CHP`den alternatif kutlama

CHP İl Örgütü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle alternatif çelenk sunma töreni organize etti. Cumhuriyet Meydanı`nda CHP`nin düzenlediği alternatif çelenk koyma töreninde partililer, bayramları yasaklamaya ve okul bahçelerine indirgemeye çalışan zihniyete tepki gösterdiler.

473
23 Nisan resmi çelenk koyma töreninin ardından Cumhuriyet Meydanı`nda CHP`nin düzenlediği alternatif çelenk koyma töreninde partililer AKP hükümetine tepki gösterdi. Törene CHP Milletvekilleri Serdar Soydan ve Ali Sarıbaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ve çok sayıda partili katıldı.
 
“Bugünleri elbette geride bırakacağız”
Törende konuşan CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, halkın iradesinin hakim kılınmasının, halktan daha büyük bir gücün olmamasının ve hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olmasının TBMM`nin 93.yıldönümünde Türkiye`nin zor günlerden geçtiğini belirtti. Karagöz: “Bütün zorluklara rağmen savaş yıllarında dahi kutlanan ve halkın iradesinin bütünüyle yansıtıldığı bir ortamdan bu günlere geldik. Bugün halkın iradesinin tutuklu olduğu ve iradesinin meclise yansıtılmadığı, egemenlik kayıtsız şartsız milletin derken bile milletin temsilcilerinin tutuklu olduğu bir ortamdan geçiyoruz. Bugünleri elbette geride bırakacağız. CHP`de zapt edilemeyen son kale var olduğu sürece, kimse cumhuriyetin temel değerlerini, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu büyük Türk Cumhuriyetini yok edemeyecektir. Buna hiç kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.
 
 
“Bugün geldiğimiz noktada milletin iradesi tutuklu”
CHP Milletvekili Serdar Soydanise TBMM`nin kuruluşunun 93 yıldönümü nedeniyle yaptığı konuşmada TBMM`nin dünyanın en eski 10 parlamentosundan biri olduğunu ifade ederek; “Genelde önce devletler kurulur, sonra parlamentolar oluşur Bizim ülkemizde ise tam tersi olmuştur. Önce TBMM kurulmuştur. TBMM Kurtuluş Savaşında orduyu kurmuş, orduyu yönetmiş ve büyük savaş Mustafa Kemal Atatürk`ün önderliğinde kazanılmıştır. Saltanat ve hilafet ortadan kaldırılmış ve milli iradenin egemenliği sağlanmış ve cumhuriyetin temelleri atılmıştır. Bugün TBMM milli egemenliğin de temelidir. Biz bu egemenliği savaş meydanlarında kazandık. Bize bu ülkeyi kuranlar, bize bu egemenliği kazandıranlar en zor şartlarda bile emperyalist ülkelerin boyundurluğunu kabul etmediler. Biz bu egemenliği Atatürk`ün önderliğinde Çanakkale`de, Dumlupınar`da, Sakarya`da, İnönü`de savaş meydanlarında kanla, canla kazandık. Bugün geldiğimiz noktada ise milletin iradesi tutuklu. Buradan Mustafa Balbay`a ve tutuklu tüm milletvekillerine selam olsun. 23 Nisan`ı önemsizleştirseniz de, 29 Ekim`i yasaklasınız da, bizim içimizdeki coşku sizin bu kirli emellerinize geçit vermeyecektir. Yaşasın bağımsızlık, yaşasın özgürlük” diye konuştu.
 
“Bayramı okul bahçelerinde kutlayan zihniyeti kınıyorum”
Bayramları yasaklamaya ve okul bahçelerine indirgemeye çalışan zihniyeti eleştiren CHP Milletvekili Ali Sarıbaş; “Bugün bayramlarımızı çocuklarımıza ve gençlerimize yasaklamaya kalkan ve 4+4+4 eğitim modeliyle kafasının perde arkasındaki karanlık düşünceler ışığında gelecek nesilleri şekillendirmeye çalışan o zihniyet bilsin ki CHP ve Atatürk ilkelerine bağımlı kalanlar sayesinde başarıya ulaşamayacaktır. Şunu hepimiz biliyoruz ki, TC demokratik ve laik bir ülkedir ve TC bağımsızlığından bugüne kadar ödün vermemiştir. TC bugün mecliste olduğu gibi sizlerin içinden seçtiği vekillerle tam bağımsız üçüncü kuvvet olan ayrılığın içersinde hükümetlerini kurmuş, yargısını devam ettirmiş ve kurduğu hükümetleri de parlamentoda denetlemiştir. Bugün ise istedikleri zaman statlarda tören düzenleyen, fakat bu günü okul bahçelerinde gerçekleştirmeyi tercih eden zihniyeti kınıyorum” dedi.
Paylaş