havadurum

CHP’den iş dünyasına ziyaret

CHP Milletvekili Serdar Soydan ve İl Teşkilatı yerel seçimler öncesinde iş dünyasının aktörlerini ziyaret etti.

764
2014 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerilerini almak amacıyla ziyaretlerde bulanan Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Örgütü, ÇTSO, ÇASİAD ve ÇAGİAD’a bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. CHP İl Teşkilatı’nın CHP Milletvekili Serdar Soydan ile birlikte kentteki işadamlarının ve dinamiklerinin görüşünü almak için çıktıkları ziyaretin ilk durağı ÇTSO OSB Kongre ve Fuar Merkezi oldu. OSB ziyaretinde ÇTSO Başkanı Bülend Engin yat limanı konusunu gündeme getirerek: “Çanakkale’nin turizm kenti olması için mutlaka yat limanı ve kruvaziyer iskelesi olmalıdır. Bunlar Çanakkale’nin projeleridir” dedi.
 
Engin: “Çanakkale’de laf dalaşı değil, hizmet yarışı olmalı”
Engin Çanakkale’nin bütün kurumların Çanakkale’nin geleceğine bir tuğla koyması gerektiğini belirterek, Çanakkale’de laf dalaşı değil, hizmet yarışı olmalı. Hepimiz Çanakkale’ye borçluyuz. Çanakkale’nin her alanda gelişmesi için birbirimize sahip çıkmalıyız. Söz konusu Çanakkale ise her alanda omuz omuza olmalıyız. Hepimiz Çanakkale Projelerine destek olmalıyız. Çanakkale’nin Turizm kenti olması için mutlaka Yat Limanı olmalıdır. Kruvaziyer iskelesi olmalıdır. Bunlar Çanakkale’nin projeleridir. Çanakkale Üniversite ve kültür kenti olarak da gelişmelidir. Gelişimin yolunu ise rekabet açar. Çanakkale’ye ikinci, üçüncü üniversitelerin kurulmasına sahip çıkmalıyız. Evine, çocuğuna aş götürmekten önce; çalışanının ücretinin derdinde olan, istihdam yaratan, şehrin ekonomisine yön veren esnaf ve üyelerimizin önünün açılması; Çanakkale ekonomisine ivme kazandıracak, gelişen ekonomiyle refah ve sermaye de tabana yayılacaktır. Demokrasinin gelişimi de sermayenin tabana yayılması ile mümkündür” diye konuştu. ÇTSO’nun hiçbir zaman politikanın içinde olmadığını ve olmayacağını sözlerine ekleyen ÇTSO Başkanı Bülend Engin, Kongre ve Fuar Merkezi’nin her türlü etkinlik için CHP’ye açık olduğunu da söyledi.
 
CHP olarak, Çanakkale’ye böyle bir bina kazandırdığı için ÇTSO’ya teşekkür eden İl Başkanı Hamza Karagöz, “CHP olarak hiçbir zaman, hiçbir aşamada Yat Limanı’na karşı olmadık. Her konuda olduğu gibi bu konuda da konuşuruz, tartışırız. Her şeyi Çanakkale’nin yararı için yapıyoruz” dedi. Kongre ve Fuar Merkezi’nin Çanakkale’nin adına yakışır bir tesis olduğunu belirten CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan da “Özellikle Yat Limanı’nın mutlaka Çanakkale’ye kazandırılması gerekiyor” diye konuştu.
 
Ardından Çanakkale İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ÇASİAD)’ı ve ÇAGİAD’ı da ziyaret eden heyet 25 yıldır Çanakkale’de kesintisiz yönetim anlayışı sürdürdüklerini ve bu süreci 5 yıla daha yaymak adına yola çıktıklarını belirterek, kent dinamiklerinin görüşünü ve önerilerini dikkate alacaklarını ifade ettiler.
 
 
ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız CHP’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken iş dünyası olarak siyaseten herkesle aynı mesafede olduklarını ve Çanakkale’nin makro ve mikro anlamda gelişme göstermesi için çalışacaklarını söyledi. ÇASİAD’ın emek ve sermayenin birleştiği bir yer olduğunu belirten Yıldız : “Tarafsızız, tek tarafımız Çanakkale. Ama ekonomi iyi gitmiyorsa siyaset de iyi gitmiyordur. Bizler sıkıntıları dile getirmek zorundayız. İnsanlar dertlerini söylemezlerse ve sorunlarını yansıtmazlarsa kim iktidar olursa olsun fark etmez bu sosyolojik yapıya ihanet demek olur” diye konuştu.
 
Soydan: “İş dünyası, siyasetin tam da göbeğindedir”
CHP Milletvekili Serdar Soydan ÇASİAD ziyaretinde iş dünyasının siyasetten uzak gibi durmasına rağmen, siyasetin tam da göbeğinde olduğunu ve ülkedeki siyasi olaylardan en çok etkilenen kesim olduğunu söyledi. Soydan iş dünyası içinde mutlu olan kesimin az olduğunu, alın teriyle, namusuyla, istihdam yaratmaya çalışan iş adamlarının mutsuz olduğunu ve ülkede intihar vakalarının bile yaşandığını söyledi. Soydan: “Biz hakkımızı aramazsak, kimse bizim yerimize hakkımızı aramaz ve hakkımızı korumaz. Korkmadan, çekinmeden dertlerimizi ortaya koymalıyız” diye konuştu.
 
 
Mildon; “Marina konusunda bir gerginlik var. Çözmek için desteğinizi bekliyoruz”
CHP’nin ÇAGİAD ziyaretinde ise ÇTSO’daki gibi yat limanı konusu gündeme geldi. ÇAGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mert Mildon: “Marina için desteğinizi bekliyoruz. Marina konusunda bir gerginlik var. Bu gerginliği çözmek ve nerede sıkıntı varsa çözmek için CHP olarak desteğinizi bekliyoruz” dedi.
 
Karagöz: “CHP çevreye zarar vermeyecek yatırımlara karşı değildir”
CHP İl Başkanı Karagöz de Yat Limanı ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelecek raporun sonucunun beklendiğini belirterek CHP’nin çevreye zarar vermeyen, havayı kirletmeyen her türlü yatırımı desteklediğini söyledi. Karagöz Çanakkale ile ilgili görüş, düşünce ve önerilerini CHP İl Başkanlığı’na göndermeyi davet eden mektupları ÇTSO Başkanı Bülend Engin ÇASİAD Başkanı Yıldız’a ve ÇAGİAD Başkanı Sezen’e takdim etti.
Paylaş