CHP’den instagram kararına tepki, “Sansüre karşı suç duyurusunda bulunuyoruz”

CHP Gençlik Kolları, Instagram’a getirilen erişim engelinin Anayasaya aykırı olduğunu belirterek, tepki gösterdi. CHP Gençlik Kolları Başkanı Eren Saraç, erişim engelinin kaldırılması gerektiğini belirterek, “Sansüre karşı suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

773

CHP Gençlik Kolları, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararıyla Instagram’ın erişime kapatılmasına tepki göstererek, Çanakkale Adliyesi önünde açıklamada bulundu. ÇAıklamaya CHP l Başkanı Av. Levent Gürbüz, CHP Merkez İlçe Başkanı Can Ergün ve partililerde destek verdi. Adliye önünde CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Eren Saraç’ın yaptığı açıklamanın ardından, BTK yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Saraç, “Anayasamıza açık şekilde karşı olan, halkımızın haber alma ve iletişim haklarını kısıtlayan, milyonlarca insanımızın sosyalleşmesini ve dünyaya açılmasını engelleyen, milyonlarca liralık hacme sahip ticari faaliyetleri durduran bu suçu asla kabul etmiyoruz” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı keyfi şekilde yok saymıştır”

“Bilgi Teknolojileri Kurumu’nda görev alan bürokratlar bu karar ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı keyfi şekilde yok saymıştır” sözlerine dikkat çeken Saraç, “Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun bürokratları tarafından alınan fakat hiçbir mahkeme kararına ve haklı gerekçeye dayanmayan karar ile Instagram adlı sosyal medya platformuna erişimin engellenmesi de bu keyfi uygulamalardan birisidir. AKP iktidarı, daha önce Wikipedia, Ekşi Sözlük ve YouTube örneklerinde de olduğu gibi, kontrol edemediği ve tahakkümü altına alamadığı bir alanı daha piyon olarak kullandığı bürokratları aracılığı ile kanuna aykırı şekilde engellemiştir. Bilgi Teknolojileri Kurumu’nda görev alan bürokratlar bu karar ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı keyfi şekilde yok saymıştır. Bu uygulama bir suçtur. Yeni anayasa yapmak isteyenler, kendi hazırladıkları anayasaya dahi uymayarak suç işlemiş, BTK bürokratlarını da bu suça direkt olarak ortak etmiştir” dedi.

“Milyonlarca liralık hacme sahip ticari faaliyetleri durduran bu suçu asla kabul etmiyoruz”

CHP Gençlik Kolları Başkanı Saraç, savcıları göreve çağırarak, “Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütleri olarak anayasamıza açık şekilde karşı olan, halkımızın haber alma ve iletişim haklarını kısıtlayan, milyonlarca insanımızın sosyalleşmesini ve dünyaya açılmasını engelleyen, milyonlarca liralık hacme sahip ticari faaliyetleri durduran bu suçu asla kabul etmiyoruz. Bugün burada olma nedenimiz de bu suça karşı bir kez daha itiraz ederek halkımızın sesi olmak ve hukuki süreçleri başlatmak adına suç duyurusunda bulunmaktır. Bizler, AKP hegemonyasına girmiş dahi olsa yargı organlarında görevini layığı ile yerine getirmek için emek veren, anayasaya bağlı savcılar olduğunu biliyoruz. Bu uygulamaya karşı, cübbesine düğme dikmeyi reddetmiş tüm savcıları göreve davet ediyoruz” dedi.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş