdük yaşıyoruz ve öleceğiz. Tüm görevler, mekânlar, statüler gelip geçici.” dedi.

“Çanakkale kararını vermiş”

31 Mart 2024 tarihinde çok önemli bir başarıya imza atılacağına inandığını vurgulayan Erkek, şu ifadeleri kaydetti: “Çünkü her gün sokaktayım ve bunu sokakta görüyorum. Çanakkale kararını vermiş, biz de hemşehrilerimize layık olacağız. Değişimin yüzyılı başladı. Asıl değişimi inanıyorum ki ülkemizde de gerçekleştireceğiz. Yerel seçimlerde başarılı olmamız çok önemli çünkü ondan sonra gerçekleşecek olan genel seçimlerde ben gerçek değişimin yaşanacağına inanıyorum. Biz partimizde yüzyılın değişimini gerçekleştirdik. Değişimin başladığını görüyorum. Bizim asıl mücadelemiz, gerçek mücadelemiz bu adaletsiz düzen. Gelir dağılımında adaletsizliği büyüten ekonomik krizi derinleştiren yoksulluğu büyüten eğitimi çağdaşlıktan uzaklaştıran, demokratik laik sosyal hukuk devletini temelinden zedeleyen bu iktidarla asıl bizim mücadelemiz. O yüzden hep birlikte kenetleneceğiz ve Çanakkale’ye çok güzel hizmetlerde bulunacağız.”

“Partililerimizi düşen gören adayın etrafında birleşip çalışmaktır”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Çanakkale Belediye Başkan Adayını halkın belirlediğini ifade eden Erkek, “Ben uzun dönem aday tespit 2 yerel, 1 genel seçimde aday tespit komisyonunda görev yaptım partimizde. Biz her zaman hem partide hem yerelde hem ülkede demokrasiyi savunduk. Yeni seçilen genel başkanımız ve yönetim, en başta çok önemli kriterler ortaya koydu, bunu hepimiz biliyoruz. Zaten parti üyeliği demek, belirli görevleri üstlenmek demek, aday olmak demek; partinin tüzüğüne saygı duymayı gerektirir. Genel başkanımız ‘her yerde çok ciddi kamuoyu araştırmaları yaptıracağız, bir adayımız açık ara önde çıkıyorsa o bizim adayımız olacak, iki aday birbirine yakınsa sandık koyacağız’ dedi. Bir kaç yerde konuldu ama Çanakkale’de farklı bir tablo var. Genel merkezimiz çok ciddi çalışıyor. Adayları halk belirliyor ve halkın iradesi her şeyin üzerinde. Adayımız artık bellidir tüm partililerimizi düşen gören adayın etrafında birleşip çalışmaktır -ki biz herkesi kucaklayacağız. Tam bir birlik ve beraberlik içinde çalışacağız.” şeklinde konuştu.

“Yürümek çok güzeldir”

Ön seçim talebini uzun süredir belirten CHP’li Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı Mutluay’ın Ankara’ya yürümesi hakkında görüşleri sorulan Erkek, “Yürümek çok güzeldir. Ama İrfan Bey’in ben Cumhuriyet Halk Partisinin adayının yanında yürümesini ister ve beklerim.” yanıtı verdi.

(Sevi Gözay Uğurlu)

Paylaş