CHP Çanakkale'de değişim sesleri!

14-28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan CHP'deki değişim talebi kurultay sürecine girerken yüksek sesle dile getirilmeye başlanıyor. Ocak ayında atanan CHP İl Başkanı Güler Koçer il başkanlığından istifa ederken, aynı zamanda kurultay delegesi olan Ezine İlçe Başkanı Caner Şahin, Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak kurultayda aday olmamasını istedi.

1274

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kongreler ve kurultay sürecine girerken, partideki değişim talebi de artıyor. 14-28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun aday olmamasına yönelik çağrılar yerelde de duyulmaya devam ediyor.

"Aday olursanız CHP`den ayrılırım"
CHP Çanakkale`deki ilk tepki Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun`dan gelmişti. 28 Mayıs seçimi sonrasında yaptığı açıklamasında Uygun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na yönelik "Hizmetleriniz için teşekkür ederim. Kurultayda aday olur ve kazanırsanız CHP`den ayrılmak zorunda kalırım" demişti. Uygun sonrasında bu paylaşımının arkasında olduğunu belirterek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımını kaldırmıştı.

5 ay önce atanan İl Başkanı Koçer istifa etti
Milletvekilliği seçimi için İl Başkanlığından istifa eden Metin Ümit Ural`ın yerine atanan CHP İl Başkanı Güler Koçer, Ankara`daki İl Başkanları toplantısının ardından İl Başkanlığından istifa etti. Ocak ayında ataması yapılan Koçer, 5 ay sonra il başkanlığını bıraktı. İstifasının üzerine görüştüğümüz Koçer, "Özel sebeplerim nedeni ile istifa ettim, partimin yanında mücadeleye devam ediyorum" açıklamasında bulundu.

Ezine İlçe Başkanı Şahin`den "aday olmayın" çağrısı
CHP Kurultay Delegesi ve Ezine İlçe Başkanı Caner Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na çağrıda bulundu. Sosyal Medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Şahin, Kılıçdaroğlu`na "Kurultayda aday olmayın" dedi. "Cumhuriyet Halk Partisi`nin altına dinamit döşemekten lütfen vazgeçin" diyen Şahin, "Çanakkale Kurultay Delegesi olarak size tavsiyem; Daha önceki konuşmalarınızda bahsettiğiniz gibi değişimin şart olduğunu ve önümüzdeki ki yapılacak olan kurultayda Aday olmadığınızı açıklamanızdır. Aksi takdirde seçim sürecinde arkanızdan sürüklediğiniz milyonlarca değişim isteyen seçmenin ve özellikle `Atamızın da ülkemizi emanet ettiği Gençlerimizin ümidini hayallerini bitireceğinizi` size duyurmak durumundayım."

"Sizin açınızdan belki Ezine küçük bir ilçe olabilir ama CHP adına değişimin simgesi olacaktır! Sayın Genel Başkanım siz torunlarınız ile vakit geçirmeye zaman ayırın, biz de çocuklarımız ve torunlarımız için vakit harcamaya, mücadele etmeye devam edelim" dedi.
(Seçkin Sağlam)

Paylaş