havadurum

CHP Çanakkale’den tezkere tepkisi, “Yabancı asker demek işgal demektir!”

CHP, Irak ve Suriye görev süresi uzatma tezkeresine 81 ilde eş zamanlı yaptığı basın açıklamasıyla karşı çıktı. CHP Çanakkale İl Sekreteri Sipahi: "Teröre destek yok, yabancı asker işgal demek" dedi.

1050

CHP il sekreteri Serdar Sipahi, Irak ve Suriye’deki görev süresinin iki yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkereye itiraz etti. Sipahi, tezkerenin yabancı askerlerin Türkiye’de bulunmasının önünü açtığını, bunun da milli egemenliğimize gölge düşüreceğini söyledi. CHP il binasında düzenlenen basın toplantısına CHP Merkez İlçe Başkanı Can Ergün, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Güzel, CHP yöneticileri ve üyeleri katıldı. Sipahi, basın toplantısında, tezkereye neden itiraz ettiklerini açıkladı. Sipahi, “Cumhuriyet Halk Partisi, bu ülkenin ilk ve ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisidir. Dolayısıyla teröre karşı verilecek her türlü mücadeleyi amasız/fakatsız destekler. Bununla birlikte, tezkerede yer alan ve doğrudan doğruya milli egemenliğimize gölge düşürebilecek sakıncalar milletimizle paylaşmak da bizim görevimizdir.” dedi.

“Ordumuzun veremediği hangi mücadeleyi verecek?”

Sipahi, “Söz konusu tezkere, yabancı askerlerin Türkiye'de bulunmasının, daha net bir ifadeyle, yabancı asker postallarının kutsal vatan toprağımızı çiğnemesinin önünü açmaktadır" sözlerine vurgu yaparak, “Saray İktidarına sormak isteriz: Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ordusu yok mudur? Askerimiz, polisimiz, korucumuz ne için mücadele etmektedir? Söz konusu yabancı askerler kimlerdir ve ordumuzun veremediği hangi mücadeleyi verecektir? Türk Milleti, vatanını canından aziz bilir. Anadolu’nun her karış toprağında yurdumuzu korumak, milletimizi yüce tutmak için milyonlarca vatan evladı görev beklemektedir.” diye konuştu.

"Saray ve Şürekası Vatan Toprağını Satıyor"

Sipahi, tezkerenin müzakere edilmeden gündemden düşürülmesine de tepki göstererek, “Bizzat Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dile getirilen ve milletimizin hemen her kesimi tarafından desteklenen bu itiraz, müzakere dahi edilmeden gündemden düşürülmüştür. Bu telaşın sebebi nedir? Türk Milleti, vatanını tehlikede gördüğü her an elbette direnç gösterecektir. Ancak çekincemiz, Ülkeyi yöneten Saray İktidarının bir kez daha ‘Allah da milletim de beni affetsin’ diyecek duruma düşmesidir.” ifadelerini kullandı.

“Saray ve Şürekasını, aziz milletimizin vicdanına havale ediyoruz”

Sipahi, Saray İktidarının iktidar ortağı olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin de yabancı askerlere Türk topraklarının kapısının açılmasına sessiz kaldığını veya hamasetten öteye gitmeyen açıklamalar yaptığını söyleyerek, “Sizin için ‘meşru-gayrimeşru yabancı asker’ ayrımı olabilir. Ama vatan toprağını namus bilen bizler için, böyle bir ayrım yoktur, olmayacaktır. Büyük Önder Atatürk’ün ifadesiyle, 'Zaferleri ve geçmişi, insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferle beraber uygarlık nurlarını taşıyan kahraman Türk Ordusu’ndan umudu kesip, yabancı askerlere bel bağlayan Saray ve Şürekasını, aziz milletimizin vicdanına havale ediyoruz.” dedi.

“Yabancı asker postalları vatan toprağını çiğnemesin”

Sipahi, Alt Ok’undan biri milliyetçilik olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, “yabancı silahlı kuvvetleri Türkiye’de bulunması” ifadesini kabul etmesinin mümkün olmadığını, çünkü yabancı asker demek, işgal demek olduğunu vurguladı. Sipahi, “Aziz Milletimiz bilmelidir ki, Cumhuriyet Halk Partisi, "terörle mücadele" adi altında, yabancı askerlere vatanimizin kapılarını açan maddeye itiraz etmektedir. Alt Ok’undan biri milliyetçilik olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin, " yabancı silahlı kuvvetleri Türkiye'de bulunması" ifadesini kabul etmesi mümkün değildir. Çünkü yabancı asker demek, işgal demektir” ifadelerine yer verdi. (Damla Yeltekin)

Paylaş