CHP`de gözler parti meclisinde

CHP`de yerel seçimler öncesi gözler parti meclisine çevrildi. CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, yerel seçimlerde belediye başkanlığı adaylarının belirlenmesinde merkez yoklaması yapılmayacağını açıklarken, üye veya delege bazlı ön seçim yöntemine ise parti meclisinin karar vereceğini söyledi.

875
CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, düzenlediği basın toplantısında parti çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ülke gündemine ilişkin açıklamalarda da bulunan CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, uyguladığı yanlış politikalar nedeniyle ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner`i de eleştirdi. Partisinin yerel seçim çalışmalarıyla ilgili de bilgiler veren Karagöz, yerel seçimlerde belediye başkanlığı aday belirleme çalışmalarında merkez yoklaması olmayacağını, ancak üye veya delege bazlı ön seçim usülünün parti meclisi tarafından belirleneceğini söyledi. Karagöz, bu konuda parti meclisinin alacağa karara saygı duyduklarını dile getirdi.
 
"Eşkiya veya çapulcu demek olayları çözmüyor"
Gezi Parkı`yla başlayan ve ülke geneline yayılan eylemlere değinen CHP İl Başkanı Hamza Karagöz; "Gezi Parkı olaylarıyla gündeme oturan ülkemizde genel anlamda özgürlük, yaşam tarzına müdahale etmeme, çevre katliamlarına dur deme, baskıcı uygulamalara son verme temelinde gelişen gençlik kaynaklı bu olaylara iktidarın kulak vermesini diliyoruz. Bunlar herhangi bir bozguncu veya eşkıya eylemi değildir. Bunlar geleceklerinde güven duymak isteyen gençlerimizin talepleridir. Özgürlük talepleridir. İş bulma ve yarına güvenle bakma talebidir. İktidarın bu taleplere kulak tıkamadan bir an önce evrensel insan hakları temelinde diğer gelişmiş ve demokratik ülkelerde olan uygulamaların aynısını ülkemizde gerçekleştirmesini talep ediyoruz. Eşkiya veya çapulcu demek olayları çözmüyor. Bibergazıyla veya coplarayarak değil, taleplere cevap verilerek bu sorunların çözülmesini bekliyoruz. İnşallah iktidar bu yönde adımlar atar ve ülkemiz birlik ve beraberlik temelinde demokratikleşme ve yarınına güvenle bakma yolunda ilerlemeye devam eder" dedi.
 
"Rektör kenti üzen tavırlarından vazgeçmeli"
ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner`e de tepki gösteren Karagöz; "Çanakkale`de zaman zaman üzücü olaylara neden olan sayın rektörümüzün bir an önce bu tavırlarından vazgeçmesini diliyorum. Sayın rektörün kendi görevine dönmesi lazım. Bilim yuvası yöneticisi olduğunu unutmadan kentin ve bilim yuvasının bazı hassasiyetini dikkate almasını diliyoruz" şeklinde konuştu.
 
Karagöz`den aday adaylarına çağrı
Yerel seçimler öncesi belediye başkanlığı için aday adayı olmak isteyen partililerin internet üzerinden kayıt yapması gerektiğini de ifade eden Karagöz; "Partimiz yerel seçimlere hazırlık temelinde aylar öncesinde partiiçi eğitimini başlattı ve bu devam ediyor. Yine partimizin yerel seçimlere hazırlık temelinde yerel seçimlerde aday adayı olmayı düşünen arkadaşlarımızla ilgili bir eğitim çalışması başlatmıştır. Bu çalışma da genel merkez tarafından yürütülmektedir. Bununla ilgili başvurular gerekli arkadaşlarımıza bilgi verilerek yapılıyor. Bu konuda başvuru yapmak isteyen arkadaşlarımızın partide gerekli bilgilere alarak internet üzerinden kayıtlarını bir an önce yapmalarını diliyoruz" diye konuştu.
 
"Parti yöneticileri 15 Temmuz tarihine kadar istifa edecek"
Cumhuriyet Halk Partisi`nde yerel seçimler öncesi 15 Temmuz tarihine kadar görevlerinden istifa edecek olan parti yöneticileri, 8 ile 31 Temmuz tarihleri arasında ise belediye başkanlığı adaylığı için başvuru yapacak. Yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday adayı olmak isteyen parti yöneticilerinin, 15 Temmuz tarihine kadar görevlerinden istifa etmesi gerektiğini kaydeden Karagöz; "Yerel seçimlere hazırlık temelinde parti yöneticileriyle ilgili genel merkezimizin yayınladığı bir genelge var. Parti yöneticilerinin 15 Temmuz tarihine kadar görevlerinden istifa etmesi gerekiyor. Bu istifalardan sonra 8 ile 31 Temmuz tarihleri arasına kadar adaylık için başvurmaları gerekiyor. Birlikte yerel seçimlere hem partiiçi hem de parti dışında hazırlıklarımızı son aşamaya getirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.
 
"Merkez yoklaması olmayacak"
Partisinin yerel seçim çalışmalarıyla ilgili de bilgiler veren Karagöz, yerel seçimlerde belediye başkanlığı aday belirleme çalışmalarında merkez yoklaması olmayacağını, ancak üye veya delege bazlı ön seçim yöntemine ise parti meclisinin karar vereceğini söyledi. Karagöz şu şekilde konuştu: "CHP Merkez İlçe Başkanı sayın Nejat Önder ve parti yöneticileriyle birlikte genel merkeze yaptığım ziyaretteki görüşmelerde sayın genel başkanımız ve genel başkan yardımcılarımız Çanakkale ile ilgili örgütün hassasiyetlerini mutlaka ve mutlaka dikkate alacaklarını ve örgütten bağımsız hiç bir karar almayacaklarını dile getirdiler. Hatta genel başkanımız bu açıklamayı yapmak üzere bana yetki verdi. Çanakkale ile ilgili bir merkez yoklaması olmadığı yönünde açıklama yapabileceğimi sayın genel başkanımız bizzat kendisi söyledi. Sandık kurmayla yani ne şekilde kurulacağı konusu parti meclisimizin kararına bağlıdır. Parti meclisimiz ne karar alırsa, örgütümüzün kabülüdür. Genel merkezimiz, parti meclisimiz, MYK`mız hangi kararı alırsa alsın, Çanakkale il örgütü olarak bu kararın arkasındayız ve yanındayız."
Paylaş