havadurum

CHP'li Ceylan "Emekliler Sadaka Değil, Onurlu Bir Ücret İstiyor"

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, iktidarın emeklilere verdiği 5 bin liralık ikramiyeyi eleştirerek, emeklilerin insan onuruna yakışır bir şekilde yaşayabilecekleri bir ücret talep ettiklerini söyledi.

994

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada hükümetin çalışmayan emekliler için verdiği 5 bin liralık ikramiyeyi gündeme getirdi. Ceylan, "Emekliler sizden sadaka değil, insan onuruna yakışır bir şekilde yaşayabilecekleri bir ücret istiyorlar" dedi.

Emekli Maaşları Yetersiz

Ceylan, milyonlarca emeklinin beklentisinin karşılanmadığını belirterek, "Bir defaya mahsus olmak üzere yatıracağınız 5 bin lirada dahi adaleti sağlayamıyorsunuz. Soruyorum buradan: Yaşını almış emekli neden çalışsın? Verdiğiniz 7.500 liralık emekli maaşıyla geçinemediklerinden olabilir mi?" diye sordu. Özgür Ceylan, emekli maaşlarının iyileştirilmesini talep etti.

"Emekliler Onurlu Bir Yaşam İstiyor"

CHP'li Ceylan, emeklilerin 60 yaşından sonra mecbur kaldıkları için çalıştıklarını işaret ederek, "Emekliler sizden sadaka değil, insan onuruna yakışır bir şekilde yaşayabilecekleri bir ücret istiyorlar. En düşük emekli maaşının bir aylık net asgari ücretten daha az olmaması ve yüksek enflasyon karşısında erimemesini istiyorlar" diye konuştu. Özgür Ceylan, Cumhuriyetin 100. Yılında emeklilerin hak ettikleri değeri görmeleri gerektiğini vurguladı.

(Esra Güller)

Paylaş