CHP'li Aydın; "Çan "Hayır' diyecek"

757

 CHP Çan İlçe Örgütü’nün düzenlediği Anayasa paneli geçtiğimiz hafta sonu vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Geniş katılım ile gerçekleştirilen panele CHP Çanakkale Milletvekilleri Avukat Muharrem Erkek ve Bülent Öz ile birlikte CHP İl Başkanı Nejat Önder, Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, CHP İl Başkan Yardımcısı Avukat Güneş Pehlivan ve CHP Çan İlçe Başkanı Avukat Ümran Aydın konuşmacı olarak katıldı. Panel sonrasında CHP İlçe Başkanı Ümran Aydın gazetemiz Çanakkale OLAY’a değerlendirmede bulundu. Aydın, Çan’da başka programlar ile çakışmasına rağmen panelin geniş katılım ile gerçekleştiğini ifade ederek; “Güzel bir panel geçirdik. Burada fark etmeden çakıştırdığımız Çan Sporun büyük ilgi gören maçı ve deve güreşine rağmen çok büyük bir katılım oldu. Ayrıca MHP’nin geçtiğimiz hafta istifa eden Çan ilçe yönetimi de toplantıya katıldı. Panelde konuşmacılarımız Anayasa paketine değinerek neden ‘Hayır’ dememiz gerektiğini anlattılar. Anayasa Komisyonu Üyesi olan Muharrem Erkek konuşmasında çok önemli bir konuya değindi. Referandumdan ‘Evet’ çıkması durumunda ilk olarak HSYK’nın yok olacağını vurguladı. Bu Anayasa paketinde de açıkça yazıyor. Diğer maddelerin hiç biri 2019’a kadar yürürlüğe girmeyebilir, ancak referandumun hemen ardından iki madde yürürlüğe girmiş olacak. Biri partili Cumhurbaşkanı, bir diğeri de ‘Evet’ çıktığı günün ertesinde HSYK direk fes olacak. Yani yargıyı direk kendisine bağlamak adına 13 üyenin 6’sını direk atayacak, 7’sini de kendi iktidarı olan meclise hemen atattıracak. Maddelerde bu açıkça belirtiliyor. Muharrem Bey de konuşmasında bunun üzerinde durdu. Konuşmaların ardından ikramımız ile birlikte toplantımız sona erdi. Programımızla çakışan diğer programlara rağmen panelin güçlü bir katılım ile geçmesi bizi mutlu etti. Salon doldu taştı ve hatta yer bulamayanlar dahi oldu” dedi. 

 
“Ev ev gezerek çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz”
Panelle birlikte seçim çalışmasına start verdiklerini ifade eden Aydın, Çan’da gerçekleştirecekleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Aydın; “Biz 15 gün öncesinden itibaren çalışmalarımızı başlatmıştık ve köylerimizi ziyaret ediyorduk ve yine devam edeceğiz. Bu panelin ardından da seçim startımızı vermiş olduk. Bir seçim bürosu açacağız, merkezde de araçlarımız gezecek, broşürlerimizi dağıtacağız. Bu süreçte ev ev gezerek çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Haftaya da kadın toplantılarımıza başlayacağız. Yine seçimden bir on gün önce buradaki Menderes Parkı’nda miting yapacağız” dedi. 
 
“Çan’da MHP’den ‘Evet’ diyecek olan kimse yok”
Çalışmalar sırasında vatandaşların Anayasa paketinde yer alan maddeler ile ilgili hiçbir bilgisi olmadığını gördüklerini ifade eden Aydın, maddeleri anlattıklarında kimsenin paketi kabullenmediğini ifade etti. Çan’daki MHP’lilerin tamamının ‘Hayır’ diyeceğini ifade eden Aydın; “İnsanlar referandum paketinin içeriğini bilmiyor. Sadece başkanlık gelecek ve Erdoğan başkan olacak diye biliyorlar, ancak maddelerin içeriğini bilmiyorlar. Maddelerin içeriğini anlattığımızda da herkes şoka giriyor. Referandumdan ‘Evet’ çıkması durumunda yaşanacakları anlattığımızda, böyle bir şeyin kabul edilemeyeceğini söylüyorlar. Buradaki MHP tabanı da ‘Hayır’ diyor. Çan’da MHP’den ‘Evet’ diyecek olan kimse yok. MHP burada bizimle beraber hareket ediyor. Birçok STK’dan da insanlar ‘Hayır’ çalışması yapmak için de bize geliyor. Bu maddeler akıl mantık alacak maddeler değil. Bu nedenle Çan’dan ‘Hayır’ çıkacağını düşünüyoruz” dedi.  
(Şenol Güven)
Paylaş