CHP’li vekiller Ege’yi karış karış geziyor

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekillerinin üç günlük Ege il ve ilçeleri gezi 2’inci gününde Manisa’dan sonra İzmir’le devam etti. Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş’ın da aralarında bulunduğu heyet, partiler tarafından ilgiyle karşılandı.

631
CHP’nin Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ve İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli’nin de aralarında bulunduğu heyet, Ege il ve ilçelerini karış karış geziyor. Cumhuriyet Halk Partili partililer ve vatandaşlarla bir araya gelen CHP’li vekiller, son siyasi gelişmeleri vatandaşlara aktarırken, halkın sorunlarını ve taleplerini de yerinde tespit etmiş oluyor. Milletvekilleri yaptıkları temaslarda Türkiye’nin bir çıkmazda olduğunu, bu çıkmazdan da ancak Cumhuriyet Halk Partisi ile kurtulabileceklerini ve halkın köylüsü ile kentlisi ile akın akın Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında birleştiklerini belirttiler. CHP’li vekiller ziyaretleri sırasında yaptıkları konuşmalarda, “Halk umutlarını yitirmedi, CHP çatısı altında birleşerek örgütleniyor. Önümüzde yapılacak olan ilk seçimlerde, ülkemizin üzerine çöreklenen karabulutların dağılacak ve Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları ile bir güneş gibi ülkenin genelinde doğarak, karanlıkları aydınlatacaktır” dediler. Köylünün, çiftçinin, esnafın içinde bulunduğu sıkıntıyı yerinde gördüklerini, ülke kaynaklarının adil dağılımı, hakça bölüşümü ile herkesin mutlu olacağını söyleyen CHP’li vekiller, kaynakların eşe dosta, yandaşa ve emperyalist güçlere peşkeş çekilmesi ile her geçen gün yoksullaştığımız bir ortamda, buna “dur” demenin zamanının geldiğini ifade ettiler.
 
“Yarın geç olmadan, CHP sahip çıkın”
CHP’li vekiller, “AKP’li yandaşlar, bir eli yağda bir eli balda, gününü gün ederken, halk yoksulluk, işsizlik, hukuksuzluk, korku ve baskı atında inim inim inlemektedir. Hükümetin Başı ‘IMF’ye borcumuzu bitirdik’ diye meydanlarda bas-bas bağırırken, Dünya Bankası ve emperyalist güçlerin kıskacında borç batağına itilerek, içinde çıkılamaz duruma sürüklediklerinden bahsetmemektedirler. Bankalarımızın, borsamızın büyük bir bölümü yabancıların elin geçmiş, köylüye, çiftçiye, esnafa kredi musluklarını açan yabancı bankalar, köylünün-çiftçinin tarlasına, malına, traktörüne el koymuştur. Bu gidişe ‘dur’ demek lazım. İşte önümüze bir seçim süreci çıkacaktır. Emperyalist ve onların işbirlikçilerini deliğe süpürme zamanı gelmiştir. Bunu çok iyi değerlendirip, sonradan ‘eyvah ne yaptık, elimiz kırışaydı da vermeseydik’ demeyin. İş işten geçmeden Cumhuriyet Halk Partisine sahip çıkın, Çatısı altında birleşin, bu ülke sahipsiz değildir. El-ele, omuz-omuza vererek düzlüğe çıkacağız” dediler.
Paylaş