havadurum

CHP Çanakkale İstanbul'da "Daha büyük bir farkla seçimleri kazanacağız"

1058

 31 Mart yerel seçimleri sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin YSK tarafında iptal edilmesinin ardından 23 Haziran’da yeniden yapılmasına karar verilen seçim çalışmaları başladı. CHP Genel Merkezi tarafından belirlenen program çerçevesinde CHP Çanakkale Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve İl Örgütü‘nden oluşan heyet, 13-14-15 Haziran tarihlerinde düzenlenen seçim çalışmalarına dün başladılar. Çalışmalar kapsamında CHP heyeti, belirlenen ilçelerde 3 gün boyunca, İlçe Örgütleri, Belediye Başkanları, Çanakkaleli hemşerilerin lokal ve dernekleri, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelecekler. CHP heyeti dün, Küçükçekmece ilçesinde temas ve ziyaretlerde bulunurken, Çanakkaleli hemşeriler ile bir araya geldiler. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ve CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan dün başlayan çalışmalarla ilgili görüşlerini gazetemiz Çanakkale OLAY’la paylaştılar. Başkan Gökhan,  ilk olarak Küçükçekmece’de Çanakkaleli hemşerileri ile bir araya geldiklerini belirtirken, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ise ilk günden itibaren esnafın ve vatandaşın kendilerini CHP Çanakkale Belediye Başkanları olarak tanıtmalarının ardından ilgi ve alaka ile karşılandıklarını söyledi. İstanbul’da büyük bir moral ve atmosfer olduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Güneşhan ise, 23 Haziran’da 31 Mart seçimlerinden daha büyük bir farkla İstanbul seçimlerini kazanacaklarını söyledi. 

 
“İmamoğlu için çalışmalarımızı sürdürüyoruz”
İstanbul’da yapılan çalışmayla ilgili görüşlerini paylaşan Başkan Gökhan; “Genel Merkez tarafından belirlenen tarih itibari ile İstanbul çalışmalarımıza başladık. Şu anda Küçükçekmece Belediye Başkanımızı ziyarete geldik. Ekrem İmamoğlu adayımız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  11 Belediye Başkanımız ile buradayız. Çanakkaleli vatandaşlarımız ile beraberiz. Akşam büyük bir toplantı ile yine Çanakkaleli hemşerilerimiz ile bir araya geleceğiz. İlçe örgütümüzde ‘Biga, Gelibolu, Ezine’den birçok hemşerimiz ile buluştuk. 3 gün boyunca burada çeşitli ilçelerde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
 
“İstanbul’da kaynaşma ve birliktelik hakim”
Vatandaşların kendilerine yoğun ilgi gösterdiğini belirten Çan Belediye Başkanı Öz;   “Genel Merkezin görevlendirmesi ile Çanakkale’deki merkez ve tüm ilçe ve belde belediye başkanları olarak İstanbul’dayız. Küçükçekmece, Bağcılar, Bakırköy, Zeytinburnu bölgesinde 3 gün boyunca saha çalışması yapacağız. Bununla birlikte Bigalılar Derneği, Çanlılar Derneği, Çanakkaleliler Derneğinde hemşerilerimiz ile buluşmalarımız olacak. İlçe örgütlerine ziyaretlerimiz olacak. 23 Haziran İstanbul seçimleri için Belediye Başkan adayımız Ekrem İmamoğlu için belirlenen çalışma takvimi çerçevesinde İstanbul’dayız.  Dün, Küçükçekmece ilçe örgütündeydik Küçükçekmece Belediye Başkanımıza hayırlı olsun ziyaretimizi gerçekleştirdik. Şu ana kadar yapmış olduğumuz ziyaretlerde almış olduğumuz izlenim çok iyi. Hava ve moraller çok yüksek. Bir kaynaşma ve birliktelik hakim. Bu havayı 3 gün boyunca daha da koklayacağız. Geldiğimiz anda ilçe örgütümüze giderken caddelerden geçtiğimizde kendimizi Çanakkale Belediye Başkanları olarak tanıttığımızda esnafın ve vatandaşların tepkisi çok güzeldi. Çok ilgili davrandılar. Çok iyi diyaloglar sağladık ve seçimle ilgili güzel sohbetler oldu. Daha ilk günden itibaren havanın çok güzel olduğunu ifade edebilirim” dedi.
  
“Daha büyük bir oy farkı ile kazanacağız”
23 Haziran’da daha büyük bir oy farkı ile kazanacakları konusunda hemfikir olduklarını belirten İl Başkanı Güneşhan; “Çalışmalar gayet güzel ve yoğun gidiyor. Şu anda Küçükçekmece’deyiz. Küçükçekmece İlçe örgütümüzü ziyaret ettik. Yeni seçilen Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. 3 gruba ayrılarak çalışmalara başladık. Çanakkaleli dernekler ile bir toplantı yapacağız. Bugünde Bağcılar ve Bakırköy ilçelerinde çalışma yapacağız. Çok iyi bir hava var. 31 Mart seçimlerinden daha fazla bir fark olacağı konusunda herkes hemfikir. Gittiğimiz ilçelerde, hemşerilerimiz, sanayiyi, esnafı, vatandaşları, ilçe örgütlerimizi Belediye Başkanlarımızı ziyaret edeceğiz” dedi.  
(Eren Aşnaz)
Paylaş