havadurum

CHP'li Erkek Bandırma'da Anayasa değişikliğini anlattı

347

 AKP ve MHP’li milletvekillerinin oyları ile geçen Anayasa değişikliği paketinin referanduma gidecek olması nedeni ile Anayasa paketi hakkında bilgilendirmede bulunmak amacı ile referandum çalışmalarına başlayan CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, geçtiğimiz gün Bandırma’daydı. Balıkesir İl Başkanlığı, Bandırma İlçe Başkanlığı ve Bandırma Belediye Başkanlığı ortaklığında düzenlenen etkinliğe CHP Tekirdağ Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Candan Yüceer ile birlikte konuşmacı olan Erkek, Bandırmalılar ile bir araya geldi. Erkek ve Yüceer’in katılımcı olarak katıldığı panelde Anayasa değişikliği paketi ve süreç hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Erkek panelde yaptığı konuşmada; "İhtiyacımız olan tek adamlık değil, daha fazla demokrasi" diyen Erkek: "Bizim, yasama, yargı ve sivil toplumu; basın özgürlüğünü güçlendirmemiz lazım. Tek bir kişiyi güçlendirmek yerine, onun yetkilerini azaltıp parlamenter sistemi güçlendirmeliyiz. Cumhurbaşkanlığını temsiliyet makamı yapmamız lazım. Fakat şuan tek adamcılıkla karşı karşıyayız . Bu değişiklik teklifinin demokratik bir başkanlık sistemiyle ya da demokrasiyle uzaktan yakından ilgisi yok. Cumhuriyetin kuruluşunda Mustafa Kemal Atatürk’e dahi verilmeyen yetkiler, AKP`nin getirdiği değişiklik teklifiyle Cumhurbaşkanına verilmek isteniyor. Yani milletin egemenliği elinden alınıp tekrar sarayın olsun deniyor. Bakınız, bu paket yürürlüğe girerse bir bakan hakkında soruşturma talep etmek için 301 milletvekilinin imzası gerekecek, oysa şu anda 55 milletvekili imzası yetiyor. Yargılanmalarının fiilen imkansız hale getirilmesi amaçlanıyor. Bu paket yürürlüğe girdiğinde terör bitecek diyorlar. Başka bir ifadeyle halkı tehdit ediyorlar. Oysaki otoriterlik, baskı boy gösterdiğinde, hukuksuzluk arttığında kaos hakim olur. Bu sistem geçtiğinde her şey bugünkünden daha kötü olacak" dedi. 

“Etkili bir panel oldu”
Etkinlik sonrasında gazetemiz Çanakkale OLAY’a açıklamalarda bulunan Erkek; “Balıkesir İl Başkanlığı, Bandırma İlçe Başkanlığı ve Bandırma Belediye Başkanlığı organizasyonunda Bandırma Barış Manço Kültür Merkezinde hem seçmenlerimiz, hem de sivil toplum örgütleri temsilcileri ile bir araya geldik. Halka açık bir toplantıydı ve Bandırmalı vatandaşlarımız da katılım gösterdi. Orada düzenlenen etkinliğe Tekirdağ Milletvekilimiz ve Parti Meclis Üyemiz Candan Yüceer hanımla beraber konuşmacı olarak katıldım. Etkinlikte yeni Anaysa teklifinin neler getirdiğini, Türkiye’yi nereye sürükleyeceğini, dünyadaki demokratik hiçbir sistemle bağdaşmadığını, kuvvetler ayrılığı ve demokrasiyi yok edeceğini anlattık. Etkinliğe Balıkesir Milletvekillerimiz Ahmet Akın ve Mehmet Tüm de dinleyici olarak katıldı. Güzel ve etkili bir panel oldu” dedi.  
 
“Pazartesi Gelibolu’dayız”
Anaysa paketi ile ilgili partilileri ve vatandaşları bilgilendirmek amacı ile çalışmaların devam edeceğini ifade eden Erkek; “Yarın (bugün) İstanbul’dan Nevşehir’e geçeceğiz. Nevşehir’de Genişletilmiş İl Danışma toplantısına katılacağım. Orada yine Anayasa Komisyonu üyesi olarak son süreci paylaşacağız. Bu teklifin neler içerdiği ve ne anlama geldiğini paylaşacağız. Ondan sonra yine Nevşehir’deki sivil toplum örgütleri ve gençler ile bir araya geleceğiz. Pazar günü de Çanakkale’ye döneceğiz. Pazartesi günü Gelibolu’da yine genişletilmiş bir toplantı yapacağız. Bu Anayasa paketi ve süreç ile ilgili. Pazartesi günü saat bir de de Gelibolu’daki vatandaşlarımız ile birlikte Anayasa paketini konuşacağız. Bu yoğun bir süreç. Hem tabanımızı, hem de toplumu bilgilendirmek, gerçekleri paylaşmak önemli. Çünkü bir bilgi kirliliği yaratılmak isteniyor. Onun için biz de yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. 
(Seçkin Sağlam-Şenol Güven)
Paylaş