CHP’li vekillerden AKP’li vekillere çağrı

CHP`li Çanakkale Milletvekilleri Serdar Soydan ile Ali Sarıbaş, termik santral ve altın arama çalışmalarıyla ilgili girişimleri yapmadıkları gerekçesiyle AKP`li vekillere tepki gösterdi.

734
CHP Çanakkale Milletvekilleri Serdar Soydan ile Ali Sarıbaş; hem termik santrallerin kurulmaması hem de altın arama çalışmalarının yapılmaması için muhalefet partisinin milletvekilleri olarak üzerlerine düşen görevi yaptıklarına dikkat çektiler. CHP`li vekiller; “Muhalefet partisinin milletvekilleri olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Ancak, AKP`nin milletvekilleri bizim görüşümüzde olmadığı için bizimle birlikte hareket etmiyorlar. Kaç defa bu konuda çağrı yaptık. Fakat bize herhangi bir dönüş bile yapmadılar” dediler.
 
“Gelin hep beraber çevremizi koruyalım”
CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan yaptığı açıklamada Çanakkale’de mevcut termik santrallarden daha fazlasını istemediklerini ve bölgenin korunmak zorunda olduğunu ifade etti. Soydan; “Çanakkale`de bundan sonra kurulacak olan termik santrallerine engel olsunlar. AKP Çanakkale Milletvekillerine bu çağrıyı buradan yapıyorum. Hatta bizi de davet etsinler, birlikte gidelim bakana ve iptal ettirelim. Yani Çanakkale`deki mevcut termik santraller yeter. Daha fazlasını Çanakkale`ye istemiyoruz. Bölgemizi korumak zorundayız. Çevreyi, çocuklarımıza bırakmak için emanet aldık. Bu emaneti biz korumak zorundayız. Buna ihanet ediyoruz. Öldürüyoruz ve yok ediyoruz. AKP`li milletvekillerine buradan çağrı yapıyorum. Gelin hep beraber Çanakkale`nin 4 milletvekili olarak çevremizi koruyalım. Sürekli AKP`li vekillere çağrı yapıyoruz. Ancak bu zaman kadar AKP`li vekillerden çağrımıza olumlu yanıt verip geri dönen olmadı” dedi.
 
“AKP`li vekiller termik santrale hayır demiyor ki”
Çanakkale`de AKP`li Milletvekilleri Mehmet Daniş ile İsmail Kaşdemir`in termik santralleri desteklemesinden yakınan CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ise; “Çanakkale`nin AKP`li vekilleri termik santrale hayır demiyorlar. Onlar evet diyorlar yani bizim görüşümüzün tam tersi görüşü savunuyorlar. Parlamentoda bunu kaç kere savundular. Bunun üzerine biz de kaç kere konuşma yaptık. Mesela Ayvacık ilçesinde termik santralin kurulması doğru değil. Bununla ilgili TBMM`ye soru önergesi vereceğim. Yani biz muhalefet partisinin milletvekilleri olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Ancak, AKP`li vekiller bizim görüşümüzde olmadığı için hem altın arama çalışmalarına ses çıkarmıyorlar hem de termik santrallerin kurulmasını istiyorlar” diye konuştu.
 
“Biz muhalefet olarak elimizden geleni yapıyoruz”
“AKP`nin Çanakkale milletvekilleri termik santral ve altın arama çalışmalarına karşı değil. Bu konuların yapılmaması gerektiğini biz hep söyledik” diyen Sarıbaş; “Parlamentoda kaç defa bu konuyla ilgili konuştum. Çanakkale, enerji batakhanesi mi dedim. Muhalefet olarak biz elimizden geleni yapıyoruz. Önemli olan bu konuda iktidarın riayetidir. Balıkesir`deki milletvekili bu konuda riayet gösterdiği için başarılı olmuştur. AKP buna sıcak baktığı sürece, bizim girişimlerimiz boşa çıkıyor. iktidarın milletvekili devreye girerse sorun daha rahat çözülüyor” şeklinde konuştu.
Paylaş