havadurum

CHP İl Başkanı Güneşhan; "Çanakkale'nin Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaoğlu"

835

 CHP Merkez İlçe Danışma Kurulu Toplantısı geçtiğimiz gün Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve Milletvekili sıralaması için Çanakkale’nin kararını verdiğini belirten CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, kararın bugün Kayseri’de gerçekleşecek İl Başkanları toplantısında bildirileceğini söyledi. Toplantıda alınan kararlar içerisinde Çanakkale’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı için görüşünün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olması yönünde olduğunu ifade eden Güneşhan, Milletvekili adayları için ise sıralamanın eğilim yoklaması ile belirlenmesi gerektiğini söyledi.

 
“Cumhurbaşkanı adayımız partili bir aday olsun”
Kayseri’de yapılacak İl Başkanları toplantısı ile ilgili olarak Çanakkale İl Örgütü’nün görüşünü aktarmak için çağrılı olan arkadaşlar ile toplantı yaptıklarını dile getiren Güneşhan “Bu toplantıda hem Milletvekili adaylık süreci veya tespit yönetimini birde Cumhurbaşkanı’nın kim olacağı ve nasıl bir Cumhurbaşkanı istiyoruz ile ilgili toplandık. Bunu sonucunda partide bir Cumhurbaşkanı adayının çıkması ve Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olması konusu ile ilgili bir karara vardık.  Yani Cumhurbaşkanı adayımız partili bir aday olsun. Bu, mümkünse de Genel Başkanımız olsun. Olmuyorsa da dışarıdan ithal bir aday değil, ya da ortak çatı bir aday değil, partili bir arkadaşın aday olması ile ilgili bir karara vardık” dedi.
  
“Çanakkale’de aday yoklaması yapmak istiyoruz”
Aynı zamanda Milletvekili adaylarının sıralaması ile ilgili aday yoklaması kararı aldıklarını dile getiren Güneşhan; “Aynı zamanda Milletvekili adaylığı ile ilgili sıralamanın tespiti ile ilgili olarak da eğilim yoklaması, yani ‘aday yoklaması’ yapılarak bunun delegeler ve üyelerle belirlenmesi ile ilgili bir karar aldık. Biliyorsunuz ‘Merkez Yoklaması’ yapılması ile ilgili yetki MYK’ya verdi. Ancak resmi olmayan, gayri resmi bir eğilim yoklaması yapılabilir. Bunun iznini Genel Merkez’den almak lazım. Genel Merkeze rağmen biz bunu kafamıza göre yapamayız. Bununla ilgili olarak da girişimlerde bulunacağız. Biz, Çanakkale’de aday yoklaması yapmak istiyoruz” dedi.
  
“İl Başkanları Kayseri’de toplanacak”
Son olarak Kayseri’de yapılacak İl Başkanları toplantısı ile ilgili bilgilendirmede bulunana Güneşhan; “Biz İl Başkanları olarak 3 ayda bir farklı illerde İl Başkanları toplantısında bir araya geliyoruz. Bu seçimlerden önce kararlaştırılmış, tarihi ve yeri belli olan bir İl Başkanlığı toplantısıydı. Erken seçim dolayısı ile yapılan bir toplantı değil. Ancak kararlarımızı oradaki toplantıda sunacağız” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş