havadurum

CHP Biga ilçe teşkilatı, sendika temsilcileriyle bir aya geldi...

CHP Biga İlçe Başkanı İsmail Işık ve partililer, sendika temsilcileriyle bir araya geldi.

698
Işık, yaptığı konuşmada, sendikaların önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi. CHP`nin çalışan kesime yakın bir parti olduğunu ifade eden Işık, Biga tarihinde ilk kez sendika temsilcilerini bir araya getirerek sorunlarını masaya yatırdıklarını kaydetti.
 
Işık; “CHP olarak hem yerelde hem de Ankara`da yapılması gerekenleri öğrenmek için bir araya geldik. Çalışanların sorunlarına bir nebzede olsa katkımız olursa ne mutlu bize” dedi. Eğitim Bir-Sen Başkanı Ahmet Dere de yeni anayasa sürecinde sendikaların haklarının ancak yüzde 50`sini alabildiğini ifade etti. Toplu sözleşme sürecinde 3,5 artı 4 rakamının çalışanları memnun etmediğini dile getiren Dere, şöyle konuştu: “Biz beklerdik ki yüzde 12`ye yakın rakamı yakalayalım. Bizim istediğimiz yüzde 14`tü. Eğitim çalışanlarımız ve akademisyenler ek ödemeden yoksun kaldı. Bizim sıkıntımız hükümetin, `sizi ileride düşünürüz` demesiydi. Eğitim çalışanı, toplumsal kariyeri, statüsü ve ücreti ile eş değerdir. Biz bunu yakalayamadığımız için eleştiriyoruz. Grev hakkının da pakete girmesi ve partinizin de gereken desteği vermesini istiyoruz.”
 
Hizmet İş Sendikası Başkanı Adnan Tatlı ise taşeronlaşmanın en büyük sıkıntı olduğunu ifade ederek, taşeron firmadan işçi çalıştırılmasının büyük sorun yarattığını kaydetti. Diyanet Sendikası Başkanı Şenol Küçükkahveci ile Eğitim Sendikası Başkanı Emin Ali Mollaoğlu da görüşlerini dile getirdi.
 
Toplantıya, Eğitim Sendikası Başkanı Emin Ali Mollaoğlu ve Türk Metal Sendikası Biga 1 Nolu Şube Başkanı Osman Akkurt da katıldı.
Paylaş