havadurum

CHP Çanakkale Gençlik Koları ve TGB, Kubilay’ı unutmadı!

Devrim şehidi Kubilay’ın şeriatçı güçler tarafından katledilmesinin yıl dönümünde CHP İl Gençlik Kolları ile Merkez İlçe Gençlik Kolları bir takım etkinlikler düzenledi.

527
CHP İl Gençlik Kolları ile Merkez İlçe Gençlik Kolları düzenlediği çalışmada kentin merkezi noktalarına pankartlar asıldı. 23 Aralık Sabahı kentte dağıtılan bildiriler ile Cumhuriyet Şehidi Kubilay`ı anıldı. CHP gençliği birebir vatandaşlar ile iletişim kurarak düşüncelerini aktardı,onların görüşlerini dinledi. CHP Gençlik İl Kolları Başkanı Barış Adak çalışmalar hakkında şunları söyledi: “Olumsuz hava koşullarına rağmen, bildiri ve anlatılarımıza büyük ilgi gösteren Çanakkale Halkı`na teşekkürlerimizi sunarız. CHP Gençliği, Mustafa Fehmi Kubilay kararlılığında, geçmişini unutmadan, aydınlık yarınlara ulaşma mücadelesine her alanda devam edecektir.”
 
 
TGB Kubilay’ı andı...
Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Çanakkale İl Örgütü üyelerince anıldı. TGB üyeleri, devrim düşmanları tarafından şehit edilen Kubilay’ı ölümünün 82. yıldönümünde anmak için Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Basın açıklaması öncesinde çeşitli sloganlar atan TGB üyelerine vatandaşlarda destek verdi. Basın açıklamasında konuşan Türkiye Gençlik Birliği Çanakkale İl Sekreteri Mert Sarıkaya; “Bu topraklarda Kubilaylar bitmez. Bugün Türkiye`nin dört bir yanında milyonlarca Kubilay yürüyor. Milyonlarca Kubilay tıpkı 82 yıl önce olduğu gibi serden geçerek, kararlılıkla karanlığın, AKP`nin üzerine üzerine gidiyor. Devrim Şehidimiz, öğretmenimiz Mustafa Fehmi Kubilay`ın, Bekçi Şevki ve Bekçi Hasan`ın gericiler tarafından katlinin üzerinden 82 yıl geçti. 82 yıl önce Kubilay`ı katleden, Cumhuriyet Devrimlerine karşı gelen gericilik, 1950`lerden itibaren emperyalizmin desteğiyle, şiddetle, darbeyle, provokasyonlarla cumhuriyete yönelik saldırılarını sürdürmüş ve iktidar olmuştur” dedi.
 
 
“Asmakla, kesmekle, hapsetmekle bizleri bitiremezsiniz”
Açıklamasının devamında AKP hükümetine tepki gösteren Sarıkaya; “Cumhuriyet Devrimi`nin tüm uygulamalarını ortadan kaldırarak Cumhuriyetimizi fiilen yıkan gericiler 4+4+4 sistemiyle ve ayrımcı yönetmeliklerle okullarımızı imam hatipleştirerek gençliğe kindar olmayı dayatıyorlar. Cümlelerini "Demokratikleşme, özgürleşme" gibi sözcüklerle süsleyerek gençliği tektipleştirmenin hesaplarını yapıyorlar. İnsan avcısı, din bezirganı tarikatlar ve cemaatler aracılığıyla yandaşlarına şifreler, kopyalar dağıtarak gençliğin geleceğini çalıyorlar. Sapkın şeyh ve dervişleri aracılığıyla sözde ilim diyerek hurafe yayıyorlar; bilimi diri diri toprağa gömüyorlar. Derviş Mehmet, Şeyh Sait neyi ifade ediyorsa bugün 4+4+4 sistemi ve onun uygulamaları da onu ifade ediyor. Dün de Derviş Mehmetlerin, Şeyh Saitlerin arkasında emperyalizm vardı; bugün de bilimum gericilerin arkasında emperyalizm var. Dün de gericiliğin hedefinde Cumhuriyet Devrimleri vardı; bugün de Cumhuriyet Devrimleri var. Cumhuriyetin ismine dahi tahammül edemeyen gericiler bugünün Kubilaylarını hedef alıyorlar. Bugünün Kubilaylarını Silivri`ye, Hasdal`a hapsederek Kubilayları bitirebileceklerini sanıyorlar. Kubilayları baskıyla, tehditle caydırabileceklerini zannediyorlar. Biber gazlarıyla, tazyikli sularla, barikatlarla durdurabileceklerini düşünüyorlar. Ama yanılıyorlar. Bizler 82 yıl önce olduğu gibi serden geçen Kubilaylarız. Çanakkale Savaşı`nda cepheye yalın ayak gidenleriz. Mustafa Kemal`in askerleriyiz. 19 Mayıs`ta, 29 Ekim`de, 13 Aralık`ta ayağa kalkan ve cumhuriyeti yeniden kurmak üzere emperyalizmin ve gericiliğin karşısına dikilen milyonlarız. Duvarlarınız, biber gazlarınız, barikatlarınız vız gelir bize. Asmakla, kesmekle, hapsetmekle bizleri bitiremezsiniz. Bir ölür, bin doğarız” diye konuştu.
 
“Mustafa Kemaller yenilmez; Kubilaylar bitmez”
“10 Kasım`da Anıtkabir`de buluşan milyonlarla bu topraklarda Mustafa Kemallerin yenilmeyeceğini gösterdik” diyen Sarıkaya; “Bugün de başta İzmir Menemen`de toplananlar olmak üzere Türkiye`nin dört bir yanında meydanlara çıkanlarla bu topraklarda Kubilayların bitmeyeceğini haykırıyoruz. Bu topraklarda Kubilayları bitiremezsiniz. Mustafa Kemalleri yenemezsiniz. Bu 23 Aralık`ta adımlarımızı daha da kararlı atıyoruz. Rüyalarınıza girdiğimizi, uykularınızı kaçırdığımızı biliyoruz. Arkada bıraktığımız eylemler gösterdi. Kubilayların hesap soracağı günler yaklaşıyor. Bütün çabalarınız nafiledir. Milletimizin özlemini çektiği günler yaklaşıyor. AKP diktatörlüğü yıkılacak. Aklın ve bilimin egemenliği yeniden sağlanacak. Gençlik geleceğini uçkur düşkünü şeyhlerin, dervişlerin iki dudağı arasından kurtaracak. Emekçi halkımız alın terinin gerçek karşılığını alacak. Milletimizin birliği ve vatanımızın bağımsızlığı yeniden kazanılacak. Amerikan emperyalizmine ve AKP gericiliğine direndikleri için tutsak edilen yurtseverler çıkacak. Atatürk Cumhuriyeti yeniden kurulacak. Emperyalizme ve gericiliğe karşı, Kubilay gibi hazırız! Kubilay gibi kararlıyız! Bu topraklarda Mustafa Kemaller yenilmez; Kubilaylar bitmez!” şeklinde konuştu.
 
Yapılan açıklamanın ardından çeşitli sloganlar atan katılımcılar, daha sonra Cumhuriyet Meydanı’ndan ayrıldı.
Paylaş