havadurum

CHP’de oklar Mert Uygun’u işaret ediyor

Bayramiç’te yaptığı çalışmalar ve halkla kurduğu samimi ilişki ile ön plana çıkan, gelecek dönem Bayramiç Belediye Başkanlığı için aday olmayacağını aylar önce açıklayan, Kılıçdaroğlu’na karşı ilk bayrak açan isimlerden biri olan Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun’in ismi, CHP kulislerinde Çanakkale Belediye Başkanlığı için geçiyor.

1533

Mart ayında yapılacak 2024 yerel seçimlerinin CHP açısından en hareketli kentlerinden biri Çanakkale olacağa benziyor. Mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın aday olmayacağı yönündeki iddialar, kendisine yakın isimlerde whatsapp gruplarında paylaşılması, diğer aday adaylarının parti içi adaylık mücadelesinde daha istekli olmalarını sağladı. 28 Ekim’de Avukat Erdal Gezen, aday adaylığını açıklarken, geçtiğimiz günlerde partisine yaptığı ziyarette “Ben de varım” diyen önceki Dönem Genel Başkan Yardımcısı Avukat Muharrem Erkek de yarışta olacağını ifade etmişti. Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay’ın ise, Ankara’da çeşitli temaslarda bulunduğu, kendisini destekleyen ekiple birlikte yapacağı toplantıların ardından aday adaylığı konusunda karar vereceği öğrenildi. Avukat ve turizmci Mehmet Öngen ise aday adayı olduğunu ifade ederek çalışmalarını sürdürüyor. Kamuoyunda ve CHP’de bu isimler konuşulurken, parti genel merkezinde gerçekleşen değişim süreci ile birlikte gözler Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun’a çevrildi.

İlk bayrak açanlardan biriydi

Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, CHP’deki Kılıçdaroğlu yönetimine karşı yaptığı muhalefet ile dikkat çekiyordu. 28 Mayıs seçimlerinin hemen ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Uygun, Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek, bir kez daha aday olmaması gerektiğini dile getirmişti. Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaybedilmesinin ardından “değişim” diyen ve kurultaydaki değişime kadar bu tavrından vazgeçmeyen Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, kurultay sonrası yaptığı paylaşımda da “Ankara’dan dönünce, 15 yaşındaki kızıma ümitlerimiz devam ediyor” diyeceğim demişti.

Bayramiç’teki çalışmaları Çanakkale’den de takdir topluyor

Bayramiç Belediye Başkanlığı’na 2019 yılında Ak Parti’den alan Mert Uygun, 5 yıl boyunca ilçede yaptığı çalışmalarla önce Bayramiçlilerin sevgisini kazandı. Halkla kurduğu ilişki, belediye çalışmalarındaki gayreti vatandaşlarca beğenilen Mert Uygun, aylar önce yeniden aday olmayacağını, bir dönem yaptığı Bayramiç Belediye Başkanlığı görevine devam etmeyeceğini söylemişti. Uygun’un bu tavrı da kent kamuoyunda takdirle karşılanmıştı.

Mert Uygun için Çanakkale söylemleri

Başkan Uygun’un 5 yılda yaptıkları ve gösterdiği bir dönemlik Belediye Başkanlığı performansı ve CHP’deki değişimin kentteki ilk öncülerinden olması, Çanakkale Belediye Başkanlığına uygun görülmesine neden oluyor. Değişim yanlısı tavrı ve bu tavrından hiç vazgeçmemesi, yeni CHP Genel Merkez yönetimi ve özellikle de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile kurduğu samimi diyalog nedeni ile atama şansını ve iddiasını da güçlendiriyor. CHP’de henüz belli olmayan aday belirleme yöntemlerinden birisi de Merkez Ataması… Söz konusu yöntemin tercih edilmesi halinde, Uygun’un ismi ön plana çıkıyor.

(Seçkin Sağlam)

Paylaş