havadurum

CHP İlçe Örgütleri; "Adaylarımızı demokrasi adına 'ön seçimle' belirliyoruz.."

947

 2019 Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimlere 6 ay kala CHP İlçe Örgütleri seçim hazırlıklarına başladı. CHP İlçe Örgütleri tabanın isteği doğrultusunda adaylarını ‘ön seçimle’ belirleme kararı aldıklarını açıkladılar. İlçe Başkanları konuyla ilgili görüşlerini gazetemiz Çanakkale OLAY’la paylaştılar. Çan ve Bayramiç İlçe Örgütleri Belediye Başkan adaylarını tabanın isteği doğrultusunda belirlediklerini ifade ederken, Ayvacık ve Eceabat İlçe Örgütleri kısa süre içerisinde yapılacak ön seçimle, aday adayları içerisinde adaylarının belirleneceğini açıkladılar.  CHP Çan İlçe Örgütü Başkanı Ümran Aydın, gayri resmi olarak yapılan ön seçimden, üyelerin yüzde doksan oranında CHP eski Milletvekili Bülent Öz’ü Belediye Başkan adayı olarak görmek istediklerini belirtti. Aydın; “Birleşerek, tek adayımız Bülent Öz, olarak seçime gitmeyi planlıyoruz” dedi. Belediye Başkan adayını gerçekleştirdiği ön seçimle belirleyen örgütlerden biride CHP Bayramiç İlçe Örgütü oldu. CHP Bayramiç eski İlçe Örgütü Başkanı Mert Uygun, geçtiğimiz ay görevinde istif ederek, yerel seçimlerde Belediye Başkan adayı olduğunu açıklamıştı. Geçtiğimiz hafta yapılan İlçe Yönetim Kurulu’nda yeni Başkan seçilen Süruri Savaş, açıklamasında Başkan adaylarını, yapılan ön seçimle belirlediklerini ifade etti. Savaş; “Belediye Başkan adayımızı ve İl Genel Meclis üyelerimizi ön seçimle belirledik ve sıralamalarını yaptık. Üyelerimizin de katkısı ile Bayramiç Belediyesine Mert Uygun arkadaşımıza teslim edeceğiz” dedi. CHP Ayvacık İlçe Başkanı Mesut Bayram, parti içi demokrasi adına adaylarını ‘ön seçimle’ belirleme kararı aldıklarını belirterek, 12 Ekim’de ön seçim yapacaklarını açıkladı.  19 Ekim tarihine kadar adaylık başvurularının tamamlanacağını ifade eden CHP Eceabat İlçe Başkanı Muzaffer Övün; “Belediye Başkan ve İl Genel Meclisi adaylarımızı üyelerimiz ile yapacağımız ön seçimle belirleyeceğiz” dedi.

 
“Adayımız Bülent Öz”
İlçe Örgütü olarak tabandan gelen istek doğrultusunda, eski CHP Milletvekili Bülent Öz’ü Belediye Başkan adayı olarak belirlediklerini ifade eden Çan İlçe Başkanı Aydın; “Salı günü, Danışma Kurulu toplantısı yapacağız. Bizim Belediye Başkan adayımız yüzde doksan oranında tabandan gelen talep doğrultusunda Bülent Öz olacak. Hemen hemen bütün üyelerimiz bu konuda hem fikir. Danışma Kurulu Toplantısında da bu kararı onaylayıp, tekrar ayrıca bir ön seçim yapmayacağız. Ancak İl Genel Meclis üyeliği için üye bazında ön seçim yapacağız. Bir adayımız daha vardı. ‘Harun Aslan’. Onunla da birleşme yoluna gittik. Ona da Belediye Meclis üyesi olarak görev verdik. Sağ olsun kendisi de kabul etti. Gayri resmi olarak bunları belirledik. Birleşerek, tek adayımız Bülent Öz’le beraber seçime gitmeyi planlıyoruz” dedi.
 
“Bayramiç Belediyesine Mert Uygun arkadaşımıza teslim edeceğiz”
Bayramiç İlçe Başkanı Süruri Savaş; “Üye bazında ön seçim olması gerektiğini zaten belirtmiştik. Bunu da uyguladık. Belediye Başkan dayımızı ve İl Genel Meclis üyelerimizi ön seçimle belirledik ve sıralamalarını yaptık. Tüm üyelerimiz ön seçimden yana tavır gösterdiler. Ön seçimden tarafız. Bayramiç İlçe Örgütü olarak bunun arkasındayız ve bunu uyguluyoruz. Biz, adayımızı belirledik ve çalışmalara başladık. Ev ve kahve ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. İyide sonuçlar alıyoruz. Üyelerimizin de katkısı ile Bayramiç Belediyesine Mert Uygun arkadaşımıza teslim edeceğiz. Bu anlamda çalışıyoruz” dedi. 
 
“Parti içi demokrasinin işlemesi adına adaylarımızı ön seçimle belirleyeceğiz”
Ayvacık İlçe Başkanı Mesut Bayram; “Şu anda adayımız var. Biz Yönetim Kurulu olarak toplandık. Parti içi demokrasinin işlemesi adına ön seçim kararı aldık. Üyelerimize, mesaj yolu ile aday olacak kişilerin 12 Ekim tarihine kadar başvuru yapmaları gerektiğini belirttik. Şu an mevcutta 3 tane Belediye Başkan adayımız var. Yine İl Genel Meclisi’nde 4 tane aday adayımız var. 12 Ekim’e kadar bekleyeceğiz. Başvuruların neticesine göre sandığımızı koyacağız. Üye bazında kim çıkarsa Belediye Başkan adayımız ve İl Genel Meclis üyelerimiz olarak lanse edeceğiz. Biz, CHP için hep ön seçim istiyorduk. Milletvekilliği seçiminde bunu, özellikle üstüne basa basa vurguluyorduk. Bu tezi kendi kendimize çürütmüş olacaktık. Bunu kendimizin yapmaması ayıp olmadı. Bu yüzden üye bazında ön seçim bence başarılı olacaktır. Burada üyeleri de aktif hale getiriyoruz. Onların da düşüncelerini alıyoruz. Kaynaşma oluyor. Güzel şeyler olacağına inanıyorum. Kırgınlık ve küskünlük olmadan bu süreci tamamlamak istiyoruz” dedi.
  
“Adaylarımızı Kısa süre içerisinde seçimle belirleyeceğiz”
Üyelerin ön seçimden yana olduğunu belirten Eceabat İlçe Başkanı Muzaffer Övün; “Bizler, Belediye Başkan ve İl Genel Meclisi adaylarımızı, üyelerimiz ile yapacağımız ön seçimle belirleyeceğiz. 19 Ekim’ tarihine kadar başvurularımız olarak. 19 Ekim tarihinden sonrada başvurularını yapan arkadaşlarımız arasında İlçe Merkezindeki arkadaşlarımız ile Belediye Başkan adayı, tüm üyelerimiz ile de, İl Genel Meclis üyesi belirleme seçimi yapacağız. Üyelerimizde buna sıcak bakıyorlar ve seçim yapılmasını istiyorlar. Danışma Kurulumuzu yaptık. İl Başkanımızda geldi ve herkesin görüşlerini aldılar. Tabanımız partide ön seçim yapılmasını istiyor. Aday adaylarımız arasında kısa süre içerisinde ön seçim yapacağız” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş