havadurum

CHP kurultayı ne zaman, saat kaçta ve nerede yapılacak? Tarih ve saat belli oldu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan Kurultayı için geri sayım başladı. Kurultayda genel başkanlık yarışı, parti yönetimi ve tüzük değişikliği gibi önemli konular gündeme gelecek. Peki, CHP kurultayı ne zaman, saat kaçta ve nerede yapılacak? İşte, CHP kurultayı hakkında merak edilenler…

1253

Türkiye’nin en köklü siyasi partilerinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 38. Olağan Kurultayı’na hazırlanıyor. Kurultayda, parti içindeki değişim ve yenilenme isteği, genel başkanlık yarışı, parti yönetimi ve tüzük değişikliği gibi kritik konular masaya yatırılacak. CHP kurultayı, Türkiye siyasetinin de yönünü belirleyecek bir etkiye sahip. Peki, CHP kurultayı ne zaman, saat kaçta ve nerede yapılacak? İşte, CHP kurultayı hakkında detaylar…

CHP Kurultayı Ne Zaman?

CHP Parti Meclisi’nin (PM) aldığı karar gereği, 38. Olağan Kurultay 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kurultayın ilk günü genel başkan seçimi, ikinci günü ise PM ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin seçimi yapılacak. CHP’de genel başkanlığa aday olabilmek için delegelerin yüzde 5’inin imzası gerekiyor.

CHP Kurultayı Saat Kaçta?

CHP Parti Meclisi alınan karar gereği 4-5 Kasım'da saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

CHP Kurultayı Nerede?

CHP Parti Meclisi’nin (PM) aldığı karar gereği, 38. Olağan Kurultay için parti genel müdürlüğü tarafından Ankara Spor Salonu kiralandı. Salon hazırlıklarına 2-3 gün öncesinden başlamayı kararlaştıran parti genel müdürlüğü, delegelerin oylarını hızlı kullanması ve giriş çıkışlarda karmaşa olmaması için “turnike” sistemini kullanacak. Kurultayda, koronavirüs salgınına karşı alınacak tedbirler de dikkate alınacak.

CHP Kurultayı’nda Neler Olacak?

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda, parti içindeki değişim ve yenilenme tartışmaları da sonuçlanacak. Kurultayda, mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile genel başkan adayı Özgür Özel arasında bir yarış yaşanacak. Kılıçdaroğlu, 95 milletvekilinin desteğini alarak adaylığını açıkladı. Özel ise, değişimcilerin ve bazı il başkanlarının desteğiyle adaylığını ilan etti. Kurultayda, parti yönetimi, PM ve YDK üyeleri de belirlenecek. Ayrıca, CHP’nin yeni tüzük ve parti programı yazımı da sürüyor. CHP’de 38. Olağan Kurultay’dan iki hafta sonra da tüzük kurultayı yapılması bekleniyor. Tüzük kurultayında, parti tüzüğünün çağdaş hale getirilmesine yönelik değişiklikler ele alınacak.

(Esra Güller)

Paylaş