havadurum

CHP’li Öztürk’ten mecliste sert çıkış

CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, İl Genel Meclisi’ne sunduğu cd önergesi ile ilgili hazırlanan hukuk komisyonu raporunda imzasının bulunmaması nedeniyle sert çıktı.

742
İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin başkanlığında toplanan meclis üyeleri, gündem maddelerini görüştü.  Yapılan yoklamayla başlayan toplantıda Ocak ayı toplantısının 5. birleşimine ait tutanak oy birliği ile kabul edildi.
 
CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Hakkı Öztürk, daha önceki toplantıda Meclis Araştırma ve Hukuk Komisyonu’na havale edilen cd önergesi hakkında söz aldı. Mecliste alınan kararların cd olarak üyelere dağıtılması için önerge verdiğini anımsatan Öztürk, konu ile ilgili hazırlanan Hukuk Komisyonu raporunda imzasının bulunmaması nedeniyle meclise tepki gösterdi. Konuyu görüşmek için yapılan toplantıya da davet edilmediğini ifade eden Öztürk; “Komisyon başkanlığı bana davetiye göndermedi. Bu komisyonun altına benim imzamda açılmamış. 4 kişilik komisyon üyelerinin imzası var. Ancak bu komisyon 5 kişi. 5. kişi de benim. Bu nasıl bir şeydir. Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Kaldı ki bu önergeyi de veren benim. Yani önergeyi veren kişinin görüşü alınmaz mı?” dedi.
 
Daha sonra söz alan komisyon başkanı ise, burada art niyetli bir tavır olmadığını ve Hakkı Öztürk’ün bu çıkışına bir anlam veremediğini dile getirdi. Kısa süreli yaşanan tartışmanın ardından konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, hukuk komisyonunun burada art niyetli olmadığını ifade ederek bir daha bunun yaşanmamasını  temenni etti.
 
Başkan Tekin’in açıklamalarına yanıt veren Öztürk; “Sayın başkanım bu meclisin başkanı olarak imza ile alınan bu kararın doğru olduğuna inanıyorsanız mesele kalmadı” dedi.
 
AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Nurkan Şanda ise, mecliste görüşülen konu ile ilgili karar alınmadığını dile getirdi.
 
Tartışmanın sona ermesiyle diğer gündem maddelerini görüşülmesiyle toplantı sona erdi.
Paylaş