AK Parti Çan İlçe Başkanı Murat Okan, 27 Mayıs 1960 darbesinin 65. yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, Türk demokrasi tarihinin en karanlık günlerinden biri olan bu askeri müdahaleyi kınadı. Okan, 27 Mayıs'ı "demokrasinin millete rağmen askeri vesayet tarafından gasp edildiği kara bir gün" olarak tanımladı.
Açıklamasında darbenin üzerinden 65 yıl geçmesine rağmen acıların taze olduğunu belirten Başkan Okan, "Demokrasi ve insanlık tarihine kara bir leke" olarak geçen bu darbenin, Yassıada'da işkenceye maruz kalan devlet adamlarımızı milletin gönlüne şehit olarak yazdırdığını ifade etti.
Okan, "Üzerinden asırlar da geçse darbecileri unutmayacağız ve affetmeyeceğiz" sözleriyle darbecilere karşı net bir duruş sergiledi. Türkiye'nin seçilmiş ilk Başbakanı Adnan Menderes'i idam eden, demokrasiyi sekteye uğratan 27 Mayıs darbesini ve destekçilerini lanetlediğini belirten Murat Okan, Menderes'in son sözlerini de hatırlattı 'Kimseye dargın değilim. Kırgınlığım yok. Hayata veda etmek üzere olduğum şu anda devletim ve milletime ebedi saadetler dilerim. Bu anda karımı ve çocuklarımı şefkatle anıyorum' " şeklinde ifade ederek 27 Mayıs darbesini ve destekçilerini lanetliyorum dedi.
Başkan Okan, açıklamasının sonunda Başbakan Adnan Menderes'i, Çanakkale'nin vekili Fatin Rüştü Zorlu'yu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ı rahmetle andı.
(ERHAN TAYLAN)
İsmetpaşa Mah. Demircioğlu Cad.
No:103 Merkez / Çanakkale
0 286 212 91 91 - 0 286 212 91 92
0 533 022 68 98
En iyi site deneyimi sağlamak için 🍪 çerezlerden faydalanıyoruz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.