havadurum

CHP Kurultayı Devam Ediyor: Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu Belirlenecek

CHP'nin "İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı" 38. Olağan Kurultayı ikinci gününde sürüyor. Genel başkanlık seçimini kazanan Özgür Özel'in ardından, en yetkili organ olan Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek.

1181

CHP'nin "İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı" adı altında gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultayı, ikinci gününde heyecanla devam ediyor. İlk günün sonunda genel başkanlık seçimini kazanan Özgür Özel, partinin yeni lideri olarak seçilmişti. Şimdi ise kurultayın ardından, parti yönetimini şekillendirecek olan 60 üyeli Parti Meclisi (PM) ile disiplin süreçlerini denetleyecek olan 15 üyeli Yüksek Disiplin Kurulu'nun üyeleri belirlenecek.

Parti Meclisi üyeliği için adaylar, Kurultay Divanı tarafından saat 19.00'a kadar kabul edilecek başvurularını yapabilecekler. Aday sıra numaraları belirlendikten sonra, PM üyelerinin seçimine akşam saatlerinde geçilecek. Delegeler, bugünkü bölümde Parti Meclisi üyelerinin yanı sıra 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu'nun üyelerini de seçecekler.

(Esra Güller)

Paylaş