havadurum

CHP Gençlik Kolları’ndan yurtlardaki öğrenci ölümlerine tepki: “Türkiye Yüzyılı bu mu?”

CHP Gençlik Kolları, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) öğrenim gören Samet Taş isimli öğrencinin yaşamına son verdiği Kerime Sultan Erkek Öğrenci Yurdu önünde bir araya geldi. Yurtlardaki öğrenci ölümlerine tepki gösteren CHP’liler, “Türkiye Yüzyılı” mottosuna atıfta bulunarak iktidarı eleştirdi.

1173

CHP Gençlik Kolları, Çanakkale’de bir öğrencinin yaşamına son verdiği yurdun önünde basın açıklaması yaptı. Türkiye’nin kaybettiği gençlerle geleceğini de kaybettiğini söyleyen CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Saraç, “Öğrencilerin, gençlerin geçinemedikleri, barınamadıkları için intihar ettiği, ihmaller sonucu yaşanan facialarda hayatlarını kaybettikleri, psikolojik ve fiziksel sorunlar yaşadıkları, ve tüm bu sıkıntılarına aldırış etmeyen, sadece kendi rahatlarını önemseyen siyasetçilerin yüzyılı mıdır bu dönem?” diye sordu.

“Öğrencilerin sorunlarının çözülmesi gerekiyor”

Konuşmasına devam eden Saraç, “Bu öğrenci arkadaşlarımızın acılarını hala yüreğimizde taşırken Çanakkale’de, arkamızda bulunan KYK yurdunda bir arkadaşımız daha hayatına son verdi. KYK yurtlarında manevi danışmanlar değil, öğrencilerin sorunlarına gerçekçi, laik ve bilimsel bir şekilde yaklaşan, bu sorunları çözüme ulaştıran görevlilerin olması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

“Öğrencilerin sorunlarına yurda giriş saati kadar önem vermiyorlar”

Aydın’da Güzelhisar KYK Kız Yurdunda asansörün düşmesiyle bir arkadaşlarının yaşamını yitirdiğini söyleyen CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Saraç, “Bu facianın sorumluları o yurtta bulunan öğrenci arkadaşlarımızın şikayetlerine kulak asmayan yurt idaresidir. Yurda 5 dakika geç kalındığında hakkınızda her işlemi yapan görevliler alınmayan önlemlere, kurtlu yemeklere, bozuk asansörlere, öğrencilerin sorunlarına yurda giriş saati kadar önem vermiyorlar” dedi.

“Yöneticilerin peşini bırakmayacağız”

Türkiye’nin kaybettiği gençlerle geleceğini, umudunu ve aydınlığını da kaybettiğini söyleyen Saraç, “Cumhuriyetimizin 100. yılında gençlerin hayatlarını kaybederek umutlarının, gelecek hayallerinin liyakatsiz yöneticiler tarafından yıkılmasına da izin vermeyeceğiz. Memleketimizin gençleri gelecek kaygısı ile her gün hayatlarına son verirken, kendi çocuklarını kayıran bu kirli düzenin sürdürücüsü yöneticilerin peşini bırakmayacağız” dedi.

Açıklamaya Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı Levent Gürbüz, CHP Merkez İlçe Başkanı Can Ergun, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Erdal Gezen ile belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

(Esra Güller)

Paylaş