havadurum

CHP’liler İnönü’nün 39. ölüm yıl dönümünde anma mesajları yayınladı

Çanakkale Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü M. Serdar Soydan ve CHP İl Başkanı Hamza Karagöz birer mesaj yayınladılar...

563
Çanakkale Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü M. Serdar Soydan, ikinci cumhurbaşkanı kurtuluş savaşının büyük komutanı İsmet İnönü’nün ölümünün 39.yılı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak “Ulusal Kurtuluş Savaşımızın büyük komutanı, lâik ve demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucularından, seçkin devlet ve siyaset adamı Cumhurbaşkanı İsmet İnönü`yü aramızdan ayrılışının 39. yıldönümünde saygı, gönül borcu ve rahmetle anıyorum” dedi.
 
Bağımsızlık savaşının kazanılmasında, Cumhuriyet`in kurulmasında ve sağlam temeller üzerinde yükselmesinde İsmet İnönü`nün değerli katkıları olduğunu belirten Çanakkale Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu CHP sözcüsü M.Serdar Soydan, İnönü’nün Türkiye`nin çağdaşlaşma ve demokrasi tarihinde özgün bir yeri bulunduğunu bildirdi. İnönü’nün, Atatürk`ün en büyük destekçisi ve dava arkadaşı olduğunu, Cumhuriyet`le başlatılan değişim ve dönüşümlerin gerçekleştirilmesinde, devrimlerin yaşama geçirilmesinde önemli rol oynadığını bildiren Soydan; “İnönü,kişiliği, kararları, düşünceleri, ilkeli çalışmaları ve hizmetleri ile Ulusumuzun büyük sevgisini ve saygısını kazanmıştır” dedi. İnönü’nün Türkiye Cumhuriyeti`ni çok partili demokrasiyle tanıştıran, sağlıklı bir süreci hazırlayan bir devlet adamı olduğunu vurgulayan Soydan; “Bir ulusun yaşamında yarım yüzyıldan uzun bir süre kesintisiz olarak en üst düzeyde rol oynayabilmiş ender kişilerden birisi olan İsmet İnönü, hayatımıza, toplumumuza, demokrasimize, hürriyet anlayışımıza ve Türk Devleti`ne önemli katkılarda bulunmuştur. Ulu Önder Atatürk`le birlikte, bitti denildiği anda ülkeyi sonsuza kadar payidar kılan Kurtuluş Mücadelesinde yer alan ve sonraki süreçte birçok başarıya imza atmıştır” dedi.
 
Karagöz’ün mesajı
CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, bugün saat 12.30`da İsmet İnönü Heykeline çelenk koyarak bir anma töreni gerçekleştireceklerini belirterek şunları kaydetti:“ Kahraman bir asker, ilerici, çağdaş bir devlet adamı, dürüst bir siyasetçi ve lider olan aziz İnönü seni unutturmaya çalışsalar da unutturamazlar. Çünkü sizin de dediğiniz gibi, “ Bu Ülkede namuslular da namussuzlar kadar cesaretli olmak zorundadır.” Siz verdiğiniz hizmet ve cephelerde gösterdiğiniz kahramanlıklarla unutulmazlardansınız. Onur ve gururlu siyaset ve devlet adamlığınızla partimize verdiğiniz emeğe layık olamaya çalışacağız.”
Paylaş