CHP`den resmi törene protesto

Çanakkale`de 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen resmi törenin ardından CHP İl Örgütü alternatif tören düzenleyerek AKP hükümetini protesto etti.

793
Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı`nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törene, AKP Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner, Baro Başkanı Bülent Şarlan, Defterdar Sacide Şakar, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katıldı. Resmi törenin ardından ise CHP İl Örgütü tarafından alternatif tören düzenlenmesi dikkat çekti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu`nun, Atatürk Anıtı`na çelenk sunmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla sona erdi.
 
 
Protokolde yer almadılar
Cumhuriyet Meydanı`na partililerle birlikte gelen CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu`nun tören öncesi protokolde yer alma davetini ret ederek AKP hükümetinin son yıllarda bayramlara yönelik uygulamalarını protesto etti. CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder hem partililer hem de vatandaşlarla birlikte töreni izlemeyi tercih etti.
 
 
Gençlik yürüyüşü düzenlendi
Cumhuriyet Meydanı`ndaki resmi törenin sona ermesiyle birlikte Gençlik Yürüyüşü`nün startı verildi. Cumhuriyet Meydanı`ndan başlayan yürüyüş Morabbin Parkı`ndaki Çağlar Kaynak Basketbol Sahası`nda sona erdi. Çağlar Kaynak Basketbol Sahası`nda devam eden törende Vali Güngör Azim Tuna, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmanın ardından 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Halk oyunlarının yanı sıra çeşitli gösterilerin ardından tören sona erdi.
 
 
CHP`den alternatif kutlama
CHP İl Örgütü, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle alternatif kutlama yaptı. Resmi törenin ardından Cumhuriyet Meydanı`ndaki Atatürk Anıtı`nın önünde bir araya gelen CHP`liler, gerçekleştirdiği alternatif kutlama ile AKP hükümetinin bayramlara yönelik uyguladığı politikalarını protesto etti. 10. Yıl Marşı`nı hep bir ağızdan söyleyen CHP`liler, Atatürk Anıtı`na parti çelengini sundular.
 
 
“Değerlerimiz tehdit altındadır”
Alternatif törende bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, Türkiye Cumhuriyeti değerlerinin tehdit altında olduğunu belirterek; “Cumhuriyet Halk Partisi, emperyalizme karşı ülkesinin özgürlüğünü savunmuş ve özgürlüğe kavuşturmuş, bununla birlikte demokratik bir sistemi kurmuş, çağdaş ve özgür bireyler yaratmış, büyük bir misyon partisidir. Bu değerleri savunacak olan tek kale Cumhuriyet Halk Partisi`dir. Bugün bu değerleri maalesef meydanlarda Cumhuriyet Halk Partisi`nden başka savunan, yaşatan, değerleri koruyan partileri göremiyoruz. Oysa ki, bu değerler bizim vazgeçilmezimiz, geleceğimizin güvencesi ve yarınlarımızın tek güvencesidir. Değerlerimiz bugün tehdit altındadır. Ama bu değerlerimiz tehdit altında da olsa, yok etmeye de çalışsalar, bu değerleri yok etmeye onların gücü yetmeyecektir. Cumhuriyet Halk Partisi ve vatandaşlarımız var olduğu sürece yine çoban ateşleri yanacaktır. Çoban ateşlerinden büyük bir ateş yaratıp emperyalistleri ülkemizden kovup özgür Türk ulusunu yine çağdaş medeniyet seviyesine ulaştırma yolunda hızla yolumuza devam edeceğiz. Buna kimsenin gücü yetmeyecektir. Bunu böyle bilsinler. Onlara Çanakkale`den mesaj veriyoruz” dedi.
 
 
Soydan; “İktidarın uydurma törenlerine katılmıyoruz”
AKP iktidarının düzenlediği törenlere katılmadıklarını ifade eden CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan; “Kendi bayramını kutlayan millet, bu ülkenin başbakanı tarafından terörist ilan ediliyor. Bunların bayram kutlamaları sahtedir ve halkı kandırmaktadır. Bu bayramlar kendi ruhuna uygun olarak kutlanmamaktadır. Bu nedenle CHP olarak, iktidarın düzenlediği törenlere katılmıyoruz. Biz halkın törenlerine katılıyoruz. Bu bayramlar bizim bayramlarımızdır. Türkiye Cumhuriyeti`nin var oluş bayramlarıdır. Bu anlamda iktidarın düzenlemiş olduğu bu tip uydurma törenlere katılmıyoruz” diye konuştu.
 
 
“İçi boşaltılmış olarak kutlanıyor”
AKP iktidarı tarafından bayramların içinin boşaltılmaya çalışıldığına dikkat çeken CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ise; “AKP iktidarının düzenlediği bayram kutlamaları içi boşaltılmış anlamda kutlanıyor. Son yıllarda bayramlar vekillerle kutlanıyor. Bu dikkatimi çekiyor. Bayramlar en üst bürokratların bulunduğu ve insanların coşkuyla bir araya geldiği kutlamalardır. Protokol adına bayramları önemsememe durumu söz konusudur. Törende hep vekil konumunda bürokratlar var. Türkiye genelinde bu böyle. Bu ne demek, özellikle 23 Nisanlar, 19 Mayıslar, Zafer Bayramı`nın içi boşaltılmaya çalışılıyor. CHP olarak buna karşı direniş gösteriyoruz. Bu bayram gençlerin bayramıdır. Bu bayram Cumhuriyeti savunanların bayramıdır. Bu bayram, Anayasa`nın 4 tane değişmez ilkesinin yanında dik duranların bayramıdır“ şeklinde konuştu. CHP`li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da şu şekilde konuştu: “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü`nün düzenlediği törende protokolde çelenk koymadığımız için vatandaşlarla beraber çelenk sunmayı tercih ettik.” Yapılan konuşmanın ardından CHP`nin düzenlediği alternatif tören sona erdi.
 
Paylaş