havadurum

CHP`de aday yöntemi belirlenmedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Çanakkale`de sonucu merakla beklenen belediye başkan adaylığı ile ilgili yapılması planlanan önseçim konusunda henüz bir yöntem belirlenmediğini söyledi.

493
Belediye başkanlığı için CHP`den mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale eski Milletvekili İsmail Özay ile Belediye Meclis Üyesi Cem Belli`nin başvuruda bulunduğu Çanakkale`de yerel seçimlerle ilgili sorulara yanıt veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Çanakkale’nin de aralarında bulunduğu 18 ilde belediye başkan adayının nasıl belirleneceği konusunda CHP Genel Merkezi`nin henüz bir yöntem belirlemediğine dikkat çekti. Çanakkale’den Belediye Başkan aday adaylığı için 3 ismin çıkmasını CHP’nin yükselen trendini ortaya koyduğunu belirten Günaydın; “Cumhuriyet Halk Partisinin bu canlılığı Çanakkale’de Belediye Başkan aday adaylığı için 3 ismin çıkması CHP’nin yükselen trendini ortaya koymaktadır. Hem genelde yaptığımız kamuoyu araştırmalarında hem de yerelde yaptığımız kamuoyu araştırmalarında CHP’nin ivmesinin giderek yükseldiğinin işaretidir. Zaten yöneticilerimizin son günlerde muhatap olduğu bu operasyonlarda bu trendi aşağıya çekmek için yapıldığının bir sonucudur. Şimdi biz seçimlere kısa bir süre kalan bir zaman diliminde beraberiz. Biliyorsunuz aday adaylığı başvuruları süresi 2 Eylül tarihi itibariyle dolacak” dedi.
 
“18 ili masaya yatıracağız”
Çanakkale’nin de aralarında bulunduğu 18 ilde belediye başkan adayının nasıl belirleneceği konusunu masaya yatıracaklarını ifade eden Günaydın; “Bugün itibariyle CHP Genel Merkezi 63 büyükşehirde, ilde, ilçede ve belde de hangi yöntemle aday belirleyeceğine yönelik teknik çalışmaları bitirmiştir. Ve bunu 8 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek parti meclisinin gündemine taşıyacaktır. Geriye 18 il kalıyor. Bu 18 il içerisinde Çanakkale’de yer alıyor. Önümüzdeki zaman dilimi içerisinde bu 18 ili masaya yatıracağız” diye konuştu.
 
CHP belediye başkan adayını nasıl belirleyecek?
Belediye Başkan adayının belirlenmesiyle ilgili izlenecek yol haritasını da kamuoyuyla paylaşan Günaydın şu şekilde konuştu: “Hangi yöntemle bunu yapıyoruz. İle bir yazı yazıyoruz. Şu tarihte sizi görüşmeye çağıracağız. Onlara da İlçe Başkanları ile toplantı yapınız. Nokta bazında hangi yönetimi önerdiğinizi yazılı olarak bize öneriniz. Yetmez Milletvekillerini çağırıyoruz. Yetmezse o ilin denetleme Milletvekili ve denetmen Parti Meclisini çağırıyoruz. Onlar ilin sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleri ve halkla görüşmüş oluyorlar. Ve 5 kişilik bir komisyon böylesine bir katılımla ve hangi zaman içerisine biterse, o rahatlık içerisinde yöntemi tespit ediyoruz. Yöntem ne olabilir bu bizim tüzüğümüzde yazan yöntemlerdir. Merkez yoklaması olabilir. Ön seçim olabilir. Aday yoklaması olabilir. Ya da melez yöntemler olmak üzere üye bazında eğilim yoklaması ve anket olabilir. Çanakkale için bunlardan birini, Çanakkale’nin merkezi için ilçe ve beldeleri için saptayacağız. İlan edeceğiz. Ve buna göre de bir karar alınmış olacak. Seçimler için yarışan 5-6 tane siyasal parti var. 81 ilin 63’ünde sadece CHP adaylarını belirlemiştir. Buda CHP’nin seçimlere planlı ve programlı olarak girdiğinin göstergesidir. Bu planlı ve özverili çalışma CHP’nin başarısına muhakkak bir katkı sağlayacaktır.”
Paylaş