CHP’nin sessizliği tepki alıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale il örgütündeki sessizlik merak uyandırıyor. Kent gündemine ilişkin çeşitli konularda ve genel siyasi gelişmeler noktasında CHP örgütünün sessizliği CHP tabanında eleştiri konusu oldu.

781
Cumhuriyet Halk Partisi, kent gündemindeki Kazdağları, termik santral ve HES gibi sonu felaketlerle bitebilecek çevre sorunlarını karşı son dönemde ilgisiz olduğu görülen CHP il örgütünün sessiz kalması dikkat çekiyor. Merkez İlçe örgütünün site ve mahalle toplantıları yaptığı bilinirken, bunların dışında kent ve ülke gündemine ilişkin gelişen süreçlere müdahalesiz kaldıkları parti tabanında da tepkilere neden oluyor. Basın açıklaması düzenlemeyi neredeyse unutan CHP il örgütleri, önemli günlerin dışında basın açıklaması yayınlamadığı görülüyor. Önemli günlerde de basın metinlerini mail yoluyla basın kuruluşlarına ulaştıran CHP yönetiminin neden bu derece sessiz kalmasına anlam verilemiyor.
Belediye başkanları ve vekiller de olmasa
Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki sessizlik öylesine derinleşti ki; Milletvekilleri Serdar Soydan, Ali Sarıbaş ile Belediye Başkanları Ülgür Gökhan ve Ömer Faruk Mutan’ın dışında gündeme müdahil olan neredeyse yok. CHP örgütünün siyasal mücadele noktasındaki performansını geliştirmesi yaklaşan yerel seçimler nedeniyle özellik ile CHP tabanında dikkat çekilen konuların başında geliyor.
Etkinliklere de katılmamışlardı
Cumhuriyet Halk Partisi’nin, kentte son bir ay içinde organize edilen önemli etkinliklere de katılmadığı dikkat çekmişti. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde alanlara çıkmamayı tercih eden, bunun yerine bir restoranda yemekli eğlence organize eden CHP’nin bu tavrına anlam verilememişti. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun alanları işaret ettiği konuşmalarının aksine CHP’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü bile magazinselleştirmesi dikkat çekiyor. Emekçi kadınlarının taleplerini haykırdıkları gün olan 8 Mart’a katılmayan CHP il ve merkez ilçe yönetimi, “CHP emekçi kadınların taleplerinden bi-haber” yorumlarına neden oldu. Öte yandan son olarak Adliye önünde gerçekleşen ve kent siyasi hayatında tek olan savaş karşıtlarının yargılandığı süreci protesto eden kalabalığın arasında da CHP yönetiminden kimsenin olmaması dikkat çekmişti. “savaş karşıtlığı yargılanamaz” diyerek belediye başkanlarının eylemde hazır bulunmalarına rağmen CHP yönetiminin katılmaması eleştirilere neden olmuştu.
Paylaş