CHP grubu damga vurdu
CHP Grubu üyeleri tarafından gündeme getirilen bazı konular, İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantısının 5. birleşimine damga vurdu.
İl Genel Meclis Üyesi Bülent İşleyen, son günlerde kentin gündeminde yer alan termik santrallerle ilgili enerji şirketlerine çağrıda bulundu. Toplantıda gündem dışı söz alan CHP`li Meclis Üyesi Bülent İşleyen, her geçen gün yeni bir termik santral yapımı nedeniyle Bandırma`dan Lapseki`ye kadar olan bölümde yer kalmayacağını söyledi. İşleyen; “Biga, Karabiga ve Lapseki`de kurulacak olan termik santrallerle ilgili İl Çevre Müdürlüğü`nün bir açıklaması var. Bunların ÇED başvuruları vardı ve kabul edildi. Ben buradan enerji şirketlerine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Enerji şirketleri, Bandırma`dan Lapseki`ye kadar olan bölümde yer kalmayacak” dedi.
“Yaya Köyü mağdur”
İl Genel Meclis Üyeleri İsmail Doğan ile Halil Turhan, Çan ilçesine bağlı Yaya Köyü yolunun İl Özel İdaresi tarafından yapılabilmesi için Çan Köye Hizmet Götürme Birliği`ne yetki verilmesini talep etti. CHP`li İl Genel Meclis Üyesi İsmail Doğan ile MHP`li İl Genel Meclis Üyesi Halil Turhan, İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantısının 5 birleşiminde meclise yazılı önerge verdi. Önerge sahipleri adına söz alan İl Genel Meclis Üyesi İsmail Doğan; “Burada Yaya Köyümüz mağdurdur. Termik santralin hemen dibinde 1,5 kilometrelik bir yol. 20 yıldan beri bu yola bir tane taş koyulmadı. Gitsin komisyon burayı gerçekten incelesin. Bu köyün sorununu bir an önce çözmemiz gerekiyor” dedi.
Hastane bahçesinde ağaç katliamı
Çan Devlet Hastanesi`nin bahçesinde yapılan hafriyat çalışmasında çam ağaçlarına zarar verilmesi tepkilere neden oldu. Konuyu meclis toplantısına taşıyarak ağaç katliamına sebep olan sorumluların bulunmasını talep eden İl Genel Meclis Üyesi İsmail Doğan; “Çan Devlet Hastanesi`nin acil servisinde 2 gün önce harfiyat yapılmaya başlandı. Fakat dolgu yapılan yer yine Çan Devlet Hastanesi`nin bahçesidir. 25 yıl önce bu bahçede çevre düzenlemesi yapılmıştı. Çam fıstığı ekilmişti. Tam ürün vermeye başlayan çam fıstıkları maalesef yapılan harfiyat çalışması nedeniyle toprak altında kaldı. Toprak altında 40 tane çam fıstığı kalmış durumda. Bu alan tamamen çam ağaçlarıyla doluydu şimdi ise maalesef yok. Bunun sorumlusu kim? Yani bunu bir devlet kurumumuz yaparsa, gerisini siz düşünün” dedi. Doğan, yaşanan ağaç katlimanı fotoğraflar eşliğinde meclis üyelerine aktardı.
“Doğayı koruyanlar belli”
“Biz doğayı seviyoruz” diyerek AKP Grup Başkan Vekili Nurkan Şanda`ya göndermede bulunan Doğan; “Kazdağlarını, suyumuzu ve havamızı seviyoruz. Termik santral sorununu gündeme getirdik hala duruyor. Balık sorununu gündeme getirdik hala duruyor. Çam katliamı var. Hala duruyor. Doğayı sevip, koruyup ağaç dikenler belli” diye konuştu.